Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

insmeren been
Foto: Hollandse Hoogte
Dagboek van een minnares

Deel 48: 'We moeten ons contact
op een lager pitje zetten'

T

Tijdens het opruimen spraken Bas en ik nergens anders over. "Het is zo’n lieve meid en hij is zo’n foute gast. Echt een enorme vreemdganger", zei Bas misprijzend. Ik zweeg. Mijn gedachten zweefden van hoop naar vrees. Aan de ene kant hoopte ik dat Josien hem de deur uit zou zetten en wij nog lang en gelukkig zouden leven, aan de andere kant voelde ik me toch schuldig dat wij haar blijkbaar zoveel pijn deden met z’n tweetjes.

Ik lag de halve nacht wakker. Hoe zou het met hen zijn? Zou Hij hebben toegegeven dat hij haar inderdaad bedroog? En ook nog met mij? Gelukkig hoefde ik niet het hele weekend op antwoord te wachten: op zaterdagochtend kreeg ik een appje of ik even tijd voor hem had. Josien was met de meisjes naar het hockeyveld. Natuurlijk! De sportschool kon wel even wachten. Ik wilde niets liever dan hem zien.

Wraak

"Hoe gaat het?" Ik hoorde hoe gespannen ik klonk. "Tja, je hebt alles gehoord he? Josien heeft blijkbaar een sms’je van iemand gehad die van ons wist. Wie zou dat kunnen zijn?" "Even denken", antwoordde ik. "Jullie werkster, die man van het schoolplein en… Kim natuurlijk!" Dat zowel mijn zus als mijn vriendin Fleur ook van alles op de hoogte waren, verzweeg ik gemakshalve, want dat zou hij niet leuk vinden. "Ik denk dat Kim dat heeft gedaan. Dat kan toch niet anders?! Zij heeft genoeg redenen om wraak te nemen."

"Zou kunnen", antwoordde hij. "En weet jij héél, héél zeker dat jij het niet zelf bent? Ik bedoel: je hebt wel vaker pogingen gedaan om Josien erachter te laten komen dat wij iets met elkaar hebben. Dat is niet de manier om dat voor elkaar te krijgen, dat realiseer je je toch wel hoop ik?" Hij keek als een strenge vader die zijn dochter een standje gaf." Ik protesteerde meteen. "Doe even normaal! Natuurlijk niet! Dat je dat überhaupt van mij durft te denken…"

Lager pitje

"Hoe dan ook, ik heb Josien kunnen geruststellen, maar we moeten nog voorzichtiger zijn. Dat betekent dat we ons contact op een lager pitje moeten zetten. Ik denk dat we elkaar alleen nog maar overdag moeten zien en wat minder vaak dan nu. En we moeten echt niet meer appen buiten kantoortijden. Ik heb Josien beloofd dat ze altijd op mijn telefoon mag kijken. Wanneer ze maar wil. Ze mag niet denken dat ik geheimen voor haar heb."

"Maar schatje, over minder dan drie maanden is het toch kerst? Wat maakt het dan uit of ze het dan weet of nu al?!" "Als ik bij Josien wegga, is dat omdat het tussen ons niet meer werkt. Niet omdat ik een ander heb. Want dat gaat gegarandeerd een vechtscheiding over de hoofden van de kinderen worden en dat wil ik niet. En jij moet dat ook niet willen." Toen hij zag dat de tranen in mijn ogen stonden, verzachtte zijn blik. "Ik heb nog wel tien minuutjes. Zullen we snel een vluggertje doen op de bank?"

Na een onbevredigende vrijpartij - voor mij dan - vertrok hij. "Ik zie je snel, hoop ik. En denk eraan: geen contact zoeken buiten kantoortijden en altijd neutraal beginnen. Goed?" Ik schopte tegen de deur die zojuist achter hem dicht was gevallen. Hij had helemaal niks gezegd over mijn verjaardag, die maandag zou zijn. Die zou hij toch niet vergeten? En wat zou Kim nou willen bereiken met dit sms’je?"

Fles wijn

Hoe langer ik erover nadacht, hoe gefrustreerder ik me voelde. Ik trok een fles wijn open en zapte langs wat verschillende series van Netflix. De sportschool kwam morgen wel. Maar dat was misschien niet zo verstandig. Want omdat ik de hele dag nog niks had gegeten, steeg de wijn pijlsnel naar mijn hoofd. Zo snel dat ik op een gegeven moment de telefoon pakte en een heel stom telefoontje pleegde. "Zeg, Kim. Waarom probeer je nou mijn relatie kapot te maken, trut?!"

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!


En, wat vind jij? Laat je horen!