Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Catherine Keyl
Catherine Keyl

Catherine Keyl (70) bekent:
Een spuit komt er bij mij niet in!

columnist

Catherine Keyl

N

Nadat Chantal Janzen in Het collectief geheugen had gezegd dat ik er zo goed uitzag, ging het los op Twitter: 'Die zit natuurlijk onder de botox'. Nou dat zeker niet, want niemand weet wat het effect van botox is op lange termijn, dus zo’n spuit komt er bij mij niet in.

Riskant voor al die jonge vrouwen die nu al elk miniem rimpeltje laten behandelen. Ik heb wel ooit een filler gebruikt om een frons tussen m’n wenkbrauwen te vullen, m’n wallen zijn jaren geleden weggehaald en in januari heb ik in Zuid-Afrika mijn kalkoennek laten liften.

Levensstijl

Maar gaat het daar nou eigenlijk om? Nee, ik denk dat levensstijl belangrijker is. Elke dag beweeg ik een half uur. Ik rook niet. Ik drink wel eens een glaasje te veel, slecht omdat het kanker veroorzaakt. Ik eet gezond. En nooit, echt nooit, eet ik kant-en-klaar maaltijden. Te veel zout en te veel suiker. Elke dag verse groenten en fruit met vis, vlees of kip waarbij ik vlees echt probeer te minderen. Omdat ik weet wat een milieuschade dat aanricht.

 

Weinig zelfvertrouwen

Maar het allerbelangrijkst is misschien wel dat ik me van binnen beter voel dan ooit. Ik had vroeger last van wat veel mensen hebben: weinig zelfvertrouwen. Als ik vier vriendinnen belde die alle vier niet thuis waren, dacht ik dat ze een hekel aan me hadden en daarom niet opnamen.

Het kwam niet bij me op dat ze misschien wel druk waren met andere dingen. Als iemand me niet of niet vriendelijk groette, dacht ik dat ik een enorme fout had gemaakt, terwijl men natuurlijk gewoon in gedachten kan zijn. Eindelijk, na vele jaren mezelf aanpakken, weet ik dat nu. Ik las Vergroot je zelfvertrouwen van Christine Wilding. Echt een handig boek waarvan je veel leert, onder andere dat 'het leven zo goed is als de relatie met jezelf'.

Er goed uitzien

Wat mij betreft dus nooit meer kijken naar programma’s als Get the f*ck out of my house. Dan word je pas echt depressief, dat zoiets mag worden uitgezonden! Nee, alleen nog positieve mensen om me heen en tevreden zijn met het leven. Dat doet je er goed uitzien.


En, wat vind jij? Laat je horen!