Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Serge Philippi
Foto: Serge Philippi
10 jaar VROUW

Weekmenu
Rigatoni met gehakt en tomaten-gorgonzolasaus

Redactie VROUW

D

De Italiaanse keuken is reuze populair in ons kikkerlandje. Niet zo gek, want het is gevarieerd, makkelijk te maken en superlekker. Deze rigatoni met gehakt en tomaten-gorgonzolasaus bijvoorbeeld, overheerlijk. 

Voor 4 personen

Dit heb je nodig

  • 400 g rigatoni
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn-gehakt
  • 300 g rundergehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g) 
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g) 
  • 150 g gorgonzola dolce of piccante 
  • 2 el fijngehakte peterselie 
  • parmezaanse kaas

Zo maak je het

1. Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar.
2. Verhit de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten rul. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut.
3. Schenk tomaat uit blik erbij en druk met een spatel klein. Laat 10 minuten zacht stoven.
4. Giet de pasta af.
5. Verkruimel de gorgonzola boven de tomatensaus, roer even. Schep de pasta door de saus en voeg zout en peper toe.
6. Bestrooi met peterselie. Geef er geraspte parmezaanse kaas bij.

Bereiding: 20 minuten

Serge Philippi

Dit recept komt uit het boek Pasta, Risotto & Gnocchi van Karakter Uitgevers t.w.v. 19,95 euro (ISBN 978 90 452 0983 8)

En, wat vind jij? Laat je horen!