Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Meisje met rokje in de lente
Foto: Hollandse Hoogte
Afdalen in het mannenbrein

'Lentejurkjes, ik kan er
uren naar staren'

blogger

Jan Willem Vaartjes

I

In de eerste twee jaar op het voortgezet onderwijs was ik verre van een hoogvlieger. Met heel veel pijn en moeite haalde ik de minimale score om over te gaan. Het is dat er een leerplicht bestond tot en met 16 jaar, anders was de kans groot dat ik was afgehaakt.

In die tijd was er één lichtpuntje dat me op de been hield... mijn lerares Nederlands. Wat een waarachtig mooie vrouw was dat zeg. De natte droom van haast iedere jongen, die net had ontdekt dat Onze-Lieve-Heer zijn je-weet-wel niet enkel voor het plassen had geschapen.

Als een lopend vuurtje

Zij moest geweten hebben welke uitwerking ze had op haar leerlingen. Dat kan niet anders, maar wat maakt het ook uit. Ware schoonheid verberg je niet; dat ging natuurlijk als een lopend vuurtje door de school en thuis werd er met vrienden in geuren en kleuren over gerept.

Mijn vader vertoonde opeens bovengemiddelde interesse in de voortgangsgesprekken, omdat ik de mazzel had dat mijn lerares Nederlands in het tweede jaar ook mijn mentor werd.

In mijn verbeelding

Iedere man heeft zo wel zijn onbereikbare 'jeugdmuze' waar lustig op werd los gefantaseerd. Ik heb haar na de middelbare schooltijd nooit meer gezien. Maar in mijn verbeelding leeft ze gewoon voort.

Ze moet nu tegen de zestig zijn, maar ik vreet mijn schoen op als de tijd inmiddels vat op haar heeft gekregen. Dat staat mijn verbeelding ook niet toe ben ik bang.

Seksuele verlangens

Mannen kijken anders naar vrouwen, dan vrouwen naar mannen kijken. Daar waar met name jonge vrouwen de neiging hebben aantrekkelijke mannen te adoreren, hebben mannen juist de neiging vrouwen te 'vererotiseren'. 

Seksuele verlangens liggen bij mannen nu eenmaal meer aan de oppervlakte. Kamers en huizen van vertier bestaan ook niet voor niets al sinds mensenheugenis.

Bordelen

Best gek eigenlijk dat er anno 2017 nog steeds - voor zover ik weet - geen bordelen bestaan voor vrouwen, laat staan een tegenhanger van de Wallen. 

Geen ranzige onderkomens, maar oase-achtige resorts waar je als vrouw anoniem of met een stel collega's of vriendinnen uren kunt vertoeven tussen een keur aan zorgvuldig geselecteerde adonissen uit alle hoeken van de wereld.

Gesmolten chocolade

Van die goddelijke schepsels die eerst uitgebreid de tijd nemen om naar je te luisteren, je vervolgens benevelen met een mooi glas wijn, je plagerig een kers voeren ondergedompeld in gesmolten chocola en je dan ontvoeren naar een Duizend-en-een-nacht-ruimte voor een paar uur gezelligheid.

De achtergrondmuziek wordt verzorgd door Qmusic Love Channel. Het mag wat kosten alhoewel ik mij gelijk afvraag hoe de rekening betaald moet worden zonder heisa thuis te krijgen.

Onze jonge heer

In ieder geval is de band met onze jonge heer innig. We kunnen dat wat minder goed verbergen en onder bedwang houden. Ook onfatsoenlijke 'lofuitingen' richting een vrouw waar soms de honden geen brood van lusten in tegenstelling tot wat onschuldig gefluit van olijke bouwvakkers. Testosteron is daar de grote boosdoener van en zorgt voor ongekende driften.

Dat verklaart ook waarom ik op Tinder zoveel profielen van vrouwen tegenkom waarin met grote letters staat geschreven dat een One night stand een absolute 'no go' is.

Het ego van de man

En dat verklaart ook waarom willekeurig elke man zijn nek zou verdraaien bij het passeren van een dame in een frivole lente-outfit. Zolang het bij wat onschuldig geflirt blijft is het niet erg, maar het uitblijven van enige respons tart wel het ego van de man. De één gaat daar gelukkig beter mee om dan de ander.

Nu de lente aanbreekt geef ik mijn ogen maar weer vrijelijk de kost. Noem het ongegeneerd maar respectvol gluren. Ik schaam me er niet voor. Altijd beter dan stiekem gluren. Dát is pas ranzig. 

Pantyloze benen

Een vrouw weet natuurlijk drommels goed wat haar vrolijk wapperende lentejurkje teweegbrengt in het hoofd van een man. Zeker als ze haar al wat bruin getinte pantyloze benen achteloos over elkaar heenslaat op het terras. Een ware streling voor het oog. Wat dat betreft is onze jonge heer niet onze grootste vriend, maar de voorjaarszon!