Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Floor Claus en Rogier Holtz
Foto: Stef Nagel
10 jaar VROUW

Floor en Rogier deden samen
10 cosmetische ingrepen

journaliste

Hanna Gillissen

G

Geliefden Floor Claus en Rogier Holtz (beiden 43 en cosmetisch arts) openden onlangs hun kliniek CLAUSHOLTZ aesthetics. Ze behandelen zowel cliënten als elkaar; samen ondergingen ze tien behandelingen.

Floor: "We zijn heel open over wat we hebben gedaan, ook vanwege ons werk, maar ik vind het ook niets om je voor te schamen. Toen ik dertien jaar geleden begon, was ik echt een pionier en werd ik met de nek aangekeken. Diezelfde mensen komen nu langs voor een behandeling!"

Fronsrimpel

"Ik heb mijn fronsrimpel weggespoten. Verder heb ik een ClearLift gedaan; een laserbehandeling voor een strakkere en vitalere huid. Met Intense Pulsed Light heb ik okselhaar, pigmentvlekken en bloedvaatjes laten weghalen. En ik heb een Vampire Facelift gehad. Daar ben ik echt fan van omdat je de huid injecteert met eigen bloed: een natuurlijke manier om jong te blijven."

"Ik heb ook veel skinboosters gedaan; hydratatie van de huid via injecties. Die moet je jaarlijks herhalen, maar het voordeel is dat ik geen dure crèmes meer nodig heb. Ook is met een filler mijn neus recht gemaakt. Verder is mijn gezicht nu nog niet geschikt voor fillers, maar over tien jaar zit ik er zeker aan."

Eigen visitekaartje

"Ik vind het een geruststellend idee dat je iets aan het verval kunt doen. En ik vind het fijn om er jonger uit te zien; ik ben mijn eigen visitekaartje. Bang dat mijn grenzen gaan vervagen, ben ik niet. Ik heb in al die jaren relatief weinig gedaan. Maar als ik me ergens aan stoor, pak ik het aan. Ik doe het bij mezelf of laat het Rogier doen. We vertrouwen alleen elkaar." 

"Het is niet zo dat ik Rogier knapper vind door de behandelingen. Hij heeft onlangs ook een beugel gehad, maar ik vond hem met scheve tanden aantrekkelijker, haha! Rogier is niet zo met zijn uiterlijk bezig. Echt een man-vrouwverschil, denk ik. Al zijn er steeds meer jonge mannen die prikken om rimpels te voorkomen." 

Siliconenborsten

"Als mijn dochters van 16 en 14 dubbel D siliconenborsten zouden willen, zou ik dat niet fijn vinden. Dan haal je iets meisjesachtigs weg. Maar een beetje botox in hun hoofd op hun 27e? Prima. Als het maar hun eigen keuze is."

Benieuwd naar de behandelingen die Rogier onderging? Lees het dan nu in VROUW Magazine: "Ik kan nu vijf uur lang opereren met een wit pak aan zonder dat je er iets van ruikt."