Partners van VROUW

Gesponsord
In 3 simpele stappen energieker dan ooit

E

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Hoe houd je positieve energie het hele jaar vast? VROUW geeft tips om zowel thuis als op je werk en onderweg te bruisen van energie. Zodat jij kunt zeggen 'Het gaat me voor de wind!'

Tip 1: Energiek thuis

Bedenk eens: waar haal jij zelf nou veel energie uit? Is dat niet voor een groot deel uit kleine geluksmomenten? Stel jezelf dan ook deze vraag 'Wat is geluk voor mij?' Plan vervolgens vaker dergelijke geluksmomenten in.

Begin de dag bijvoorbeeld met een stevig ontbijt, ga mediteren of las een sportief uurtje in. Bovendien geeft bewegen energie, zorgt het voor verlaging van cortisol (stresshormoon) en de aanmaak van endorfine. Een flinke energieboost dus!

Vergeet daarbij niet te leven in het nu. Het behalen van doelen geeft je energie. Stel jezelf daarom een doel dat binnen twee weken haalbaar is en ga aan de slag! Niet-haalbare doelen draaien uit op teleurstelling en negatieve energie. Hoe goed zal jij je voelen als je om de twee weken een doel van je lijstje kan strepen? Precies!

Bouw ook genoeg rust in binnen je dagelijkse routine. Een goede nachtrust (middagdutjes meegerekend, geen zorgen!) is ongelooflijk belangrijk voor een energiek leven: probeer minimaal 8 uur per nacht te slapen.

Tip 2: Energiek onderweg

Ben je veel onderweg? Een treinreis is het perfecte moment om bij te komen en je batterij op te laden. Wist je dat ook de elektrische treinen van NS volledig op windstroom rijden?

Die stroom verkrijgt de NS uit gloednieuwe Eneco-windparken. Samen zetten zij zich daarmee in volle vaart in voor een groene, schone toekomst en dragen zij door de CO2 uitstoot te verminderen bij aan een gezonder klimaat.

Het gaat het spoorwegbedrijf dus letterlijk voor de wind. Per dag worden zo 600.000 reizigers naar hun bestemming gebracht. Dat komt neer op 5.200 ritten per dag, over 7.000 kilometer spoor.

Ben jij één van die reizigers? Maak daar dan volop gebruik van. Zet je telefoon tijdens de (dagelijkse) treinreis op stil en focus je volledig op je ademhaling. Gebruik de tijd om te mediteren of om jezelf eens ouderwets te verliezen in een boek.

Tip 3: Energiek op het werk

Wil je tijdens de drukke (werk)week je energie op peil houden, dan is 'onthaasten' het toverwoord. Neem vaker een korte pauze. Ga naar buiten, maak een wandeling met collega’s en adem frisse lucht in.

Maar ook op de werkvloer zelf kan je veranderingen invoeren om energieker de dag door te komen. Een mailbox die overloopt of die belangrijke bijlage die nergens te vinden is? Probeer dan eens de inbox zero-methode van Merlin Mann. Dè oplossing voor een lege en overzichtelijke mailbox.

Maak 4 mappen aan in je mailbox:

  • actie (mails die direct handelen vereisen)
  • wachtrij (mails waar je nog niet meteen mee verder kan)
  • archief (afgehandelde mails die je wellicht later nog eens nodig hebt)
  • ​ooit (persoonlijke mails, reclame, etc.)

Ten slotte, verwijder direct alle mails waarop je geen actie hoeft te ondernemen en mails die je niet meer nodig hebt. Sleep vervolgens alle mails naar de juiste map.

Daarnaast is de ‘2-minuten-regel’ handig om te hanteren. Is iets te regelen binnen 2 minuten? Doe het dan meteen!

Tot slot

Wat zou 2017 zijn zonder die belangrijke mensen in je leven? Exact. Wat ons betreft begint jouw 2017 pas echt vol energie als je samen met je geliefden herinneringen maakt: geniet van de kleine dingen met de liefste mensen.

Wij wensen je een rustig en daardoor energiek 2017!