Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte / Image Source/Antonio Saba
Dagboek van een minnares

Deel 93: Ik keek recht in
het gezicht van Mark...

I

Ik keek op mijn horloge. Ik was laat, waarschijnlijk was het boarden al begonnen. Maar ik kon toch niet zomaar in het vliegtuig gaan zitten op weg naar het hotel waar Mark niet was? Ik moest het weten. Wat deed hij op Schiphol terwijl hij in Spanje hoorde te zitten? En vooral: wie was die vrouw bij hem?

Ik draaide me om. Het was ongelooflijk druk. Overal liepen mensen. Waar zou Mark zijn gebleven? Ik begon terug te rennen, maar ik zag ze helemaal nergens meer. Tot op een gegeven moment mijn naam werd omgeroepen met de dreigende mededeling dat mijn bagage van boord zou worden gehaald als ik me niet onmiddellijk zou melden. 

Spottende blik

Met gebogen hoofd liep ik het vliegtuig in, de boze blikken van de medepassagiers en stewardessen trotserend. Gelukkig had ik een plaats aan het gangpad. Ik plofte neer, zuchtte diep en keek opzij, recht in het gezicht van Mark. Hoewel?!

Het was hem niet! Maar hij leek sprekend op hem. Hetzelfde warrige donkere haar, dezelfde spottende blik en hetzelfde postuur. Alleen zijn neus en mond waren heel anders. En naast hem zat die blonde vrouw. Eigenlijk nog een meisje, ze kon niet ouder zijn dan achttien.

“Hallo,” zei hij en hij stak zijn hand uit. “Ik ben Frank en dit is mijn dochter Jill.” Ik stelde mezelf voor en kon me toen niet inhouden. “Ik ken iemand die sprekend op jou lijkt,” zei ik. “Hij heet Mark. Is dat familie van je?” Frank begon te lachen. “Ja, dat is mijn broer. Hij is een jaar ouder. Vroeger dacht iedereen altijd dat we een tweeling waren! Jill en ik gaan een weekje met zijn gezin en hem op vakantie. Zij zijn er al. En jij?

Ik vertelde dat ik mijn zus en haar gezin ging vergezellen en toen hij de naam van het hotel noemde, veinsde ik dat het toeval was. “Zeg maar niet tegen Mark dat ik er ook ben. Hij was mijn baas en wil nu vast niet met mij worden geconfronteerd.” Frank lachte. “Ik zeg niks!”

Ik keek naar hem. Hij was best leuk. Waar zou z’n vrouw zijn? Zou hij zijn gescheiden of had ze het te druk voor een vakantie?

Toe aan een nieuwe uitdaging 

“Wat doe je nu voor werk?”

“Ik ben nu toe aan een nieuwe uitdaging zoals dat heet,” lachte ik. “Ik ben secretaresse, maar dat werk ligt niet voor het oprapen. Ik las in de krant dat ik me maar moest laten omscholen tot tandartsassistente. Maar dat lijkt me niks hoor, dat gewroet in vieze monden.”

Hij bekeek me nog eens goed. “Heb je weleens met bekende Nederlanders gewerkt?”

“Ik zat bij een pr-bureau dat was gespecialiseerd in hotels en restaurants,” antwoordde ik. “Er kwamen weleens BN’ers bij events. Hoezo?”

“Ik doe het management van diverse artiesten. En ik kan wel een goede assistente gebruiken.” Hij stak me zijn kaartje toe. “Bel me na de vakantie maar eens!”

Mijn hart sprong op. Werken met BN’ers leek me echt te gek! En dan ook nog met de broer van Mark. Geweldig!
“Dat doe ik zeker,” zei ik nonchalant. “Kijk, we beginnen al te dalen.”

Delen

Veel te snel zaten we in de bus naar het hotel. Ik was bijna misselijk van angst. Hoewel het een groot hotel was, kon ik Josien niet helemaal ontlopen. Ze zou er hoe dan ook achter komen dat ik er was. En hoe zou Mark reageren? Zou hij het aan zijn broer vertellen? En zou Frank me dan nog steeds als zijn assistente willen hebben? O help, waar was ik aan begonnen?

Ik belde mijn zus dat ik was gearriveerd en dat ik in zou checken. “Ik hoop dat mijn kamer vlak bij die van jullie is.”

“Eigen kamer? Je hebt helemaal geen eigen kamer. Je slaapt bij Sam en Merel op de kamer. Ik kan echt geen extra kamer voor jou betalen hoor. Ik heb je vlucht ook al vergoed.”

Ik voelde me benauwd worden. Moest ik echt een kamer delen met mijn kleine nichtje en neefje? Die waren elke dag mega vroeg wakker. Waarom had Frederique me eigenlijk meegevraagd? Toch niet als veredelde oppas? Daar ging mijn rust. En waar moest ik dan met Mark vrijen?

'Ik ken jou!'

Maar ik zei niets en liep achter mijn zus aan naar de kamer. “Waar is iedereen eigenlijk?”
“Maarten ligt te slapen en de kinderen zijn in de miniclub. Zullen we ze even begroeten?”

Sam en Merel zaten braaf te kleuren en toonden zich duidelijk blij om me te zien. Waar ik zelf minder blij van werd, was dat Isa en Evi, de kinderen van Mark en Josien, er ook waren. En dat Isa ook meteen naar me toekwam. “Ik ken jou!”

“Nee hoor,” zei ik. “Ik heb jou nog nooit gezien.” De lip van Isa begon meteen te trillen. Dat was nu ook weer niet de bedoeling!

Ik wendde me tot het meisje van het entertainment waarvan ik me de naam niet meer kon herinneren.
“Werkt Manuel hier nog?”
“Helaas niet,” zei ze. “Die is nu manager van een hotel in Madrid.”
“Jammer, zei ik teleurgesteld en trok mijn zus mee naar het terras.

Appen

Die zat te typen op haar telefoon.
“Gezellig hoor. Met wie zit je te appen?”
“Gaat je niks aan,” zei ze en trok haar telefoon weg.
Maar ik was sneller. “Met Dokter David? Wat moet je met hem?”

“Helemaal niks,” zei ze, maar ik zag haar rood worden.
“Jezus Frederique, die man is ook getrouwd hè? En hij jaagt op alles wat een rok aanheeft.”
“We hebben het gewoon over pappa,” snibde ze, maar ik geloofde er niets van.  

Wat een verschil

De middag kroop voorbij en ik was blij toen we eindelijk naar het buffetrestaurant gingen. Ik had nu al zin om weer naar huis te gaan. Wat een verschil met vorig jaar toen ik allemaal leuke dingen met Manuel deed en spannende seks met Mark in mijn eigen kamer had.

Vervolgens botste ik gedachteloos tegen iemand op. En toen keek ik recht in de ogen van Josien… 

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer
  • Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!

Er is nu een serie en een boek rondom 'Dagboek van een minnares'. Hier lees je alles wat je moet weten.