Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lucienne en Fränk
Foto: Privé Beeld
2017 was het jaar waarin…

Lucienne: 'Gelukkig vinden de meiden
me geen boze stiefmoeder'

Evy Brans

V

Voor Lucienne Hoekstra (43) was dit het jaar waarin ze, na jaren van foute relaties, weer terug bij haar jeugdliefde Fränk belandde. “Het voelt voor mij ook echt als een sprookje. Het was een hele lange vervelende tussenweg maar het is nu helemaal goed.”

“Ik was 12 toen ik Fränk leerde kennen. We stonden met onze ouders op dezelfde camping. Mijn ouders hadden daar al jaren een vaste staanplaats en we waren er dan ook vaak het hele seizoen; van april tot september zo’n beetje. Aan het eind van de zomervakantie stond ik met Fränk in de discotheek. Die avond hebben we voor het eerst gezoend." 

"Het was een echte campingliefde. We zagen elkaar de hele zomer en in de winter zagen we elkaar niet. Zodra dan het campingseizoen weer begon, was het tussen ons ook weer aan. Dat hebben van zo’n 5 jaar volgehouden, tot ik 18 was.”

Te jong

“Mijn vader was nogal streng. Ik was zijn kleine meisje; zijn oogappeltje. Hij vond mij in die eerste jaren nog veel te jong voor een relatie. Dus als hij aan kwam lopen, dan rende Fränk hard weg. Pas toen ik 18 was mocht ik een relatie. Precies dat jaar kreeg Fränk een relatie met een ander meisje en was onze campingliefde over.”

Grote liefde

"Fränk’s relatie heeft 25 jaar standgehouden. Samen met zijn vriendin kreeg hij 2 dochters. “Ik heb in die 25 jaar meerdere relaties gehad, maar geen enkele die aan de campingliefde kon tippen. Ik ben bedrogen en mishandeld, mijn langste relatie duurde 4 jaar. Het was allemaal niks blijvends."

"Fränk is eigenlijk altijd mijn grote liefde gebleven. Ik vroeg me altijd af hoe het zou zijn geweest als we samen waren gebleven. Hij heeft altijd een plekje in mijn hoofd en hart gehouden.”

Net als toen

“En toen kreeg ik dit jaar een appje van hem, ergens eind juni. Via een wederzijdse vriend had hij mijn nummer gekregen. Hij was benieuwd hoe het met me ging. Zijn relatie was verbroken en gaf toe dat ik ook altijd een plekje in zijn hart heb gehouden."

"Een paar dagen later stond hij voor mijn deur. Het was alsof er geen enkele tijd verstreken was tussen nu en toen op de camping. Het voelde eigenlijk meteen weer vertrouwd.”

Dierenvriend

“De volgende dag ging ik op vakantie. Toen ik terug van vakantie kwam, stond Fränk weer aan de deur. Na drie dates is hij voor het eerst blijven slapen. In september sliep ik voor het eerst bij hem thuis. Mijn kat en hond had ik toen meegenomen en die zijn niet meer mee terug naar mijn huis gegaan."

"Fränk was eigenlijk anti-dier maar hij is er nu nog gekker mee dan ik. Per 1 april ga ik mijn huisje opzeggen en dan gaan we echt samenwonen.”

Boze stiefmoeder

Fränk kreeg er misschien een paar huisdieren bij, Lucienne kreeg er twee tieners bij; Fränk’s dochters van 11 en 16 uit zijn eerdere relatie. “Tuurlijk was het wennen, want ik heb zelf geen kinderen. Gelukkig vinden de meiden me geen boze stiefmoeder. Het was ook voor ons allemaal wel spannend of er een klik zou zijn."

"Ik viel natuurlijk met mijn neus in de puberteit en dan hebben ze wel al hun eigen mening. Gelukkig ging het vanaf het begin gewoon goed. Ik probeer me niet te veel te bemoeien met de opvoeding, maar we praten er wel gewoon over. Ik ben misschien wat strenger dan Fränk."

"We hebben één keer een beetje ruzie gehad, over kleine dingetjes. Toen heb ik geroepen dat ik terug naar Almelo zou gaan. Daar kwam meteen van zowel Fränk als de meiden commentaar op, dus dat bevestigde voor mij wel dat ik welkom was in het gezin.”

Eerste kerst samen

Ook spannend was de ‘eerste’ kennismaking met de ouders van Lucienne. “Toen ik het vertelde was het natuurlijk wel heel erg spannend, je weet toch niet hoe ze gaan reageren. Gelukkig waren ze vooral gewoon heel erg blij voor me.

De eerste keer dat ik samen met Fränk naar mijn ouders ging was ook best een mijlpaal. Onze jeugdliefde was toch vooral stiekem doen en nu gingen we gewoon samen bij hen aan tafel zitten. Fränk wordt helemaal geaccepteerd door mijn ouders. We hebben zelfs dit jaar kerst bij hen gevierd.

Dat we daar samen heen konden, vond ik wel heel erg leuk. Fränk zei ook ‘vroeger rende ik weg voor hem, nu vieren we gewoon samen kerst’. Hij heeft de eerste kerst met mijn vader glansrijk overleeft.”

Privé Beeld

Bruidsmeisjes

Naast dat ze in april definitief samen willen gaan wonen, staat er ook een bruiloft op de planning. “We willen toch wel gaan trouwen. Dat hebben we allebei eigenlijk nooit gewild. Maar nu vinden we het wel een mooi idee, het is wel heel bijzonder. Ik denk dat dit echt zo heeft moeten zijn; dat we weer samen zijn gekomen en er nu volledig voor willen gaan samen.

Voor nu blijft het nog bij praten. We zoeken eerst nog een geschikte datum voordat we echt dingen gaan plannen. De meiden weten wel dat we willen gaan trouwen en vinden het alleen maar leuk dat ze dan bruidsmeisje mogen zijn. Ze hebben al bijna hun jurken uitgezocht!