Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

cappuccino
Foto: Hollandse Hoogte
Dagboek van een minnares

Deel 52: Ik vond hem
zó onaantrekkelijk

D

De verleiding was heel groot om meteen naar mijn minnaar te rennen, maar ik negeerde dat gevoel. Ik kon het niet maken tegenover Sam die waarschijnlijk al onderweg was of misschien zelfs al in Wildschut op me zat te wachten. Dus ik zei braaf tegen hem 'Sorry lieverd, ik heb al een andere afspraak. Ik bel je morgen, goed?' Hij sputterde wat tegen, maar ik hield moedig voet bij stuk. 

Mijn hart bonkte in mijn keel toen ik in de tram zat. Zou Sam live net zo leuk en aantrekkelijk zijn als op de foto? Zou hij me het zetje geven om de relatie met mijn minnaar te verbreken en eindelijk een écht vriendje te krijgen dat ik zou kunnen meenemen naar mijn ouders, vriendinnen, feesten en partijen? De man die de vader van mijn kinderen ging worden?

Afknapper

Het was druk bij Wildschut. Maar ik zag Sam in één oogopslag. Hij leek precies op zijn foto, maar… waarom had ik nooit naar zijn lengte geïnformeerd? Hij was hooguit 1.65 meter, precies even lang - of klein - als ik. Wat een afknapper! Hij kwam naar me toe en kuste me op mijn wangen. "Je bent nog mooier dan ik dacht", zei hij. "Wat wil je drinken? En zullen we even gaan zitten?"

Ik voelde me enorm opgelaten omdat ik zo ontzettend veel over mezelf had verteld en virtueel zelfs een beetje verliefd op hem was geworden. De laatste berichtjes hadden we zelfs afgesloten met digitale kusjes! Maar nu ik hem live zag, wist ik meteen dat het niets tussen ons zou worden. Hoe oneerlijk ook, ik vond zijn geringe postuur zó onaantrekkelijk dat ik daar niet overheen kon stappen.

Eerste keer

Ik ging zitten en bestelde een cappuccino. "Gek he, zo’n eerste keer", zei hij. "Elkaar in het echt ontmoeten is toch altijd anders dan de fantasie die je in je hoofd over iemand hebt." "Spreek je dan vaak af?" "Ja, ik denk dat ik al wel zo’n veertig dates heb gehad. Ik zit ook op Tinder en dan gaat het snel." "Maar?" "Maar de ware zat er tot nu toe niet tussen. Ik heb wel een paar keer seks met een vrouw gehad, maar ik wil gewoon meer dan dat."

Ik staarde naar mijn koffie en wist niet goed wat ik moest zeggen zonder bruut over te komen. Wat moest ik nou doen om hem duidelijk te maken dat ik niet op hem viel? Maar wel op zo’n manier dat ik hem niet zou kwetsen? Ik begon een beetje in het wilde weg te kwekken over het weer en vroeg hem wat hij komend weekend ging doen. "Weet ik nog niet", antwoordde hij en leunde achterover. "Misschien wel iets met jou?"

Dezelfde lengte als ik

"Sorry, ik ben bang dat dit ‘m niet gaat worden", antwoordde ik. "Nu ik je in het echt zie, merk ik hoe ik nog met handen en voeten gebonden ben aan die getrouwde man. Ik ben nog helemaal niet toe aan een nieuwe relatie, merk ik." Hij kwam dichterbij en streelde mijn hand. "Dat hoeft toch ook niet meteen? We kunnen toch gewoon een beetje lol maken?"

Ik keek naar zijn leuke gezicht, zijn afgetrainde lichaam en zijn mooie, witte tanden. Allemaal dingen waarop ik normaal als een blok zou vallen. Met zijn kledingsmaak was ook niks mis en ik wist zeker dat mijn moeder dól op hem zou zijn. Hoe erg was het nou echt dat hij dezelfde lengte had als ik? Ik torende toch geen meters boven hem uit?"

Afgewezen

Heel erg, realiseerde ik me toen hij opstond om naar de wc te gaan. Ik was bang dat hij al vaker om die reden afgewezen was door vrouwen. Desalniettemin gooide ik een paar euro op tafel, pakte mijn jas en rende min of meer de deur uit, richting de dichtstbijzijnde taxistandplaats. Was ik even blij dat hij mijn telefoonnummer niet had! En even later ontving ik dan ook een boos berichtje van hem via Kik. "Dit was mijn slechtste date, ever! Kun je niet even het fatsoen opbrengen om me recht in mijn gezicht af te wijzen?"

Hij ging nog even door met uitspraken als "Geen wonder dat je het met getrouwde mannen doet. Je bent al net zo fout als zij!" Toen had ik er genoeg van en verwijderde Kik van mijn telefoon. Ik hoopte oprecht dat hij een leuke vrouw zou vinden die niet alleen zijn lengte zou accepteren, maar ook dat hij wel een beetje een zeurpiet was. En tja, toen stond de taxi voor het huis van mijn minnaar, waarvan ik hoopte dat hij nog steeds alleen thuis was. Ik haalde diep adem en belde aan…   

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!