Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Dagboek van een minnares

Deel 47: 'Zo krijg ik natuurlijk
meteen weer zin in je'

D

De verbinding werd onmiddellijk verbroken. Ik voelde meteen spijt opborrelen. Wat een stomme actie, zeg. Waarom moest ik nou zo nodig zijn telefoon opnemen toen Josien belde? Straks had ze mijn stem nog herkend. Ik haatte mijn eigen impulsiviteit soms. Kon ik de tijd maar weer terugdraaien! Want ik wist dat Hij dit niet leuk zou vinden. 

Op dat moment stapte mijn minnaar naakt uit de douche. Ik nam zijn handdoek van hem over en begon hem droog te wrijven. "Zo krijg ik natuurlijk meteen weer zin in je", bromde hij. "Maar ik moet echt gaan, schatje. Straks krijgt ze nog argwaan en dat willen we niet." "Nee" zei ik braaf, terwijl ik dacht "Jawel! Ik wil dat ze het van ons weet! Hoe eerder hoe liever!"

Allermooiste vrouw

De volgende ochtend stapte ik heel vroeg op de fiets naar kantoor dat we die dag voor de relatieborrel helemaal gingen verbouwen. We hadden allerlei leveranciers van horeca-artikelen en bevriende restaurants en cafés zover gekregen dat zij lekkere hapjes en drankjes leverden, van sushi tot gin-tonics. Er zouden wel iets van 200 mensen komen. Gaaf! Ik verheugde me er enorm op.

Ik ging tussendoor nog even naar huis om een ander jurkje aan te trekken, want ik liep nog steeds in mijn kloffie van gisteren rond. "Je bent echt de allermooiste vrouw van allemaal", zei mijn collega Bas in mijn oor. "Pak al die mannen maar flink in vanavond! Een beetje relatiebeheer kan nooit kwaad." Ik lachte. Ik viel niet op hem, maar hij was absoluut mijn beste maatje op kantoor. Altijd fijn om een goede vriend op je werk te hebben.

Bekend figuur

Het werd al laat toen ik een heel bekend figuur aan zag komen lopen. Josien! Ik had me helemaal niet gerealiseerd dat Bas haar natuurlijk ook had uitgenodigd. Ik dook achter wat andere mensen weg, want ik had geen zin om met haar te kletsen. Maar ze keek niet op of om en baande zich een weg naar binnen. Verbeeldde ik het me nou of zag ze er slecht uit? Het leek zelfs alsof ze had gehuild!

Ik probeerde het te negeren en kletste vrolijk verder, maar het liet me niet los. Wat zou er aan de hand zijn? Ik had haar al minstens een uur niet gezien en Bas ook niet. Zou ik ze even gaan zoeken? Ze stonden niet buiten en ook niet in de toiletten. In de gemeenschappelijke kantoorruimtes waren ze ook niet te bekennen. Maar uiteindelijk vond ik ze in de directiekamer. Josien zat hard te huilen en Bas aaide een beetje onhandig over haar arm. Wat zou er aan de hand zijn?

Mijn man bedriegt me

Ik opende de deur. "Stoor ik?" "Een beetje", zei Bas. "Nee hoor", zei Josien. "Jij mag het best weten. Wij kennen elkaar toch ook?" Aarzelend kwam ik dichterbij. "Is er iets ernstigs aan de hand? Gaat het niet goed met Isa?" Josien schudde haar hoofd. "Nee, met Isa gaat het prima. Maar er is wel iets heel ergs gebeurd. Ik denk dat mijn man me bedriegt met een ander!"

De grond golfde onder mijn voeten, ik werd misselijk en duizelig tegelijk en even dacht ik dat ik flauw zou vallen. Dit was toch wat ik wilde? Dat ze het zou ontdekken, dat ze Hem de deur uit zou zetten en dat wij dan nog lang en gelukkig zouden leven? Waarom voelde ik me dan ineens zo schuldig en rot? Ik ging zitten. "Weet je het zeker? Wat is er dan gebeurd?"

Ik maak haar helemaal kapot

"Nou, ik kreeg een anoniem sms’je waarin stond Jouw man is niet te vertrouwen! Eerst wilde ik het negeren, maar het liet me toch niet los.  Gisteravond was hij om 11 uur ’s avonds nog niet thuis en toen ik hem belde, nam er een vrouw zijn telefoon op!"  Ze begon weer te snikken. 

"Joh, dat kan toch allemaal toeval zijn", zei ik en probeerde geloofwaardig te klinken. "Wat ga je nu doen? Heb je al met hem gepraat? En heb je een vermoeden wie die vrouw is met wie hij zou vreemdgaan?" Ze schudde haar hoofd en zei "Daar kom ik nog wel achter. Ik maak haar helemaal kapot!" Bas knikte instemmend. Ik schrok. Gisteren wilde ik nog dat ze het wist. Nu wilde ik dat ik kon voorkomen dat ze er ooit achter zou komen dat juist ík haar rivale was… 

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES?

  • Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:
  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-groep? Klik hier!

En, wat vind jij? Laat je horen!