Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Dagboek van een minnares

Deel 64: Stiekem drukte ik een kus
op de binnenkant van zijn kraag

W

"Wat wilde je precies zeggen liefje?" Zijn warme lippen kriebelden in mijn oor. "Nou, dat ik eh… de pil ben vergeten! Dus dat we het wel safe moeten doen. Of wil je nog iemand zwanger maken?" 'Zeg ja, zeg ja, zeg ja', dacht ik ondertussen. "Haha, nee, natuurlijk niet liefje. Komt goed." En hij belde roomservice, die binnen 5 minuten veiligheidsmaatregelen kwam brengen.

Vervolgens vergat ik alles om me heen, want zulke stomende seks hadden we al in geen weken meer gehad. Hij trok alle toeters en bellen uit de kast en nam volop de tijd voor me, zonder dat dit leidde tot vervelende gesprekken of verwijten zoals de laatste tijd al zo vaak was gebeurd.

Het sjaaltje

Hijgend lag ik naast hem uit te blazen, terwijl hij het sjaaltje van mijn ogen haalde. "Ik vond het spannend om helemaal niets te kunnen zien", bekende ik. "En ík vond het opwindend om een beetje de baas over je te mogen spelen, liefje. Meestal ben je daar veel te opstandig voor." Hij lachte en knuffelde me terwijl ik me verliefder voelde dan ooit.

"Wat wilde je me nou vertellen?" "Oké. Wist je dat Josien twijfelt of ze deze zwangerschap wel wil doorzetten? Ze vindt zichzelf met 41 jaar eigenlijk te oud. Bovendien heeft ze nu eindelijk tijd voor haar foodblog en met een nieuwe baby heeft ze haar handen daar weer aan vol." Hij zweeg. "En ze vindt dat het tussen ons ook niet goed gaat."

Een abortus

"Sinds ze mij verdenkt van vreemdgaan, hebben we aan de lopende band ruzie. Ze vertrouwt me voor geen meter, checkt voortdurend mijn telefoon en stelt irritante vragen. De vakantie met haar ouders was een drama. Haar moeder is een dwingeland en ontzettend aanwezig. Ik trek haar gewoon heel slecht en daar ergert Josien zich dan weer aan."

Ik knikte begrijpend terwijl mijn hart een sprongetje maakte. Wat een goed nieuws! "En wat vind jij ervan? Die baby was toch ook helemaal niet gepland?" "Nee, maar een abortus vind ik toch wel erg heftig. We hebben ruimte zat in ons huis en ik weet zeker dat de meisjes een broertje of zusje heel leuk zullen vinden. Bovendien zou ik eigenlijk best nog een zoon willen krijgen."

Spierwitte overhemd

"Maar wij zouden toch samen ook een kindje kunnen maken? Ik zou een dolgraag een jongetje willen hebben dat sprekend op jou lijkt." Verwachtingsvol keek ik hem aan. "Dat weet ik liefje. Maar dat speelt nu niet he? Terwijl deze baby als het goed is over ruim 7 maanden wordt geboren. En nu ga ik douchen."

Bam! Weg was mijn euforische stemming. En terwijl ik mijn tranen probeerde weg te slikken, keek ik de kamer rond. Razendsnel sprong ik op en stiftte mijn lippen knalrood. Ik greep zijn spierwitte overhemd en drukte stiekem een kus op de binnenkant van zijn kraag, nét uit het zicht. Met een beetje mazzel merkte hij er niks van en kwam Josien de kus pas tegen als zij het overhemd ging wassen.

Wél een baby

Het stomme was: eigenlijk was ik ook niet zo pro-abortus. Maar als Josien dat nou per se de beste oplossing vond, wilde ik haar best een handje helpen. Als ze zou ontdekken dat hij écht vreemdging, zou ze hem misschien de deur wel uitzetten. En dan zou hij bij mij gaan wonen en wij kregen dan wél een baby en we zouden samen ontzettend gelukkig worden.

Ik veegde mijn lippen met een zakdoekje schoon en ging bij hem onder de douche staan. En net toen de vrijpartij weer van voren af aan leek te beginnen, vroeg hij me: "Moet jij niet terug naar je werk?" Ik schrok. "Hoe laat is het dan?" Hij gooide een handdoek naar me toe en liep naar de kamer. Half 4. Ik zou maar opschieten als ik jou was."

Lippenstift op zijn overhemd

"En jij dan?" "Ik heb zogenaamd een meeting die de hele middag duurt. Maar dat kun jij vast niet tegen je baas zeggen." Ik keek op mijn telefoon. Geen gemiste oproepen, alleen een appje van Erik die vroeg of hij vanavond langs kon komen.

Ik wiste het bericht en stapte op de fiets naar mijn werk. Ik was heel zenuwachtig. Wat zou er gebeuren als mijn minnaar de lippenstift op zijn overhemd zou ontdekken? En zou mijn baas me hebben gemist?

Een goede verklaring

Terwijl ik daar binnenstapte, voelde ik alle blikken op me gericht. "Vertel me niet dat je met de man van Josien op stap was", siste Bas. "Tuurlijk niet", fluisterde ik terug. Barbara hield de deur van haar kantoor al voor me open.

"Dit wordt een vervelend gesprek", zei ze. "Dit is de zoveelste keer dat je er zomaar vandoor was. Of heb je een goede verklaring voor je afwezigheid?" Ik slikte. Wat moest ik doen om te voorkomen dat ze me op staande voet zou ontslaan?  

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES? 

  • Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:
  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!