Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Catherine Keyl
Catherine Keyl

'Waar is de tijd gebleven waarin
vrouwen veroverd moesten worden?'

columnist

Catherine Keyl

L

Laat ik eerst even zeggen dat ik Jort Kelder weleens heb ontmoet, maar ik ken hem niet. Jammer dat hij het woord 'verkrachting' gebruikte, dat zo zwaarbeladen is.
Hij zei: "Veel vrouwen dringen er bij mij op aan verkracht te worden." Wat hij probeerde te zeggen was: "Vrouwen zijn ook niet altijd lieverdjes als het om versieren gaat."

Laat ik wat voorbeelden geven uit eigen ervaring met jonge mannen.

Zonen

Ik ken er aardig wat die aantrekkelijk zijn voor het vrouwelijk geslacht. Zo heb ik partners gehad die zonen hadden. Samen hadden we bedacht dat deze jongens hun Smartphone niet mee naar bed mochten nemen, maar ik hoorde toch constant berichtjes binnenkomen. "Lieve schat", vroeg ik, "wie smst jou steeds midden in de nacht?"

"Ah, niks, een achterlijke griet die verliefd op me is." "Nou toch leuk!" riep ik enthousiast. "Neeeee, echt niet, ze sms't me constant, ze belt me, staat me op te wachten na school... Ik vind het een stomme trut. Ik heb tegen haar gezegd dat ik niks met haar wil, maar ze gaat maar door..."

Mijn kruis

"Nou ja zeg, als je zegt dat je niks wil, moet ze dat toch respecteren?", zei ik. "Ze is gewend thuis te krijgen wat ze hebben wil. Mij wil ze, of ik nou geïnteresseerd ben of niet, ik moet er aan geloven.

Laatst kwam ik uit school toen ze me stond op te wachten. Ik moest en zou mee naar de bioscoop, waar ik geen zin in had. Ze zeurde net zo lang tot ik toch mee ging. In de bioscoop greep ze me in mijn kruis en zei dat ze verliefd op me was. Ik zei: 'Sorry, ik niet op jou.'" Zegt z'n broertje: "En zij is niet de enige, hè, zo heeft hij er nog tien." "En jij?" "Ik zeg dat ik ze in elkaar sla als ze me niet met rust laten. Dat helpt."

Agressieve vrouwen

Intussen hebben ze geen van beiden een partner. Ze zijn als de dood voor agressieve vrouwen geworden. Ze vinden het een stuk relaxter om met wat vrienden in de kroeg een biertje te drinken.

"Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog verliefd word", vertrouwde een van de twee me toe. "Als ik sommige vrouwen op me af zie komen, raak ik volledig in paniek. Ze vinden dat ik vereerd moet zijn met hun keuze, nou sorry, echt niet."

Respect

Waar is de tijd gebleven waarin vrouwen veroverd moesten worden? Nou ja, dat is natuurlijk ook antiek, playing hard to get doet het niet goed. Maar ietsje meer respect voor de keuze van een man zou geen overbodige luxe zijn. Want zoals het er nu voorstaat zijn er twee leuke jongemannen verloren voor het vrouwelijk geslacht. Zonde.

Ze zijn als de dood voor agressieve vrouwen.