Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Rood ondergoed
Foto: Hollandse Hoogte
Dagboek van een minnares

Deel 68: Hij wil een trio
als Valentijnscadeau!

P

Pas de volgende dag had ik hem weer aan de telefoon. 'Het was afschuwelijk. Gelukkig gaat het nu weer wat beter, maar de komende nacht blijf ik nog wel even bij haar denk ik.'

Meteen schoot door me heen wat voor dag het dan was. “Het is morgen Valentijnsdag, hè? Ik hoopte dat we iets leuks zouden gaan doen.” 
“Dat moet wel lukken, liefje. Josien knapt nu echt op.”

 

“Zal ik iets regelen? Een romantisch restaurantje uitzoeken? Waar heb je zin in?” 
“Weet je wat me nou echt spannend lijkt? Jij én nog een ander meisje, allebei in een spannend rood setje. Dat zou nog eens een leuk Valentijnscadeau zijn!” 

Ben ik niet meer genoeg dan?

Ik kon mijn oren bijna niet geloven. “Bedoel je een trio?”
"Ja, dat bedoel ik, maar alleen als jij dat ook ziet zitten natuurlijk.” 
Ik slikte. “Misschien kunnen we Kim vragen?” 

“Kim? Zou zij dat willen, denk je? Ik dacht dat jullie elkaar niet zo graag mochten?” 
“Ik maak een grap, man. Natuurlijk wil ik dat niet. Hoe haal je het in je hoofd?” 
“Dat weet ik, schatje. Maar mocht je het ooit eens willen uitproberen met een andere dame, weet dan dat ik dat echt een héél leuk cadeau zou vinden.” 

Even schoot door mijn hoofd om voor te stellen dat ik dan wel een extra man zou willen, maar dat durfde ik toch niet. Bovendien had ik nog steeds genoeg aan hem. Maar hij dus blijkbaar niet aan mij?

'Maak het toch uit!'

"Ik regel wel wat liefje. Laat het maar aan mij over." 

Bas was van ons pr-bureau degene met de grootste culinaire expertise. Dus vroeg ik het maar aan hem. “Bas, weet jij een leuk restaurant waar ze een Valentijnsdiner serveren dat een beetje betaalbaar is?” 

“Met wie ga je daar dan eten? Met die foute Erik of met de man van Josien?” 
“Met eh, iemand anders”, verzon ik snel. Gelukkig vroeg hij niet door, maar noemde de naam van een nieuw restaurant.
“En als je nou mijn naam noemt, krijg je vast korting!”

Fleur begreep niet dat ik überhaupt uit eten wilde met een man die een trio als Valentijnscadeau op zijn verlanglijstje had staan. “Maak het toch uit met die vent! Waarom besteed je niet wat meer aandacht aan Bas? Die valt tenminste echt op je!” 

“Wat een onzin! Bas en ik zijn gewoon goede vrienden”, antwoordde ik geïrriteerd. “Je bent al de zoveelste die dat zegt!”

Welke man wil dat nu niet? 

Ik probeerde het woord ‘trio’ te vergeten. Er waren tenslotte zoveel mannen met gekke seksuele wensen. En het kon nog veel erger, kijk maar naar Patricia Paay. Mijn minnaar wilde alleen maar een keertje een extra vrouw erbij in bed. Welke man wil dat nou niet? Bijna iedereen toch?

En ik werd helemaal blij toen er de volgende ochtend een enorme bos dieprode rozen op mijn bureau stond. Wat ontzettend lief van Hem! Mijn vrouwelijke collega’s stonden bewonderend om me heen en wilden natuurlijk meteen weten van wie die bos kwam. "Van Bas?" Begonnen zij nu ook al? "Natuurlijk niet," zei ik, terwijl ik naar Bas keek die nadrukkelijk naar zijn laptop staarde. "Van iemand anders. En meer zeg ik niet!”

Ik kon niet wachten tot ik hem in de lunchpauze kon bellen. “Ik ga je vertellen waar je vanavond moet zijn, schatje. Maar allereerst: heel erg bedankt voor de prachtige rozen! Wat lief van je!” 

Hij zweeg even en zei toen: “Rozen? Ik heb je geen rozen gestuurd, liefje. Ik heb het een beetje druk nu.” 
“Dat geeft niet. Als je vanavond maar komt!” 
“Eh, ja, ik ben bang dat we dat even moeten uitstellen. Ik kan Josien toch nog niet alleen laten. Zullen we ergens volgende week afspreken?”

Dure rozen in de prullenbak

“Wat?! Dat meen je niet. Ik heb alles voor vanavond al geregeld!” Ik stikte bijna van woede. 
“Alleen een tafeltje gereserveerd toch? En we gaan daar ook eten, schatje. Alleen niet nu.” Zijn stem klonk zoetgevooisd. 
“Ik ga ophangen. Succes met Josien.” Hij sputterde nog wat tegen, maar ik was er klaar mee. Ik liep terug naar mijn bureau en pakte de bos rozen om die in de prullenbak te gooien.

“Wat ga je daarmee doen?” Bas stond ineens naast me.
“Weggooien.” 
“Daar zijn ze een beetje te duur voor, denk ik.” Hij lachte naar me en ineens zag ik dat we met z’n tweeën waren. De anderen waren blijkbaar allemaal aan het lunchen. 
“Zijn ze dan van jou?” 

“Blijkbaar.” Hij werd een beetje rood. “Ik vond dat je wel een opkikker kon gebruiken. Is het nog gelukt met de reservering vanavond?” 
“Dat wel, maar mijn date heeft inmiddels afgezegd.” Ik lachte een beetje scheef naar hem. “Of wil jij anders met me mee? “ 

De avond vloog voorbij

"Tuurlijk ga ik met je mee. Zal ik je om half 7 ophalen? Ik ben alleen bang dat je het wel met een zitplaats achterop mijn scooter moet doen.”

En dus zat ik die avond met Bas in het restaurant, die blijkbaar vastbesloten was om mij héél veel te laten eten, want hij koos voor het zesgangendiner en reikte me voortdurend dik beboterde broodjes aan. 

“Ik eet geen koolhydraten, Bas.” 
“Vanavond wel.” Hij keek heel vastbesloten en dat vond ik ineens heel sexy. Hij zag er overigens helemaal goed uit in zijn strak gesneden pak. En zijn sproeten vielen bij het gedimde licht een stuk minder op. Hij vertelde een heleboel grappige anekdotes waardoor de avond voorbijvloog. 

Voor ik het wist, stonden we voor mijn huis en boog hij zich voorover om me te kussen. 

“Is dit wel verstandig, Bas? Ik ben al een keer mijn baan kwijtgeraakt doordat ik iets had met een collega.” 
“Niet verstandig, maar wel leuk.” Heel even raakten zijn lippen verrassend stevig de mijne. Hmmm... wat rook hij eigenlijk lekker! Toen vertrok hij.

Op dat moment vloog het portier van een overbekende Audi open. Het was Hem! Hij keek woest. “Ik zit al een uur op je te wachten! Was je nou daadwerkelijk aan het zoenen met die natte dweil?”

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES? 

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!