Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Kind in boomholte
Club van ontaarde moeders

En dan zie je opeens
nergens meer je kind...

journaliste

Eline Doldersum

J

Je loopt door het bos en ineens is je peuter spoorloos, nergens meer te bekennen! Uit een enquête op VROUW.nl blijkt dat het vrijwel iedere moeder weleens een paar seconden of minuten overkomt. Hoe en waar? Wij verzamelden de meest hilarische inzendingen.

Wie weg is, is niet gezien

"Dat je met je man door het bos wandelt, zijn veters strikt omdat hij de jongste op zijn nek heeft, opstaat en de oudste in geen velden of wegen meer te bekennen is. Dat je vervolgens zijn naam roept en achter elke boom kijkt maar het na vijf minuten toch wel benauwd begint te krijgen. Precies op dat moment komt meneer vrolijk uit - ja uit - een boom wandelen. Hij speelde verstoppertje, alleen was hij dat héél even vergeten te zeggen..."

Winkelavontuur

"Samen met mijn man een zoontje van 3 liep ik onlangs door de H&M. Mijn vriend was in de veronderstelling dat mijn zoontje bij mij was terwijl ik dacht dat hij achter zijn vader aan liep. Niet dus. Grote paniek want het was een filiaal met vier verdiepingen en héél druk. Gelukkig vonden we onze kleine shopaholic na vijf minuten terug onder een kledingrek. 'Mam, ik was gewoon even aan het chillen...' Chill vooral lekker verder, mama krijgt alleen maar een hartverzakking."

Even ontspannen

"Dat je met je tweeling van 5 door de supermarkt wandelt, rustig je lijstje afwerkt en ze dan ineens nergens meer kunt vinden. Zelfs het gevoel hebt dat je gek wordt als je voor de vierde keer door hetzelfde pad hobbelt. Ze vervolgens met het schaamrood op de kaken laat omroepen en dat dan blijkt dat de mannen besloten een hut te bouwen... tussen de toiletrollen."

Binnenpret

"Samen met onze jongste dochter en haar vriendinnetje gingen we naar een indoor speelpark. Vanaf een bankje hielden we de twee meiden goed in de gaten. Totdat ze ineens waren verdwenen. Na tien rondjes door de speeltoestellen, diverse omroepberichten en het gillen van de namen ontbrak nog ieder spoor. Met kloppend hart besloten we eens buiten te kijken, want je weet maar nooit. Toen ze ineens uit de wc kwamen lopen. Ze hadden elkaars haar gevlochten, mooi toch? Héél mooi ..."

Vliegensvlug

"We hadden onlangs het fietsje van ons 3-jarige zoontje meegenomen naar de dierentuin. Leuk dat hij dat vond, hij ging als een speer. Alleen vonden wij het iets minder leuk toen we hem bij de giraffen van de bult af zagen rijden en hij - toen wij eenmaal beneden waren - nergens meer te bekennen was. We hebben ons suf gezocht. Uiteindelijk vond een van de medewerkers hem, na 20 (!) minuten, terug aan de andere kant van het park. De rest van de dag zijn we hem geen minuut meer uit het oog verloren."

Vliegensvlug

"Dat je naar het pretpark gaat, je kind in de draaimolen zit en de draaimolen stopt met draaien op het moment dat je kind aan de andere kant is. Je er rustig omheen loopt maar je kind ineens spoorloos is. Vervolgens ren je als een malle drie keer die draaimolen rond, barst je bijna in tranen uit om je kind vervolgens te zien staan bij de vliegende olifanten... aan de overkant. 'Vliegen mama?' Vliegensvlug naar huis ja."

Ho, stop, ho

"Ons zoontje kan met zijn 3 jaar rennen als de beste. Ik - met niet al te beste conditie - heb niet altijd zin om achter hem aan te rennen. Dus toen hij onlangs in het park een sprintje trok, besloot ik gewoon rustig door te lopen. Hij zou vanzelf wel stoppen, dacht ik. Mooi niet dus. Na een kleine marathon was ik mijn kleine atleet mooi kwijt en kon ik hem ophalen bij een moeder die 'dat kleine mannetje alleen in het park' had opgevangen. Sindsdien doet mama er toch maar een tandje bij."

Jij ook op VROUW.nl

Ben jij je kind weleens even kwijt geraakt?

Deel het hier met ons!

En, wat vind jij? Laat je horen!