Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hollandse Hoogte
Club van ontaarde moeders

Regels die iedere moeder in de
vakantie aan haar laars lapt

journaliste

Eline Doldersum

V

Voor een deel van Nederland is de voorjaarsvakantie nog in volle gang en dat betekent dat veel moeders de opvoedteugels laten vieren. Wij verzamelden de leukste regels die mama's in de vakantieperiode geregeld aan de laars lappen. Vullen jullie aan?

1. Spelen op de werkvloer

Je kind meenemen naar het werk omdat je geen oppas kunt vinden. "Nee, lieverd. We kunnen geen verstoppertje spelen onder het bureau van Henk. En nee, je zusje blijft gewoon in haar campingbedje."

2. Hondsberoerd

Zoonlief de dag na de vakantie ziek melden omdat het goedkoper is om dan terug te vliegen vanaf de vakantiebestemming. "Verkouden, 40 graden koorts én overgeven die jongen. Geloof me 'Het is beter dat hij nog een dagje thuisblijft'."

3. Bedtijden 

De bedtijden van de kinderen opschorten. "Maar dan ga je wel uitslapen he? Néé, kwart over zeven vindt mama geen uitslapen."

4. Schip ahoy!

Het prima vinden dat de kinderen de hele woonkamer ombouwen tot een piratenschip. "Natuurlijk, pak alle kussens van de bank maar. De stoelen uit de keuken? Prima hoor, mama gaat wel op de grond zitten."

5. Vierkante ogen 

Het overmatige beeldschermgebruik een weekje door de vingers zien. "Je gaat filmpjes kijken op je iPad? In bed? Om één uur 's middags? Prima.!"

6. Bord leeg eten 

Over je hart strijken als dochterlief haar wortels niet helemaal op heeft. "Nou vooruit, pak maar een toetje dan!"

7. Snoepen

Iets vaker toegeven aan de snoepsmeekbedes van je kind. "Een snoepje? Maar je hebt er nét een gehad. Vooruit dan maar, omdat het vakantie is..."

8. Opruimen 

Ze niet iedere avond hun tsunami aan speelgoed laten opruimen. "Je wilt morgen verder bouwen aan je kasteel? Nou, laat die LEGO maar liggen dan..."

9. Prinsessen

Dat ze je kledingkast plunderen om prinsesje te kunnen spelen. "Is dat mama's nieuwe rok? Prachtig, lieverd..."

Vullen jullie het lijstje aan?

En, wat vind jij? Laat je horen!