Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Dagboek van een minnares

Deel 62: Verward voelde ik aan mijn lippen,
wat was dit nu ineens?

E

Er deed niemand open en het huis zag er pikdonker en geheel verlaten uit. Ik gluurde door het raam naar binnen en ineens drong tot me door dat ze er helemaal niet waren.

Hoe kon ik nou die hele wintersportvakantie zijn vergeten? Dat was natuurlijk omdat ik ze allebei had geblokt op mijn telefoon. Shit, kon ik wéér een taxi bellen.

Thuis scrolde ik door de Facebookpagina van Josien, waar ze allerlei foto’s van het gelukkige gezinnetje in de sneeuw had gepost. Lekker dan. Van mij mocht ze ter plekke haar nek breken daar. Wat een rotkerst. Was deze ‘feestdagen’-tijd maar voorbij. Ik dacht aan precies een jaar geleden, toen mijn minnaar en ik werden betrapt door mijn toenmalige baas. Toen alles nog goed was tussen ons…

Compliment of niet?

Uiteindelijk viel ik in slaap, om gewekt te worden door de telefoon. Het was Erik.
"Lieverd? Waarom liep je nou zo boos weg gisteren?" 
"Nou, omdat je vrienden niet zo aardig tegen me waren. Die Annabel noemde me zelfs je bedslet!" 
Hij begon te lachen: "Je bent toch ook een sletje? Minstens zo goed in bed als een professional hoor!" 
Ik zei niks terug. Moest ik dit nu als een compliment opvatten of niet?

"Zal ik even langskomen om het goed te maken?"
Ik aarzelde. Het kantoor was de hele week dicht. Ach, waarom ook niet? Ik kon wel wat afleiding gebruiken.
"Als je een ontbijtje meeneemt." 

"Doe ik!" En even later lag ik toch weer in zijn armen.
"Kom je op ons oud-en-nieuwfeest? We organiseren een Blind Date Diner. Al ben je dan niet meer zo 'blind' voor mij, haha." 

Beviel me niet

Uiteindelijk zaten we op oudejaarsavond met ons zessen bij mij thuis. Ik had Erik en collega Bas uitgenodigd en Fleur haar broer Remko en haar vriendin Marloes. Ik bedacht beschaamd dat ik het zowel met Erik als met Remko had gedaan. Gelukkig liet Remko niks merken; hij besteedde vooral aandacht aan Marloes, die hij overduidelijk erg leuk vond. Ik vond het vervelender dat Erik mij ook niet veel aandacht gaf. Hij was vooral gefocust op Fleur.

We deden het spel ’30 seconds’, waarbij twee teams zo snel mogelijk vijf begrippen moeten zien te raden. "Wij samen", zei Erik tegen Fleur terwijl hij in haar zij kneep. Ze schoof een stukje opzij. "Nee hoor, de mannen tegen de vrouwen!" En dat gebeurde. We wonnen gelukkig glansrijk. Maar de manier waarop Erik naar Fleur keek, beviel me helemaal niet. Mijn telefoon piepte. Een sms van de minnaar.

"Ik denk dat je me op WhatsApp hebt geblokkeerd, maar ik wil je toch alvast een heel mooi 2017 wensen."
Ik haalde de blokkade weg.
"Ik wens jou een heel fijn 2017 met Josien en je gezin. Ik hoop dat jullie een hele lieve baby krijgen", appte ik terug.
Meteen kreeg ik antwoord.
"De baby verandert niets tussen jou en mij!" 
Ik zuchtte: behalve dan dat hij nu niet voor mij zou kiezen. En eerlijk gezegd vond ik het toch heftiger om Josien te bedriegen nu ze zwanger van hem was dan anders.

Wat was dit nu ineens?

Ik reageerde niet meer en begon met het klaarzetten van de champagneglazen. Bijna twaalf uur. Ik zorgde ervoor dat ik naast Erik stond, zodat hij me als eerste zou kussen. Maar hij boog zich voorover naar Fleur en zoende haar op beide wangen. Ikzelf werd beetgepakt door Bas. "Meisje, ik hoop dat je heel gelukkig wordt dit jaar," zei hij, terwijl hij me diep in de ogen keek. Vervolgens kuste hij me vol op de mond. Verward voelde ik aan mijn lippen. Wat was dit nu ineens?

Bas pakte na het afsteken van het vuurwerk zijn jas. "Ik heb nog met vrienden afgesproken, dus ik ga." Hij keek me aan. "Dank voor de fijne avond, lieverd. Pas goed op jezelf." 
Ik voelde wat kriebels in mijn buik opborrelen. Wat was dit nou?
"Dit is Bas, je weet wel, je beste vriend," sprak ik mezelf toe. "Je bent toch niet écht een slet die alle mannen begeert?" 
Ook Remko en Marloes gingen er samen vandoor, waardoor ik alleen met Erik en Fleur achterbleef.

Het is alleen seks

Erik bood aan om Fleur naar huis te brengen. Die weigerde. "Ik blijf hier slapen, doei!" 
"Die vent is niet te vertrouwen," zei ze toen hij weg was. Hij zat de hele avond achter me aan. Wat doe je in godsnaam nog met hem?" 
"Het is alleen seks", zei ik een beetje moedeloos. "En hij leidt me af." 
Fleur pakte mijn laptop. "Ik weet zeker dat hij het met nog meer vrouwen doet. Zullen we checken of hij nog een profiel op RelatiePlanet heeft?"

Dat had hij inderdaad.
"Wie weet met hoeveel vrouwen hij nog meer het bed deelt," mopperde Fleur. "Jullie gebruiken toch wel een condoom, hoop ik?" 
Ik voelde mijn wangen branden. "Nee," fluisterde ik.

"Dan zou ik maar eens een soa-testje laten doen. Want wie weet zijn er nog wel meer mensen besmet. Geslachtsziekten zijn bijvoorbeeld héél riskant voor zwangere vrouwen…"

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES? 

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!