Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Moeder met leugentje om bestwil
Club van ontaarde moeders

13 dingen die iedere moeder
stiekem weleens doet... of laat

journaliste

Eline Doldersum

O

Onzin uitkramen, een leugentje om bestwil ophangen of de kinderen zoethouden met de tablet; wij verzamelden de leukste dingen die iedere moeder stiekem weleens doet of juist laat. Vullen jullie aan?

1. Nat pak

Zeggen dat we écht niet naar de speeltuin kunnen omdat het elk moment kan gaan regenen. "Heus, Piet Paulusma kan het weten lieverd."

2. Handen vrij

Zeggen dat papa er zo aankomt zodat dochterlief (minuuuuuutenlang) voor het raam gaat staat zodat je éventjes de handen vrij hebt. "Hij kan echt elk moment komen. Let maar op!"

3. Tijd voor jezelf

De kinderen in de vakantie naar de crèche brengen zodat je even tijd voor jezelf hebt. "Mama, moet werken lieverd. Ik zie je vanavond, goed?"

4. Speeldate

Liegen dat jullie een héle drukke dag voor de boeg hebben omdat je geen zin hebt om het überdrukke vriendje van je zoon de hele dag over de vloer te hebben. "Ander keertje, goed?"

5. Góedemorgen

Zeggen dat het nog héél vroeg is in de hoop dat de kinderen zich nog een keertje omdraaien. "Het is nog héél donker buiten. Echt. Néé, het rolgordijn laten we dicht!"

6. Opa en oma

Liegen dat opa en oma niet thuis zijn. "Mama heeft net gebeld, er is écht niemand thuis."

7. Niemand thuis

Als zoonlief er niet in lijkt te trappen, je telefoon op stil zetten om hem vervolgens met de huistelefoon naar 'opa en oma' te laten bellen. "Zie je schat, niemand thuis!"

8. Oppasprobleem

Een afspraak, waar je totaal geen zin in hebt, afzeggen omdat je zogenaamd geen oppas hebt voor de kinderen. "Echt heel jammer, maar zonder oppas gaat het niet lukken."

9. Zoethoudertje

Je kind urenlang achter de iPad laten zetten zodat je even tijd voor jezelf hebt. "Zal mama het volgende filmpje voor je opzetten?"

10. Valse beloftes

Dochterlief, die iedere ochtend enorm worstelt met haar ontbijt, beloven dat we naar de dierentuin gaan als ze haar bordje leeg eet. Om vervolgens een leugentje op te hangen. "Heel goed gedaan schat, alleen mama ziet nét dat dierentuin dicht is. Stom, stom, stom!"

11. Leeftijd

Liegen over de leeftijd van je kind zodat je korting krijgt. "Mijn dochter is 3!" *drukt handen van dochter driftig weg die als antwoord op de caissière trots 4 vingers opsteekt*

12. Ongezond eten 

Iets té vaak een ongezonde maaltijd voorschotelen omdat je geen zin meer hebt om te koken. "Ja alwéér frietjes, dat is lekker!"

13. In mama's buik 

Snoep van je kinderen opeten en vervolgens net doen alsof je niet weet waar het is gebleven. "Die chocola van het feestje van Teun? Geen idee! Denk dat je die al op hebt gegeten."

Hebben jullie nog aanvullingen? Laat ze dan vooral hieronder achter!

En, wat vind jij? Laat je horen!