Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Marjon Keupink
Foto: Foto: VROUW
10 jaar VROUW

10 jaar blootgeven...
'Ik zou de 40 niet halen'

journalist

Marion van Es

B

Bijna 400 vrouwen (plus een paar mannen!) gingen inmiddels al voor onze succesrubriek uit de kleren. Maar zouden ze dat - jaren later - opnieuw durven? Marjon Keupink (56) twijfelde geen moment. 

Marjon gaf zich eerder bloot in april 2010. Ze is single en heeft drie kinderen (31, 29, 27) en noemt zich 'een gelukkige huisvrouw'. Marjon is 1.68 meter en weegt 69,5 kilo, (toen 68 kilo). Haar behamaat: 85C 

Kwaadaardig gezwel

In 2010 had je niet verwacht dat je 2017 zou halen... "Dat klopt. Ik heb een Grawitz tumor, een kwaadaardig gezwel van de nier. Ik zou geen 40 worden, voorspelden ze. Maar inmiddels ben ik 56! De artsen staan voor een raadsel; in Nederland ben ik de langstlevende persoon met deze nierziekte. Ik denk dat Petrus de sleutel van de hemelpoort kwijt is, haha!"

Hoe gaat het met je? "De afgelopen jaren ben ik vijf keer geopereerd aan uitzaaiingen, heb ik een nieuwe knie gekregen en overleefde ik een TIA (een tijdelijke afsluiting van een bloedvat in de hersenen, red.). Dat laatste was het ergste; ik kon niet meer lopen en praten en wilde niemand meer zien. Ik dacht dat mijn leven voorbij was." 

Marjon in 2017 & 2010 (in het rondje)

Apk voor drie maanden

"Achteraf voel ik me schuldig dat ik toen bijna heb opgegeven. Ik geloof dat ik hier nog ben omdat er een taak voor me ligt. Nadat ik in VROUW stond, heb ik zo veel reacties ontvangen van mensen die zich door mijn verhaal gesteund voelden. Ik wil laten zien dat het de moeite waard is om te vechten."

Is dat vechten niet slopend? "Natuurlijk is het zwaar om je lichaam te zien aftakelen. Ik krijg steeds maar een 'apk' voor drie maanden. Als één van de tumoren gaat groeien, kan het heel snel gaan. Maar dat zie ik nog niet gebeuren."

Oma

"Kennelijk zie ik er niet ziek uit, want als ik op een invalidenplaats parkeer, roepen mensen soms dat ik daar niet mag staan. Soms vergeet ik zelf dat ik iets heb. Ik wil niet zielig zijn, maar genieten van het leven."

Hoe blijf je zo sterk? "Ik word iedere dag sterker! In het interview van 2010 vertel ik dat een paragnost had voorspeld dat ik nog oma zou worden. Inmiddels is dat dus bijna zover; mijn dochter is namelijk zwanger! Ik wil nog zoveel doen dat ik heb besloten dat ik 104 word. Maakt niet uit hoe ik het doe, desnoods zetten ze me op sterk water."

Lees nu in VROUW magazine ook de andere negen verhalen van vrouwen die zich eerder blootgaven, zoals Yolanda Koelhof (36): "Ik was in Parijs tijdens de aanslagen in 2015."