Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: 123rf
10 jaar VROUW

Wat voelde je je vies
in de trein naar huis

columniste

Phaedra Werkhoven

J

Je ging toch zelf naar Terschelling met je beste vriendin? 17 was je. Daar dronk je toch zelf te veel wijntjes? En toen besloot je toch daarna vrijwillig je opgeduikelde vakantieliefje op te zoeken in zijn huis in het stoere Amsterdam?

En eenmaal daar hadden jullie toch met z'n vieren een hele gezellige avond? Want hij had die vriend die je vriendin leuk vond? Jullie aten wat, gingen kaarten en toen wilden jullie toch zelf blijven slapen? Er is geen wapen gesignaleerd, er waren geen tekenen van dwang. Dit was allemaal op geheel vrijwillige basis.

Je vroeg toch niet of je op de bank kon slapen? Nee toch? Er was een bed en je stapte erin. En dat liefje ook. Dus je lag ermee in bed. Er was gedronken. Je had wat op en hij ook.

Verkrachter kreeg 'maar' een half jaar cel

Niet eens zo absurd veel als het meisje dat aangerand en verkracht was op de Stanford Universiteit. Die een lange emotionele brief schreef aan de rechter, over wat haar overkomen is. Hoe de 'talentvolle zwemmer' haar verkrachtte en achterliet achter een container. Hoe hij beweerde dat ze het fijn vond, want ze had hem over z'n rug gewreven. Vorige week was haar verhaal weer groot nieuws. Omdat deze verkrachter 'maar' een half jaar cel kreeg.

En vooral door de grootsheid van haar vergeving in de brief en haar oproep aan hem om zijn naam schoon te maken door te genezen. Zodat hij anderen kon helpen, waardoor dit afschuwelijke verhaal nooit weer verteld hoeft te worden.

 

Voorgoed bezoedeld

Ook jij maakte jezelf wijs dat dit was gekomen doordat je alleen maar zacht 'nee' zei. Omdat je sliep tenslotte. Omdat je het amper doorhad. Omdat hij vast dacht dat je het wel oké vond. Maar je jankte. En wat voelde je je slecht en vies in de trein op weg naar huis.

Dat je het niet eens aan je beste vriendin durfde te vertellen. Voorgoed bezoedeld. Dat het tijden, zo niet voor altijd op alles wat met seks te maken had, een donkere stempel drukte. Dat het maakte dat je je zoons op hun hart drukte nooit, maar dan ook nooit zonder een duidelijk 'ja' seks met een meisje te hebben.

 

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!