Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Marieke en Edsilia
Foto: Rene Bouwman
10 jaar VROUW

VROUW viert feest!
Prijzenregen, uitzinnige lezeressen en enthousiaste muzikanten

journaliste

Marjolein Hurkmans

V

Voor VROUW is het een feestelijk jaar. Precies een decennium geleden verscheen het eerste nummer van ons magazine. Natuurlijk vroeg dat om een feestje. En afgelopen maandag was het zo ver. Zo'n 5000 vrouwen vierden in Amsterdam ons 10-jarig bestaan, terwijl Jan Smit, Tino Martin, Edsilia Rombley, Mike Peterson en Ruth Jacott de sterren van de hemel zongen.

Vlak daarvoor werden ook weer de jaarlijkse VROUW-awards uitgereikt.

Bierijsje

Fajah Lourens ging naar huis met de prijs voor Meest Krachtige Vrouw van Nederland, maar er waren meer winnaars. Zo vonden onze lezeressen de sexy lingerie uit de NOIR-collectie van Hunkemöller ook awardwaardig, mocht Hands off my Chocolate de prijs meenemen voor Smakelijkste snack en ging Almhof Griekse yoghurt 0% met de prijs naar huis in de categorie 'Eten en drinken'.

Dit laatste tot ongenoegen van Elske en Jeltje (in de wandelgangen bij Bavaria 'Jelske' genoemd). De twee dames bedachten hun Radler 2.0-ijsje zelf en wisten dat met een heleboel bluf op de kaart van de biergigant te zetten. "We riepen gewoon 'binnenkort te koop in de supermarkten'. Toen gingen die vanzelf bellen: 'Wanneer kunnen we de eerste lading verwachten?'" Het waterijsje was het resultaat van een interne wedstrijd voor een nieuw product. "We zeiden: 'Geef ons maar een tankwagen van dat drankje en het komt goed'." En zo geschiedde. "Volgend jaar gaan we voor de hoofdprijs."

Al die eisen

Het enthousiasme van de 'Jelskes' is aanstekelijk. "Wat zijn vrouwen toch leuk", zegt Ruth Jacott als ze van het podium komt gerold na een wervelend optreden. "Je merkt het meteen als je optreedt voor een publiek bestaande uit vooral vrouwen. Ze maken er vanaf het begin een feestje van. Mannen kijken eerst de kat uit de boom. Ik krijg daar zo veel energie van."

Ook Edsilia Rombley, die de awardshow aan elkaar praatte en daarna on stage ook nog even liet zien dat ze over soul beschikt, kwam enthousiast backstage. "Ik houd van vrouwen omdat ze zo divers zijn. We zijn allemaal verschillend en tegelijkertijd lijken we op elkaar. Vooral in al die eisen die we aan onszelf stellen. Daardoor maken vrouwen het leven veel gecompliceerder dan mannen. Maar dat maakt ons nou net zo boeiend." 

Rene Bouwman

Natuurlijk ging Jan Smit even met onze lezeressen op de foto.

Andere kijk

Remco van Dutchbone, waarvan de loungestoel Flower naar huis ging met de award in de categorie 'Meubelen', kan zich daar nog elke dag over verbazen. "Mijn vrouw heeft zo'n andere kijk op dingen dan ik, dat ik een gesprek met haar nog steeds heel erg interessant vind."

"Dan zie ik de dingen door haar ogen en denk ik: 'Goh, ja, zo kan het ook.'" De tweede award in deze categorie, voor 'Woonaccessoires' ging naar Vandyck voor de Pure Collectie, die prachtig zijdezacht beddengoed maakt.

Jaloers

En dan was daar nog de prijs voor het beste product in de categorie 'Haarverzorging' die naar Andrélon Zilver Care ging, won Thermé in de rubriek 'Huidverzorging' met de serie Cancun Cactus en L'Oréals mascararoller Paradise Extatic Mascara werd bekroond als het beste cosmeticaproduct van dit jaar.

Mike Peterson vindt alle vrouwen sowieso prachtig, zegt hij. Hij is al achttien jaar samen met zijn echtgenote en heeft ook een dochter. Verstand van vrouwen heeft de sympathieke zanger dus zeker. En nee, zijn vrouw is nooit jaloers als hij wordt toegejuicht door duizenden vrouwelijke fans. Net zo min als de wederhelft van slotact Jan Smit. "Dan zou ze geen leven hebben. Ik sta elke avond voor weer een nieuwe groep enthousiaste vrouwen."

Huishouden

Volgens Marina en Tanja, die dolblij waren met de award in de categorie 'Koken & Tafelen' voor hun Inventum heteluchtfriteuse, zijn wij daarnaast ook echte levensgenieters. "Vrouwen ervaren graag mooie dingen en ze vinden het leuk om iets nieuws uit te proberen."

Waar we dan weer minder dol op zijn is het huishouden. Vandaar waarschijnlijk dat Samsung Electronics met hun Powerstick (een lichtgewicht stofzuiger en kruimeldief ineen) tot het favoriete huishoudelijke product van de lezeressen werd verkozen. En dat we ook graag relaxen, werd wel weer bewezen door de uitverkiezing van Strandweelde, Strandslaaphuisje in de rubriek 'Sport en Ontspanning'.

Het interview met Fajah Lourens lees je op de pagina VROUW in De Telegraaf van woensdag.