Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Dagboek van een minnares

Deel 71: Net toen ik mijn slipje uittrok,
hoorde ik de deur opengaan

Z

'Zullen we het nog even tussen ons houden? Ik vind het nog een beetje te vroeg om al aan iedereen op kantoor te vertellen dat we iets met elkaar hebben,' zei ik. 

Bas keek een beetje teleurgesteld. “Ik kan het wel van de daken schreeuwen! Ik ben zo verliefd. Wanneer kan ik je aan mijn moeder voorstellen? Die is heel nieuwsgierig naar je. Ik heb al sinds mijn studententijd geen vriendin meer gehad.” 

Nieuwsgierig

“Hier snap ik echt helemaal niets van. Je bent toch een hele leuke vent om te zien? En ook verschrikkelijk lief. Volgens mij kun je iedere vrouw krijgen.” 
Zijn gezicht werd donker. “Mijn laatste relatie was niet zo leuk. Er zijn dingen gebeurd... Ik vertel het je nog wel een keer, goed?” 
Hoewel ik natuurlijk razend nieuwsgierig was, vroeg ik niet door. Dat kwam vast nog wel een keertje.

Overdag probeerden we zo normaal mogelijk tegen elkaar te doen, maar ’s avonds deden we veel leuke dingen samen. Uit eten, samen sporten – Bas hield net als ik van groepslesjes – en in het weekend gingen we zelfs uitgebreid shoppen.

Bas bleek echt een goede smaak te hebben, al probeerde hij me wel in jurkjes en schoenen met heel hoge hakken te praten. Pfff, waarom mocht ik van de mannen in mijn leven nooit gewoon een spijkerbroek aan?

Onzeker

Het enige wat me tegenviel, was dat Bas geen enkele poging deed om me in bed te krijgen. Hij kon fantastisch zoenen en heerlijk knuffelen, maar zodra ik mijn hand naar beneden liet dwalen of op zijn schoot wilde gaan zitten, weerde hij me af. Het maakte me onzeker. 
“Vind je me niet aantrekkelijk?” 
“Je bent de mooiste vrouw van de wereld,” zei hij en streek over mijn haar.

Ondertussen was mijn (ex-)minnaar gestopt met appen, omdat ik niet meer reageerde. Ik spiedde wel elke dag op de Facebookpagina van Josien, die jaloersmakende foto’s van de vakantie op Curaçao plaatste. Ik moest de neiging onderdrukken om niet iets heel vals onder de ‘oh, wat héérlijk’ en ‘geniet ervan, lieverds’-achtige reacties van haar vriendinnen te zetten.

Alleen slapen

Op zondag werd ik een beetje zenuwachtig. Vandaag zou Hij terugkomen. Hoe zou hij reageren op het feit dat ik een relatie was begonnen met Bas? Want dat zou Josien vast snel te horen krijgen. En waarom wilde Bas nog steeds niet met me naar bed?

“Zullen we een borrel drinken bij mijn moeder?” Hij keek me verwachtingsvol aan.
“Dat is goed. Als jij daarna bij mij blijft slapen.”
“Oké.” Hij frommelde zenuwachtig met zijn handen.
“Alleen als jij dat wilt, natuurlijk.”
“Ja, ik wil wel. Maar alleen slapen dan, goed?”
Ik voelde de tranen omhoogkomen.
“Waarom wijs je me toch steeds af? Of geloof je niet in seks voor het huwelijk?”
“Ik wil het gewoon rustig aan doen, lieverd. We kunnen nog jarenlang met elkaar vrijen.”

In de auto naar zijn moeder zei ik niks. Het was toch raar? Alle mannen die ik kende, besprongen me altijd zowat. Zelfs de man van mijn zus kon niet van me afblijven. En Bas gedroeg zich alsof hij zwaar gelovig was of een enorme afkeer van mijn lichaam had. Zou hij me soms te mager vinden?

Familie

Bas’ moeder knuffelde hem alsof ze hem in jaren niet had gezien. Zijn vader was al jaren geleden overleden en zijn oudere broer woonde in Australië met zijn gezin. Het hele huis stond vol met foto’s van de twee jongens, van baby tot nu. Ze ging heel dicht naast hem op de bank zitten, terwijl ze me verwachtingsvol aankeek en een reeks van vragen over mijn familie op me afvuurde.

Toen ik die allemaal had beantwoord, liep ze naar de keuken om wat toastjes klaar te maken. Als een echte brave schoondochter liep ik achter haar aan.
“Kan ik helpen?”
“Nee hoor,” antwoordde ze. “Alles is al voorbereid. Maar nu je hier toch bent, wil ik je wel even wat zeggen. Ik ben echt stomverbaasd dat Bas hier met een vrouw aan komt zetten. Ik heb altijd gedacht dat hij homoseksueel was. Als klein jongetje speelde hij alleen maar met poppen en hij wilde als kleuter het liefst roze jurkjes aan.”

Aandacht verdelen

Stomverbaasd keek ik haar aan. “Maar hij heeft toch eerder vriendinnen gehad?”
“Dat klopt”, zei ze. “Maar dat liep ook allemaal op niks uit. Dus ik zat te wachten tot hij uit de kast zou komen.”
Ineens ergerde ik me aan haar. “Bas heeft maandenlang geprobeerd om me te versieren. Hij woont in Amsterdam. Als hij echt homo zou zijn, was hij daar allang voor uitgekomen.”

“Ik hoop dat je gelijk hebt,” antwoordde ze.
“Ik weet zeker dat ik gelijk heb. Misschien wílt u gewoon dat Bas homoseksueel is, zodat hij aan zijn moeder blijft hangen. Helaas zult u het nu toch met mij moeten doen. En dat betekent inderdaad dat hij zijn aandacht tussen u en mij moet verdelen. Het spijt me.”
Ik zweeg. Wat had ik er nu weer uitgeflapt?
“Het spijt mij ook,” zei ze toen. “Ik gun jullie alle geluk. Echt waar.” En toen werd het zowaar toch nog gezellig.

Homo

Die avond kroop hij inderdaad – in onderbroek én t-shirt bij me in bed. Maar zodra ik mijn hand onder zijn shirt liet glijden, verstijfde hij. “Ik ben hier nog niet aan toe, sorry.”
Ik zuchtte. “Je moeder denkt dat je homo bent.”
“Dat is niet zo.” Ineens trok hij me naar zich toe en kuste me hard. “Het komt goed, echt.”

Wat doe jij nou?!

Uiteindelijk viel hij in slaap en lag ik met wijdopen ogen naast hem. Wat zou er toch aan de hand zijn? Ik rommelde wat in mijn kastje en haalde het speeltje dat ik van mijn minnaar had gekregen tevoorschijn. Ik liep naar de woonkamer en ging op de bank liggen, terwijl ik aan de fantastische vrijpartijen dacht die ik met Hem had gehad. Zou ik dit genot ooit nog beleven?

Ik pakte mijn telefoon en maakte een foto van het speeltje. Eén appje kon toch geen kwaad? ‘Blij met je nieuwe vriendje!’
Ik kreeg meteen antwoord: ‘Even Facetimen?’
‘Tuurlijk’, antwoordde ik.
Maar net toen ik mijn slipje uittrok, hoorde ik ineens de deur opengaan. Bas!
“Hé! Wat ben jij nou aan het doen?!”

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES? 

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!