Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Advertentie

Ultieme ontspanning
'Onder de douche is het me-time'

C

Christine (45) is getrouwd en moeder van Noah (8). Naast de zorg voor haar zoontje werkt Christine parttime. Ze leidt een druk leven waarvan ze geen moment wil missen. Hoe ze dat volhoudt? “Iedere dag plan ik een verwenmomentje voor mezelf in.”

“Veel moeders zullen het herkennen: pas onder de douche heb je écht even een momentje voor jezelf. Ik ben super gek op mijn zoontje en mijn man, maar ik vind het ook belangrijk om even tijd te nemen voor mijzelf. Me-time, noem ik dat. Het houdt je lichamelijk gezond en mentaal in balans, heb ik weleens gelezen, en daar heeft mijn gezin ook het meeste aan. ’s Ochtends is het altijd een race tegen de klok. Ik werk drie dagen in de week, maar ook op de dagen dat ik vrij ben kan het hectisch zijn. Mijn zoontje die niet uit bed te krijgen is en goed ontbijten moet, treuzelt enorm met zichzelf aankleden. Uiteindelijk is het nog haasten met tandenpoetsen en zijn broodtrommel klaarmaken om op tijd de deur uit te komen. Ook mijn man is ’s ochtends vroeg niet bepaald de snelste en moet ik vaak ook nog achter z’n broek aanzitten.

Mijn eigen wellness

Wanneer ze deur uit zijn, trek ik mij terug in mijn eigen wellness; de badkamer. Even alle ochtendstress vergeten en een verwenmoment voor mijzelf creëren. Ik zie er graag verzorgd uit en dat bereik je door zowel voor je innerlijk als uiterlijk te zorgen, heeft mijn moeder mij geleerd. Gelukkig heb ik werk waarbij ik niet stipt om negen uur op kantoor hoef te zitten, dus gun ik mijzelf iedere ochtend zo’n moment. Ik laad mijzelf echt even op onder de douche, een soort omschakelmoment. Je hebt tegenwoordig zoveel lekkere doucheproducten. Ik let er altijd op dat producten gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten en zeepvrij, want dat is mild voor mijn huid die snel droog wordt. Daarom koop ik altijd Kneipp doucheproducten, dan weet ik dat het goed zit. Ze hebben een uitgebreid assortiment met verschillende geuren en respecteren het milieu. Een van mijn favorieten is die nieuwe douche Clear Mind met mint en rozemarijn. Ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen, maar na zo’n douche is mijn hoofd helemaal leeg en ben ik helemaal klaar voor de dag. Het voelt een beetje als een sprong in een verkwikkend zwembad in de zomer. Ook de Amandelbloesem douche foam is een favoriet. Wat een heerlijke uitvinding is die rijk schuimende mousse. Het geeft mij een gevoel van luxe.

‘Van me af laten glijden’

Ook op een vrije dag zit ik niet vaak stil. Ik houd erg van koken en vind het leuk om mij af en toe culinair uit te sloven. Ik vind het dan heerlijk om over een markt te struinen of bij speciaalzaakjes binnen te wandelen. Het resultaat is dat Noah op jonge leeftijd al de meest gekke dingen eet. Een zalmpakketje uit de oven vindt hij bijvoorbeeld heerlijk. Maar eerlijk is eerlijk, op nummer 1 staat een frikandel met patat hoor. Ik heb natuurlijk niet altijd zin om te kokkerellen.

Na een drukke dag ben ik vaak helemaal op. Dan neem ik, als Noah op bed ligt, een ontspannende douche om de dag van mij af te laten glijden. Dan gebruik ik de lavendellijn van Kneipp. Het maakt 100 procent waar wat er op de verpakking staat; de lavendelolie zorgt voor ontspanning voor lichaam en geest. Er zit wel een klein nadeeltje aan voor mijn man. Want zodra mijn hoofd het kussen raakt, val ik in een diepe slaap.”