Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Bonduelle
Advertentie

Maak een 'schilderij' met pépites...
Kliederen met groenten!

journaliste

Marjolein Hurkmans

N

Nederland kent vooralsnog slechts twee vrouwelijke SVH Meesterkoks: Angélique Schmeinck (54) is daar eentje van (de ander is Margo Reuten, red.). Maar behalve de sterren van de hemel koken, maakt Angélique bijvoorbeeld ook prachtige foto’s, bijzettafeltjes van etalagepoppen en eetbare schilderijen. Dat laatste deed ze vorige week in opdracht van Bonduelle, die graag haar nieuwste product wilde presenteren aan het culinaire publiek.

Pépites zijn op linzen lijkende korrels, die gemaakt zijn van deels groente en deels peulvruchten en dus prima passen in een moderne levensstijl waarin we immers zoveel mogelijk groente willen eten en vlees en vis willen beperken omdat de planeet aarde daar nou eenmaal beter bij gedijt.

Vegetarisch

Daarnaast zijn ze ook nog eens koolhydraatarm. Angélique, terwijl ze een mangosausje kookte met de variant van kikkererwten en mais dat werd gecombineerd met overheerlijk koffie-ijs: "Je kan er risotto van maken, soep, maar zelfs een dessert."

Het dessert was het sluitstuk van een bijzondere lunch. De drie soorten pépites zijn voorlopig alleen verkrijgbaar in de horeca. Bonduelle hoopt chefs met dit plantaardige product te stimuleren creatiever om te gaan met groente voor de vegetarische gast. 

Schilderij

In tweede instantie zal er ook een variant in de supermarkt worden aangeboden. Voor de presentatie werden de gekookte korreltjes keurig gerangschikt op borden, die werden geplaatst op een tafel vol lekkers.

Van piperade tot flinterdun gesneden venkel, van gedroogd zeewier tot pesto en zachte geitenkaas. En dat alles met grote vegen bieten-, amandel- en wortelpuree. "Combineer zelf je favoriete smaken", zo adviseerde de meesterkok ons. Het werd een gezellige kliederboel.

"Dit ga ik thuis met mijn kinderen ook een keer organiseren", riep een van de gasten blij. Ik zou zeggen: 'Vooral doen!'. Maar vergeet niet er een plastic kleed onder te leggen. En alles te fotograferen. Want al dat geknoei leverde uiteindelijk een prachtig kleurrijk eetbaar 'schilderij' op. Het is weer eens wat anders!