Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hollandse Hoogte
Club van ontaarde moeders

Geen nood: deze 16 idiote dingen
overkomen iedere moeder weleens

journaliste

Eline Doldersum

D

De nagel van het kinderteentje iets te ver afknippen, 's ochtend ontdekken dat je kind met schoenen aan heeft geslapen - het overkomt iedere moeder wel een keer. Wij verzamelden jullie leukste inzendingen over wat iedere moeder weleens overkomt.

1. Olke bolke

Zoonlief van je man overnemen onder de douche, hem in de lucht gooien en je dan realiseren dat er ook nog een rails van het douchegordijn hing. "Wat zeg je: bult op je hoofd? Misschien ben je gevallen op school."

2. Sprekend mama

Je dochter héél even alleen later op de slaapkamer om haar vervolgens aan te treffen met jouw make-upcollectie... op haar gezicht. "Inderdaad schat, je bent précies mama. Maar nu even een washandje zoeken!"

3. Waar, o waar is mijn zoontje gebleven?

Na het boodschappen doen je peuter netjes uit de gordel helpen, de boodschappen uitladen en je na een kwartier op de bank realiseren dat je ook nog een baby hebt... die nog in de auto zit. "Of ik iets vergeten ben buurvrouw? Ik zou niet weten wat!"

4. Haastige spoed ...

Het tijgeren van je kleine man dolenthousiast aanmoedigen om hem vervolgens voor je ogen van het bed te zien rollen. "Dat ging wel héél snel, hè!"

5. Nagels knippen

De ienieminie nageltjes van je twee maanden oude zoontje knippen om na lang brullen tot de conclusie te komen dat je per ongeluk een stukje van zijn vinger hebt geknipt. "Mama laat het schaartje netjes in het laatje liggen, goed?"

6. Lust jij ook een broodje... met schimmel?

Als de kinderen al een halve boterham achter de kiezen hebben tot de ontdekking komen dat het brood half beschimmeld was. "Beschuitje, iemand?"

7. Rammelende buik

Je tijdens het winkelen afvragen waarom je kleintje toch zo aan het jengelen is, om je dan te realiseren dat de laatste fles al héél lang geleden is. "Heb jij een beetje honger in de buik?"

8. Simsalabim... open!

De deur achter je dicht trekken om de vuilnis aan de weg te zetten en dan beseffen dat de achterdeur nog op de knip zit en je geen sleutel hebt. "Lieverd, geef je mama's telefoon door het kattenluik? Dan bel ik papa even..."

9. Datumpje prikje

De balletvoorstelling van je dochter verkeerd op de kalender zetten om vervolgens gebeld te worden door haar balletjuf. "Voorstelling, vanavond? Nee, natuurlijk. We zijn onderweg. Uiteraard."

10. Klein duimpje

Hoezo piepen over zere tenen? Je zoontje heeft toch pas nieuwe schoenen?  Kom je er een week later achter dat zijn tenen echt helemaal dubbelgevouwen zitten in zijn schoen. "Twee maten groter, zegt u?"

11. Slaap mama slaap

Kleuren met je kleuter om vervolgens zelf in een diepe slaap te vallen. "Ja, heel mooi die tekening... op mama's muur."

12. Sjit, sjit, sjit

Per ongeluk vloeken in het bijzijn van dochter om haar nog geen minuur later precies hetzelfde te horen zeggen als ze haar pop laat vallen. "Sjit, poppie."

13. Even afkoelen

Je dochter voor straf op de gang zetten om haar na een uur slapend op de deurmat te vinden omdat je haar vergeten was. "Ja, je bent afgekoeld zeg je? Dat denk ik ook..."

14. Aanstelleritis ... of toch niet

Door school gebeld worden met de vraag of je zoonlief wil ophalen omdat hij doodziek is terwijl je hem vanochtend met een paracetamol naar school hebt gestuurd. "Overgeven, koorts? Echt waar ..."

15. Mama is een beetje moe

Uit je slof schieten om helemaal niets. "Hé Emma, hou eens op. Mama heeft geen zin in nepkoekjes en ook niet in nepthee en nepchocola. Mama wil even slapen, ja?!"

16. Wakker worden

Je dochter na een héle drukke dag in bed leggen om de volgende ochtend tot de conclusie te komen dat je haar schoenen helemaal niet uitgedaan hebt. "Ja, leuk hé: schoenen onder een pyjama?"

Hebben jullie nog aanvullingen? Laat ze dan hieronder achter!