Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hollandse Hoogte
Club van ontaarde moeders

20 ontaarde moedermomenten:
Mama, moet de baby niet mee?

journaliste

Eline Doldersum

W

We moeten maar eens stoppen met elkaar beoordelen, vindt het gros van de VROUW-lezeressen. Want iedere moeder maakt toch weleens fouten? Op de vraag wat - in jullie ogen - jullie grootste 'ontaarde moedermoment' was, stroomden duizenden reacties binnen. Wij hebben de twintig leukste op een rij gezet. Vullen jullie aan?

1. Dronken feestje

Mijn zoon zag tijdens een nachtplas mijn piña colada aan voor melk. Na dat bewuste toiletbezoek wilde hij alleen nog maar dansen en gek doen om mij vervolgens in tranen te bekennen dat hij heel veel van mij houdt. Het was zijn allereerste dronken feestje...

2. Hé vreemdeling

Na een lange dag aankomen bij het kinderdagverblijf om je kind op te halen en je eigen kind dan straal voorbij lopen omdat je hem niet herkende. Oeps.

3. Nat pak

De kinderwagen, inclusief peuter, het water in zien rijden omdat je vergeten bent om de rem erop te zetten. Diep was het overigens niet, maar wel héél nat.

4. Ik zie, ik zie ...

Woest worden op je dochter omdat je ervan overtuigd bent dat zij jouw autosleutels heeft kwijtgemaakt om ze vervolgens vijf minuten later terug te vinden.... in je eigen tas. 

5. Er WAS er een jarig

Een dag na de verjaardag van je zoontje tot de ontdekking komen dat hij gisteren jarig was ...

6. Pijnlijke pols

Op een stoel gaan zitten maar niet in de gaten hebben dat je kleuter inmiddels ook op de zetel was gekropen om vervolgens zijn pols te breken. Auw!

7. Brrrr

Zelf binnen zitten met een deken en kruik omdat het zo koud is en vervolgens om 17 uur bedenken dat je zoontje van 6 al de hele middag buiten speelt met sneeuw en geen skibroek of moonboots aanheeft. Huid was knalrood en bevroren, maar zijn iglo was wel af!

8. Shopaholic

Je kinderen laten overblijven op school zodat je zelf kan gaan shoppen. Shame on me!

9. Even wachten, nog héél even wachten ...

Je brabbelende baby nog even in bed laten liggen om een hoofdstuk van een boek uit te lezen om vervolgens tot de ontdekking te komen dat de baby de halve poepluier heeft leeggegeten.

10. Te diep in het glaasje gekeken

Als begeleiding meegaan tijdens een sportweekend van de kinderen en vervolgens zelf de volgende dag naar huis vertrekken omdat je iets te veel hebt gedronken tijdens de feestavond en niet meer in staat bent om één kind te begeleiden.

11. Rookverslaafd

Je kind op advies van school kauwgom meegeven voor de cito-toets om vervolgens te ontdekken dat het nicotinekauwgom was.

12. Vergeten we niet iets?

Dat je de deur achter je dichttrekt en je peuter dan vraagt: 'Mama, moet de baby niet mee?'

13. Zoek en gij zult niet vinden

Dat je dochter haar snoepzak nergens kan vinden en dat je dan samen het hele huis op de kop zet terwijl je die snoepzak zélf gisterenavond leeggegeten hebt. 

14. Even lachen naar het vogeltje

Eerst een foto maken van een hilarische, maar tikkeltje benaderde situatie, en dan pas te hulp schieten. 

15. Moet er hier ergens een brandje geblust worden?

Dat je kind besluit om zijn hoofd tussen de spijlen van de trapleuning te duwen en dat vervolgens de brandweer moet komen om je kind te bevrijden. 

16. Van mij? Welnee!

Net doen of het kind, dat een heel vak snoepgoed had leeggegooid in de supermarkt, niet van mij was.

17. Gaaaaap

Je kind ziek melden omdat je té moe bent om naar school te lopen. 

18. Pas op je ... hoofd

"Nee, daar mag jij niet naartoe boefje", roepen terwijl je jouw kind met plezier in de lucht gooit, maar daarbij éven vergeten was dat je nog in de deuropening stond.

19. Relax, chill, ontspan

Je kind naar de crèche brengen om vervolgens weer in bed te kruipen om de hele dag Netflix te kijken.

20. Waar is dat feestje?

Met je kind, geschminkt en gekleed in spinnenpak, bij een vriendje aanbellen voor een kinderfeestje om er vervolgens achter te komen dat het feestje pas volgende week is.

Hebben jullie nog leuke aanvullingen? Deel ze dan vooral hieronder met ons!

En, wat vind jij? Laat je horen!