Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Dagboek van een minnares

Deel 81: 'Hoe kun je van hem eisen
dat hij jou wel trouw blijft?'

D

De volgende dag was ik al om half 7 op kantoor. Ik had gelezen dat je camera’s onklaar kon maken door er boter op te smeren, maar ik was bang dat ik dan alsnog door de mand zou vallen. De meeste camera’s waren te bekijken met behulp van een app. Ik wist zeker dat ik Sharons computer makkelijk zou kunnen kraken. 

Ik ging op haar plaats zitten en voerde als wachtwoord de namen van haar kinderen in. Mis. De naam van haar oudste dan? Mis. Het zweet brak me uit. Toen viel mijn oog op de foto van haar hondje. Was ie niet net een jaar geworden? Trillend tikte ik ‘Rakker2016’ in. Bingo! En nu?

'Wat doe jij hier?'

Ik scrolde door haar computer. Hoe zou het systeem heten? Ik onderdrukte de neiging om haar mails te bekijken. Er kon ieder moment iemand binnenkomen, tenslotte. Shit, shit, shit, welke app zou het zijn? Ik zweette nog harder. En toen… voelde ik ineens een hand op mijn schouder.

Ik sprong op. “Mark! Wat doe jij hier?”
“Ik heb een drukke dag voor de boeg”, zei hij afgemeten. “Maar waarom zit jij op Sharons plek? En wat doe je op haar computer?”
“Ik probeer de beveiligingscamera’s uit te schakelen. Alle details van onze vrijpartij van gisteren staan erop.”
“Doe niet zo dom, mens. Alsof ik dat niet zou bedenken. Onze huidige ceo heeft ze al maanden geleden laten uitschakelen. Die wilde de privacy van onze medewerkers bewaken. Iets waar jij blijkbaar niet zoveel waarde aan hecht.”

Sneer

Hij verdween naar zijn kantoor. Ik zette de computer van Sharon uit en ging op mijn eigen plaats zitten. Was hij nou boos? En waarom noemde hij me nou ‘mens’? Ik kreeg er een beetje een rotgevoel van, dat ik op Sharon botvierde toen ze pas tegen tienen binnenkwam.

“Zo? Heb je een halve atv opgenomen?”
“Er zijn nu eenmaal vrouwen die ook de verantwoordelijkheid hebben voor kinderen,” sneerde ze terug. “Helaas gaat de bso pas om 9 uur open. Ik kan er ook niets aan doen dat jij geen man kunt vinden die met jou een baby wil maken.”

Au! Die zat. De tranen sprongen in mijn ogen. Ik slikte ze in en ging staan. “Als ík kinderen zou hebben, zou ik mijn werk er in ieder geval niet onder laten lijden.”

Fleur bemoeide zich ermee: “Dames, zullen we het gezellig houden?”

Ik ging weer zitten. Sinds ik met de pil was gestopt, was ik nog niet ongesteld geweest. Het zou natuurlijk wel een paar maanden kunnen duren voordat alles ‘daarbinnen’ weer normaal zou werken. Maar we hadden gisteren geen condoom gebruikt. Wie weet, was het wel in één keer raak?

Suikerzoet lachje

Om 12 uur verliet Mark het pand zonder naar me te kijken. Waar zou hij heen gaan? Zou hij nou echt kwaad op me zijn?
Ik stuurde hem een appje. ‘Kom je vanavond een drankje doen?’
Hij reageerde niet en ik voelde me rot. En net toen ik wilde opstaan om naar de kantine te lopen, kwam Josien ineens binnen met haar kinderen. Sharon toverde een suikerzoet lachje tevoorschijn.

“Josien! Wat leuk dat je langskomt! Helaas is Mark net even weg.” Vals keek ze naar mij. “Maar Laura weet vast wel waar hij uithangt.” Ze liep weg en ik bleef alleen met Josien en de kinderen achter.

“Ik zou met de kinderen hier komen lunchen,” zei Josien aarzelend. “Maar ik begrijp dat Mark er niet is?”
Er schoot iets door me heen, een beeld van Mark, naakt in bed met een andere vrouw. Waar kwam dat ineens vandaan? Maar het was te hardnekkig om te onderdrukken.
“Nee, Mark luncht buiten de deur vandaag,” zei ik. “Maar waarom ga je niet even naar hem toe? Hij zit vást in het Hilton, dat is hier om de hoek. Laat je kinderen maar hier, dan ga ik wel met hen eten.”

Wat kon het mij schelen

Josien sputterde nog wat tegen, maar verliet uiteindelijk het pand. Ik liep met de kinderen naar de kantine, waar mijn collega’s me stomverbaasd aankeken. “Kies maar wat lekkers uit”, moedigde ik Isa en Evi aan. “Je mag alles pakken wat je wilt!”

Fleur kwam naar me toe. “Waar ben je mee bezig? “
“Ik denk dat Mark met een andere vrouw aan het lunchen is. Ik weet het niet zeker, maar dat zegt mijn gevoel. En áls het zo is, wordt hij nu lekker door zijn eigen vrouw betrapt.”
Fleur keek me met iets van medelijden aan. “Ik heb laatst ook gehoord van iemand die zijn minnares weer bedroog met een andere vrouw. Aan de andere kant, kun je van hem eisen dat hij jou wel trouw blijft?”

Ik wilde iets terugzeggen, maar schrok op door het gekletter van een blad op de grond. Evi had duidelijk van alles gepakt, op een dienblad gezet en vervolgens laten vallen. Sharon was er als de kippen bij. “Laat je dat kind zelf alles pakken? Hoe oud is ze, vijf? Dat is toch veel te zwaar? En vindt haar moeder het goed dat ze patat en kroketten eet als lunch?”

Ik zei niets terug, ruimde zo goed en zo kwaad als het ging de boel op en gaf Evi opnieuw een bord frites en een kroket. “Wil je er ook een sausje bij, schatje?” Wat kon het mij tenslotte schelen wat ze at. Het was mijn kind toch niet?

Stiekeme vriendin

Ik ging met de kinderen aan een apart tafeltje zitten, waar ze honderduit vertelden over alles wat ze in de vakantie hadden gedaan. Ze waren naar de film geweest en naar de geitenboerderij… best leuk eigenlijk.

“En waren jullie daar allemaal met mamma heen of ook met pappa?”
“Alleen met mamma. Pappa moest elke dag werken,” zei Isa.
Ik had ineens met Josien te doen. Eigenlijk had ze niet veel aan Mark. Hij liet de hele zorg voor de kinderen aan haar over en dan had ie ook nog een stiekeme vriendin. Of twee… want wat zou Josien hebben aangetroffen?

Op dat antwoord hoefde ik niet lang te wachten, want daar kwam ze met een stralende blik aangewaggeld. “Hij was onze lunch inderdaad vergeten, want hij had een zakelijke afspraak met iemand die jij ook kent. Zo’n leuke en inspirerende vrouw. Ellen heet ze. Ze heeft een café waar jij ook vaak komt!”

Ik voelde mijn maag samenkrimpen. Ellen. Na dat afschuwelijke trio had hij dus nog steeds contact met haar? Waarom in vredesnaam? En wat speelde zich nog meer tussen hen af? 

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES? 

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!

Klik hier voor meer informatie