Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Arie Boomsma: 'Afvallen is geen wedstrijd'
Foto: RTL 4
Praat mee

Arie Boomsma: 'Afvallen is
is geen wedstrijd'

Redactie VROUW

D

De RTL-4 hit Obese is vanavond terug met op televisie. In het programma krijgen tien te dikke Nederlanders de kans om hun leven om te gooien. Niet met Wendy van Dijk, die de eerste drie seizoenen presenteerde, maar met Angela Groothuizen. Arie Boomsma bedankte voor de eer: hij vindt dat kilo’s verliezen geen wedstrijd moet zijn. Wat vind jij?

“De reden dat ik toch altijd wel kritisch ben op het programma – en het dus ook zelf niet wilde doen uiteindelijk – is dat ik vind dat kilo’s verliezen geen wedstrijd moet zijn”, zei Arie Boomsma gisteren in een gesprek met Angela Groothuizen bij RTL Boulevard.

Psyche

Arie gaf in datzelfde gesprek aan het goed te vinden dat Angela Groothuizen er bovenop zit en dat er tegenwoordig veel meer focus is op het psychische aspect van afvallen en (te) dik zijn. Tegelijkertijd denkt hij dat we voorzichtig moeten zijn met het 'wedstrijd'-gebeuren. "Dan denken mensen: 'O, bij twintig kilo doe je het goed en bij elf kilo…'”

Vorig jaar spraken wij ex-deelneemster Tatjana Almuli. Ze viel door het programma in tien maanden tijd meer dan vijftig kilo af. Na haar deelname kwam ze weer 25 kilo aan. Volgens haar zijn tien maanden (zolang duren de opnames) te kort om je levensstijl te veranderen.

Praat mee

Wat denk jij van programma's als Obese? Zijn dit soort programma's te drastisch en wordt er niet goed gekeken naar de achterliggende reden van het dik zijn? Of vind je het juist goed dat de deelnemers door er een soort wedstrijd van te maken 'gepusht' worden om zoveel mogelijk af te vallen? Praat mee! 

 

En, wat vind jij? Laat je horen!