Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Dagboek van een minnares

Deel 74: 'Dus dat is de reden dat
je niet met me naar bed wil...'

I

Ik schrok toen ik het gekwetste gezicht van Bas zag. “Ik heb met Mark geluncht, met de bedoeling dat dit de laatste keer was dat we elkaar zouden zien,” zei ik langzaam. “Hij heeft mij tenslotte, eh... dáár gestreeld, tijdens het eten, onder tafel. Ik heb hem met geen vinger aangeraakt. En uiteindelijk ben ik weggelopen.”

“Maar je hebt hem dus niet meteen afgewezen.”
“Nee. Hij weet precies hoe hij mij gek moet maken en ik vind het heel moeilijk om hem te weerstaan. Ik ben verslaafd aan hem.”
“En nu?”
“En nu ben ik van plan om hem uit mijn leven te bannen.”
“Ik weet niet of ik je moet geloven,” antwoordde Bas. “Ik wil je voor mezelf, ik wil je helemaal niet delen met die eikel! En hoe kun je dit Josien nu aandoen?”

Niet wat ik me ervan voorstel

“Ik heb helemaal niks met Josien te maken! Ik ben toch niet met háár getrouwd? Ik ben toch niet degene die vreemdgaat? Je moet HEM ter verantwoording roepen en niet mij!” 
Bas zweeg. 
“Ik ben eerlijk tegen je geweest. Nu is het jouw beurt. Waar komt die impotentie vandaan?”
Bas bleef zwijgen.
Ik stond op en pakte mijn spullen. “Ik ga naar huis. Ik moet nadenken. Ik vind je een waanzinnig leuke man, Bas, maar dit is niet wat ik me van een relatie voorstel.”

Die maandag stond Barbara meteen aan mijn bureau.
“Bas heeft zich ziek gemeld. Dit heeft hoop ik niets met jou te maken? Hij wilde niet zeggen wat er aan de hand was.”
“Ja, we hebben wel wat probleempjes, eerlijk gezegd.”

Barbara wond zich zichtbaar op. 
“Zie je? Relaties op de werkvloer werken helemaal niet. Ik had dit nooit moeten toestaan! Als dit maar niet betekent dat we Bas kwijtraken. Want goede pr-mensen zijn heel moeilijk te vinden, in tegenstelling tot goede secretaresses.”

Alleen maar ellende

Ik zat te trillen op mijn stoel. Bedoelde ze nu dat mijn baan op de tocht stond? Ik had tenslotte een jaarcontract, ze kon zó van me af. Maar hoe moest ik dan die krankzinnig hoge huur en mijn andere vaste lasten betalen? Was ik maar nooit iets met Bas begonnen. Tot nu toe had het ons alleen maar ellende opgeleverd. Waren we maar gewoon vrienden gebleven!

De rest van de week bleef Bas weg en werd ik min of meer door de rest van mijn collega’s genegeerd. Bas was ongelooflijk populair en als ik hem pijn had gedaan, was dat volledig mijn schuld. Ik kon het wel uitschreeuwen dat het echt niet alleen aan mij lag en dat die leuke Bas een enorm probleem had met zijn mannelijkheid waarmee ik maar moest zien te dealen. Maar helaas, niemand vroeg naar mijn kant van het verhaal.

Op vrijdag stuurde ik uiteindelijk ‘mijn’ beide mannen een appje met de tekst: ‘Hoe gaat het?’ 

Mijn minnaar antwoordde onmiddellijk. ‘Ik ben alleen thuis en de meisjes slapen. Zin in een opwindend gesprek?’.

Van Bas hoorde ik niks, terwijl ik aan de blauwe vinkjes zag dat hij het bericht wel had gelezen. En ach, een beetje kletsen door de telefoon kon toch geen kwaad? Dan ging ik toch niet vreemd?’ Dus belde ik Mark.

Bubbelbad

“Het lijkt me een spannend idee om samen naar een parenclub te gaan,” begon hij. “Jij hebt een sexy lingeriesetje en hoge hakken aan. Alle aanwezige mannen kijken naar je, maar je bent alleen van mij.”

Dat idee wond me meteen op, dus hij ging door. “We kleden ons allebei uit en gaan samen in het bubbelbad zitten. Dan stapt er plotseling nog een stel bij ons in het bad. Hij is enorm gespierd en zij heeft lang zwart haar en een slank en gebruind lichaam. Ze kijken allebei naar jou!”

“Maar zoals je weet val ik niet op vrouwen,” antwoordde ik. “Dus ik draai me van hen af en houd me alleen met jou bezig.”
Hij zuchtte. “Wat saai! Het lijkt me zo lekker om jou een keer met een andere vrouw bezig te zien! Heb je dat niet eens voor me over?”
“Goed dan.” Ik vermande me en paste me aan zijn fantasie aan, maar de lol was er eigenlijk wel af. Bovendien trilde mijn telefoon. Vast een berichtje van Bas. Wat zou hij me te melden hebben?

Maar mijn minnaar liet me nog niet met rust. “Ik mis je, schatje. Wanneer zie ik je weer?”
“Als ik wat dingen heb uitgezocht. Dag Mark!”

'Sorry, ik kan dit niet'

Bas appte: “Oké, ik ga je de waarheid vertellen. Kom je morgenavond om 7 uur naar me toe?

Dus stond ik de volgende avond voor zijn deur. Ik was toch een beetje zenuwachtig. Wat zou hij te melden hebben? De deur werd opengedaan door een lange, slanke vrouw met een blonde pruik met ongelooflijk veel make-up die een opzichtig roze jurk en een paar roze sandalen droeg.

“Eh, is Bas er ook?”
“Kijk eens goed,” zei de vrouw met een bekende stem. Het was Bas zelf!

“Gadverdamme,” zei ik en voelde me ineens heel misselijk worden. “Dus dat is de reden dat je niet met me naar bed wil. Ga je je ook laten ombouwen?”
“Nee,” zei Bas. “Maar het probleem is dat ik alleen opgewonden kan worden als ik als vrouw ben verkleed. Zou je zo met me naar bed kunnen?”
“Echt niet,” zei ik en pakte mijn fiets. “Sorry, ik kan dit niet. Ik moet weg.”

Ik appte mijn minnaar. ‘Kunnen we elkaar zien? Nu? Ik weet dat het zaterdagavond is, maar ik heb je nodig’. 
‘Sorry, appte hij terug. ‘Ik zit met Josien in een restaurant’.

Wraakactie 

Huh? Hoezo? Zouden ze iets te vieren hebben? Ik scrolde op mijn telefoon naar Josiens Instagramaccount en ja hoor, daar zat het stel klef aan een tafeltje. ’15 jaar getrouwd. We zijn zó gelukkig!’

Ineens herinnerde ik me een geweldige tekst die ik een paar weken daarvoor op Twitter had gevonden. Beter goed gejat dan slecht bedacht tenslotte. En dus fietste ik naar hun huis, scheurde een bladzijde uit mijn agenda, schreef er met grote letters ‘GEFELICITEERD MET JE HUWELIJK, GORE HUFTER’ op en plakte het blaadje met kauwgom op zijn voordeur. Zo. Dat zou ‘m leren!

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES? 

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!

Van de partners van VROUW