Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw krijgt van de huisarts een abortuspil
Foto: Hollandse Hoogte
Dagboek van een minnares

Deel 67: 'Josien is zonder overleg
naar de abortuskliniek geweest'

V

Verbluft liep ik achter hem aan naar boven, terwijl hij zijn koffer in mijn slaapkamer dropte. "Weet Josien wel dat je hier bent?" "Nee en dat wil ik ook nog maar even zo houden", antwoordde hij. "Het is ook maar voor een paar dagen hoop ik."

'Hm, dat zullen we nog weleens zien', dacht ik, maar dat zei ik niet. "Zal ik wat te eten voor je klaarmaken?" "Heerlijk, liefje". Ik flanste een omelet in elkaar, terwijl hij de tv aanzette. Een of andere voetbalwedstrijd. Ik dekte de tafel en zette een flesje wijn neer. Hij keek op. "Doe maar een biertje, schat. En geef mijn bord maar hier, ik wil deze wedstrijd even zien."

Abortuspil

Dat was iets minder gezellig dan dat ik het samenwonen had voorgesteld, zeker toen hij na afloop luidruchtig boerde en om nóg een biertje vroeg. "Vertel nou eens wat er precies is gebeurd", zei ik. "Straks. Eerst even deze wedstrijd afkijken." "Sorry, maar ik houd niet zo van voetbal. Zullen we iets aanzetten dat we allebei leuk vinden?" "Het is zondagavond! Je kan niet van een man vragen om dan naar één of andere stomme romantische komedie te kijken." Hij keek geërgerd en toen ik protesteerde, legde hij een vinger op zijn lippen. "Nu even stil zijn alsjeblieft."

Pas toen het hele programma voorbij was, keerde hij zich naar me toe. "Kom lekker bij me zitten, schat." Ik keek boos. "Sorry, maar voetbal is nu eenmaal erg belangrijk voor me", zei hij. "Josien is zonder overleg naar de abortuskliniek geweest en heeft daar een recept voor de abortuspil gekregen. Ik zei dat ik daartegen was en dat er waar plaats is voor twee, ook plaats is voor drie kinderen. Dat er genoeg vrouwen zijn die naast hun gezin ook een carrière hebben. Dat ze haar foodblog ook kan bijhouden als de baby slaapt."

Een hele nacht

Hij zuchtte. "Ze was vastbesloten. Ze vindt twee kinderen genoeg en ze zegt dat ze zichzelf te oud vindt voor een baby. We hebben toen enorme ruzie gekregen en vervolgens heb ik gezegd dat ik een paar dagen wil nadenken. Dus nu zit ik hier." Ik slikte. "En zij weet dus niks, van mij, dat je hier bent?" Hij schudde zijn hoofd. "Nee, ze denkt dat ik in het Hilton zit. Maar ik wilde even niet alleen zijn. Ik had behoefte aan jouw gezelschap."

Ik voelde me gevleid. "Zullen we dan maar naar bed gaan?" "Dat is goed, liefje." Eenmaal in mijn slaapkamer begon ik hem uitgebreid te knuffelen. "De reden dat je hier bent is natuurlijk afschuwelijk, maar ik vind het eigenlijk wel fijn", zei ik eerlijk. "Alleen al het feit dat we morgen samen wakker worden. Je hebt nog maar één keer eerder een hele nacht bij me doorgebracht!" Hij duwde me een stukje van zich af. "Sorry, mijn hoofd staat niet zo naar seks. Dat begrijp je wel toch? Laten we maar gaan slapen. Ik ben moe."

Luid snurken

Met wijdopen ogen lag ik naast hem, terwijl hij luid lag te snurken. Ik voelde me afgewezen en dacht aan Josien. Hoe zou zij zich nu voelen? Zou ze zich niet wild ongerust maken over waar haar man was? En hoe zou zo’n abortuspil werken? Ik dacht aan mijn eigen buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Dit was wel iets anders, maar toch. Zou ze geen buikpijn hebben? En zich niet verschrikkelijk alleen voelen?

Uiteindelijk gaf ik hem een duw. "Kun je misschien wat zachter snurken? Ik kan niet slapen." Hij draaide zich om en snurkte vrolijk verder. Tenslotte gaf ik het op en ging op de bank liggen om de volgende dag nogal ruw door hem gewekt te worden. "Het is al 8 uur! Ik had allang weg moeten zijn! Waar is mijn ontbijt?"

Vieze sokken

Ik geeuwde. "Er staat nog wel wat sojayoghurt in de koelkast." "Wat smerig. Ik haal wel een broodje bij de bakker." Geschrokken sprong ik op. "Dat doe ik wel liefje." "Nee, ik moet nu echt weg." Gehaast trok hij zijn pak aan, terwijl ik zijn natte handdoek van het bed plukte en zijn vieze sokken en onderbroek van de vloer opraapte. "Zou je het misschien héél erg vinden om je spullen in de wasmand te gooien?"

Met een klap smeet hij de deur dicht, mij verbluft achterlatend. Had ik nu iets verkeerds gezegd? Ik was zijn sloofje toch niet? Zou Josien dat nou allemaal voor hem doen? Het leek wel alsof we nog in de vorige eeuw leefden. Geen wonder dat ze geen kind meer wilde. Als hij bij mij zou blijven, mocht hij wel een beetje worden heropgevoed. Hij belde binnen 10 minuten. "Sorry. Ik was ontzettend gestrest en niet heel lief tegen je. Zal ik je vanavond mee uit eten nemen?" "Leuk", zei ik enthousiast. "Waar?" "Half 8 bij het Hilton?" "Tuurlijk schatje."

Mooiste jurkje en hoogste hakken

Met een brede glimlach zat ik op mijn werk. Ook al deed hij hartstikke stom tegen me en kon hij nooit iets anders verzinnen dan het Hilton, toch was ik blij dat hij nu bij me woonde. Misschien wilde Josien hem wel helemaal nooit meer terug en zou hij voor altijd bij me blijven. Ruw onderbrak Bas mijn gedachten. "Heb je het al gehoord van Josien? Ze is zwanger, maar wilde de baby niet houden. En nu is haar man bij haar weg. Wat is het toch een etterbak! Maar goed dat jullie elkaar niet meer zien." Ik deed alsof mijn neus bloedde. Nooit mocht Bas te weten komen dat mijn minnaar inmiddels bij mij was ingetrokken.

En dus deed ik mijn mooiste jurkje en mijn hoogste hakken aan voor het etentje. "Heb je nog iets van Josien gehoord?" "Helemaal niks. Alleen een stuk of 10 gemiste oproepen van haar moeder. Bemoeizuchtig mens." Hij boog zich voorover en pakte mijn hand. "Maar laten we het niet over haar hebben. Hoe was het vandaag op je werk" Net toen ik begon te vertellen, kwam er een geagiteerde ober op ons tafeltje af. "Meneer, er is hier iemand voor u."

Ik herkende de stem van Josiens moeder van toen ik ooit in hun huis was geweest. "Je moet meteen naar huis komen!" Haar stem klonk schril. "Josien denkt dat ze doodbloedt!"

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES? 

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!

Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!