Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte | Tom Merton
Dagboek van een minnares

Deel 92: 'In een oogwenk
lag ik naakt op bed'

D

De man van Sharon reageerde niet op de mededeling dat zijn vrouw het met ‘mijn man’ deed: hij hing zelfs meteen op. Wat zou hij denken, wat zou hij doen? Ik had geen idee. Maar goed, dat was mijn zaak ook niet. Als Sharon voortaan maar met haar poten van Mark af zou blijven.

De rest van de week besteedde ik aan de voorbereidingen van mijn vakantie. Ik ging elke dag naar de sportschool en leefde alleen op groente en fruit. Mijn moeder nodigde me uit om te komen eten, maar dat sloeg ik af.

“Ik ben op dieet, mam.”

“Je vader ook! Hij moet minstens 10 kilo afvallen van de dokter. Dus ik kook heel gezond.”

“Wat dan?”

“Vanavond eten we gegrilde kipfilet, gekookte broccoli en gestoomde krieltjes.”

Ik griezelde. “Bedankt mam. Ik kom wel even langs, maar ben voor het eten weer weg.”

Geen woord

En nét toen ik bij mijn ouders aan de thee zat, belde Mark vanuit zijn hotel in Spanje. Ik schrok. Zou Sharon iets van zich hebben laten horen? Maar daar repte hij met geen woord over. 

“Hoe gaat het schatje?” 

“Goed en met jou? Heb je een leuke vakantie?” 

“Gaat wel. De kinderen eisen enorm veel aandacht op. En Josien zeurt aan mijn kop. Was jij ook maar hier.”

Gemengde gevoelens

‘Je moest eens weten,’ dacht ik. Zou hij blij zijn als ik zaterdag voor zijn neus sta? Ik had er een beetje gemengde gevoelens over. Josien zou er op zijn zachtst gezegd enorm van balen en wellicht zou Mark het ook niet zo heel netjes van me vinden.

Maar had ik de uitnodiging van mijn zus dan moeten afslaan? Ik had toch ook recht op vakantie?

Facetimen

Ik nam de telefoon mee naar mijn oude meisjeskamer na een verontschuldigende blik op mijn ouders te hebben geworpen. “Mijn oude baas,” siste ik en mijn moeder knikte begrijpend.

“Zullen we even Facetimen? Josien is met de meisjes aan het zwemmen.” Ik voelde mijn verlangen naar hem groeien en in een oogwenk lag ik naakt op bed, terwijl hij vertelde wat hij allemaal met me wilde doen.

Dag en nacht

“Ik verlang zo verschrikkelijk naar je,” hijgde hij.

“En ik naar jou.”

“Als ik terug ben, gaan we samen een weekend weg. En dan huur ik een kamer met een heel groot bed. Daar blijven we dan dag en nacht in liggen. Het liefst een kamer bezaaid met spiegels, zodat ik alle kanten van je lekkere lichaam kan zien.”

“Dan neem ik een fles champagne mee,” zei ik.

“O ja. Ik giet die champagne over je lijf en lik vervolgens alles op.”

Ik kreunde en we fantaseerden nog een tijdje door totdat hij ineens verschrikt uitriep dat hij wat hoorde en ophing.

Verward

Een beetje verward liep ik weer naar beneden. “Dat duurde lang!” Mijn moeder keek me vragend aan. “Ik moest even wat dingen afhandelen. Helaas zit ik vanaf nu weer zonder werk.”

“Hoezo?” “Het was maar tijdelijk, mam. Ik heb iemand vervangen.” Dat was niet eens gelogen. Alleen zat diegene nog steeds in de ziektewet.

Wat anders

“En nu?” 

“Nu moet ik weer op zoek naar wat anders. Maar eerst ga ik met Maarten en Frederique op vakantie.” 

Mijn moeders gezicht klaarde op. “Misschien heeft Maarten wel iets leuks voor je!”

Ik schudde mijn hoofd. Ieuw, die vieze Maarten die niet met zijn tengels van me af kon blijven. “Ik zoek iets in een andere sector, mam. Horeca of PR.”

Thee

In de trein naar huis appte ik Fleur of we die avond iets zouden gaan drinken. Gelukkig was ze daar altijd wel voor in, hoewel ze het maar niks vond dat ik thee nam. 

“Thee? Ze hebben hier fantastische gin-tonic!” “Ik doe een weekje gezond. Ik moet zaterdag in bikini.” “Doe normaal. Je bent nu al doorschijnend. Straks zakt die bikini van je kont af!”

Huwelijksproblemen

Ik gaf geen antwoord, maar informeerde langs mijn neus weg naar Sharon. “Leeft ze nog? Of mist ze Mark?”

“Ze heeft zich maandag ziekgemeld. Ik geloof dat ze huwelijksproblemen heeft.”

“Tja, had ze maar niet moeten vreemdgaan.”

“En dat zegt iemand die in een huwelijk zit te stoken?”

Vakantieplannen

Ik zweeg. Ik wilde geen ruzie maken met Fleur. Ik had haar juist zo hard nodig. “Weet je wat? Doe mij toch maar een gin-tonic. En hoe gaat het met jou? Heb je nog vakantieplannen?”

Fleur begon te vertellen over de cruise die ze wilde gaan maken met haar vriend en zo werd het toch nog gezellig. Ze beloofde me zelfs naar Schiphol te brengen zaterdag, ook al moest ik daar al om 5 uur ’s morgens zijn. Wat was het toch een schat!

Zenuwachtig

Eenmaal op Schiphol voelde ik me ongelooflijk zenuwachtig. Was het geen ontzettend dom plan om doelbewust naar een hotel te gaan waar mijn minnaar met zijn gezin verbleef? Josien zou me – terecht – verwijten dat ik haar vakantie kwam verpesten. Maar ja, mijn zus en haar man hadden alles voor me betaald. Dus nu kon ik echt niet meer terug.

Bekend figuur

In gedachten verzonken liep ik naar de gate tot ik ineens een heel bekend figuur langs zag lopen met zijn arm om een onbekende blonde vrouw geslagen. Ik keek om. Dat haar. Die schouders en die benen… ik wist het zeker. Dat was Mark! Maar wat deed hij hier? En wie was in vredesnaam die dame met wie hij zo verstrengeld liep?!

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer
  • Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!

Er is nu een serie en een boek rondom 'Dagboek van een minnares'. Hier lees je alles wat je moet weten.