Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

10 jaar VROUW

'Soms willen we
liever kind blijven. Zorgeloos'

astrologe

Nathalie Kriek

D

Dromen zijn perfecte wegwijzers, mits we in staat zijn deze te ontcijferen. Daarom biedt VROUW lezers de mogelijkheid een bijzondere droom in te sturen voor een droomanalyse van astrologe Nathalie Kriek. Deze week de droom van Carola die in haar droom als een berg opziet tegen... een berg aarde. 

De droom

Carola: "Toen ik klein was had ik jaren dezelfde droom: dat ik - op de plek waar ik mij bevond - een hele grote zwarte berg zag. Een berg van aarde met halverwege die berg één bloemetje; een klein, teer madeliefje. Bovenop de berg lag een hele grote ronde steen. Op een bepaald moment rolde die dan naar beneden, precies over het madeliefje heen.... en werd ik vervolgens wakker. Wat kan dit te betekenen hebben?"

De droomanalyse

Beste Carola,

De enorme berg aarde in je droom staat symbool voor het leven. Voor hindernissen die iedereen in zijn leven tegenkomt. Hindernissen die iedereen moet nemen. De ene persoon iets meer en iets vaker dan de ander. Maar toch. Niemands leven gaat enkel over rozen. Een berg aarde staat voor gebeurtenissen die je zelf niet in de hand hebt. Het is groot en overweldigend. Er tegen vechten heeft geen zin, je kunt niet anders dan je eraan overgeven en er op je eigen manier mee omgaan.

Een grote steen of kei in onze dromen symboliseert onoverwinnelijkheid. Hoe groter de steen, hoe krachtiger hij is. Toch is het in dit geval in jouw droom een goede voorbode. De kei laat jou weten: hoe groot de berg of de hindernis ook is, wees niet bang. Je kunt het aan!

Teer madeliefje

Het kleine tere madeliefje belichaamt onschuld. En op het moment waarop jij deze droom regelmatig had, symboliseerde het waarschijnlijk jouw kinderlijke puurheid. De grote steen die van de grote berg aarde het kleine, lieve, pure, onschuldige madeliefje verplettert, staat in psychologische zin voor het feit dat ook jij uiteindelijk je kinderlijke onschuld zult gaan verliezen. Maar dat dit niets is om bang voor te zijn, ook al lijkt het eng. 

Misschien ben je al die tijd onbewust bang geweest om volwassen te worden? Om op jezelf aangewezen te zijn en zelfstandig te moeten worden? Soms hebben we moeite met volwassen worden, willen we liever kind blijven. Zorgeloos. Wellicht heb je in de loop der jaren al diverse hindernissen overwonnen. En bleek inderdaad dat je sterk genoeg was om het aan te kunnen. Ik hoop dat je hier - al is het met terugwerkende kracht - iets aan hebt.

Lieve groet,

Nathalie

Over 'Waanzinnig gedroomd'

Nathalie: Alles wat we overdag ervaren, wordt direct opgeslagen in ons onderbewustzijn. Niet enkel de dingen die we zien, horen, ruiken en proeven, maar ook onze angsten, onzekerheden, twijfels, plannen en wensen. Wanneer we slapen worden alle nieuwe indrukken die we overdag hebben opgedaan vermengd met de opgeslagen informatie die zich al in ons onderbewustzijn bevond.

Tijdens onze slaap - wanneer ons bewustzijn in rust is -  komt bij wijze van verwerkingsproces ons onderbewustzijn naar boven. Dit zijn onze dromen. Onze dromen bestaan dus eigenlijk uit nieuw opgedane indrukken, vermengd met onze eigen hoop en vrees en een scala aan herinneringen van onze kindertijd tot nu. En kunnen om deze reden aanwijzingen bevatten van wat ons bewust en onbewust bezig houdt.

Samen met VROUW bied ik de mogelijkheid jouw bijzondere droom in te sturen. Uit alle inzendingen wordt door de redactie iedere week één droom gekozen en aan mij voorgelegd. Wellicht wordt jouw droom uitvoerig besproken in de nieuwe rubriek 'Waanzinnig gedroomd' en krijg je een uitgebreide verklaring voor jouw nachtelijke avontuur!

Upload jouw droom hier