Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Dagboek van een minnares

Deel 98: Een vreselijke gedachte
kwam in mijn hoofd op

M

Mijn eerste neiging was om Isa een klap te geven. Hoe haalde dat kind het in haar hoofd om mij een slet te noemen? Ze mocht dan wel pas acht zijn, dit kon en wilde ik niet accepteren. Maar net toen ik diep ademhaalde om haar eens flink van repliek te dienen, werd ik aangesproken door een andere moeder.

“Ben jij de nieuwe nanny van Josien en Mark?”

Ik keek haar eens goed aan. Alles aan haar straalde uit dat ze veel geld had. Dure kleding, beeldig geföhnd haar en zo’n strakgetrokken gezicht dat een plastisch chirurg daar ongetwijfeld een hand in had gehad. Ze praatte behoorlijk kakkerig en ik had meteen een hekel aan haar.

Ongemakkelijk gevoel

“Nee, ik ben een vriendin van Mark.”
Ze begon te lachen. “Ach ja, Mark bulkt van de vriendinnen. Ik ben er zelf ook één. Is hij niet een beetje te oud voor jou?”

Maar voordat ik antwoord kon geven, ging ze al verder. “Moet Isa niet hockeyen vanmiddag? Zal ik haar anders meenemen? Nikki gaat ook.”

“Eh graag, maar ze heeft geen hockeykleding bij zich.”

“Ze kan wel wat van ons lenen. Ik heb vier dochters op hockey. Ik laat Mark wel weten dat ze bij ons is. Doeiii!” En weg was ze.

Ik bleef met een wat ongemakkelijk gevoel achter. Hoezo was ze óók een vriendin van Mark? Wat bedoelde ze daarmee?

Naar het bos

Langzaam slenterde ik van het schoolplein af, het handje van Evi stevig in de mijne geklemd. Wat zou ik nu eens met haar gaan doen? Ik zette haar achterop mijn fiets. “Wil je naar het bos?”

“Jaaaa!” juichte Evi.

We gingen in het Amsterdamse Bos een pannenkoek eten, brachten een bezoekje aan de Geitenboerderij en gingen naar de speeltuin. Evi kletste de oren van mijn hoofd. Ik probeerde haar uit te horen.

“De mamma van Nikki hè? Is dat echt een vriendin van jouw pappa?”

Maar dat wist Evi niet. Wellicht was een vijfjarige ook nog wel te klein om dat te snappen.

Vreselijke gedachte

Ik had een heerlijke middag. Misschien was het stiefmoederschap toch wel niet zo vreselijk als ik dacht. Ik streelde door Evi’s krullen. “Hopelijk word ik jouw liefmoeder,” fluisterde ik. Lief klonk tenslotte een stuk beter dan stief.

Mijn gedachten dwaalden af. Stel nu dat Josien niet meer zou bijkomen uit haar coma? Dat zou de zaak een stuk makkelijker maken. Ineens kwam er een vreselijke gedachte in mijn hoofd op. Stel nu dat ik een kussen zou pakken en dat heel hard op Josiens gezicht zou drukken? Zou dat niet een heel mooie dood zijn?

Om 5 uur kwam Mark Evi ophalen. Hij zag er weer zo lekker uit dat ik het liefst meteen alle kleren van zijn lijf had gerukt.

“Waar is Isa?”
“Bij haar vriendinnetje Nikki. Knappe moeder heeft zij.”
“Dat vind ik ook.”

“Heb je iets met haar?” Ik hoorde hoe zuur ik klonk.

Kwestie van tijd

Mark trok me mee naar de keuken en stak zijn tong diep in mijn mond. “Jaloers kreng.”
“Ja of nee?”
“Natuurlijk niet, schatje. Ik heb mijn handen toch vol aan jou? Vervolgens trok hij mijn rokje omhoog. Het liefst zou ik je nu keihard op het aanrecht nemen.”

“Hm. Hoe is het met Josien?”
“Beter. Ze is van de intensive care af en reageert op ons. Ze kan alleen nog niet praten, maar dat schijnt een kwestie van tijd te zijn. Ik hoop dat ze er weer helemaal bovenop komt.”

Evi kwam de keuken binnen en met tegenzin liet ik Mark los. Wat was hij toch ontzettend lekker. Ik vond het helemaal niet leuk dat hij nu naar die andere vrouw zou gaan.

“Mark?”
“Ja?”
“Is die moeder van Nikki getrouwd?”
“Ja, liefje. Maak je geen zorgen. En ik zal mijn nichtje vragen of ze komt oppassen, dan heb jij je handen vrij. En… o ja...”

“Wat?”
“Je weet dat je contract per 1 oktober afloopt hè? Dus je moet wel snel op zoek naar een nieuwe baan.”

Met die woorden verliet hij mijn huis. Ik bleef met buikpijn achter. Ook dat nog. 

Hongerloontje

Ik had hem nog zoveel willen vragen. Bijvoorbeeld of hij zijn plannen om Josien te gaan verlaten en bij mij te komen wonen, door zou zetten. En, zo ja, wanneer dan. En of hij mijn dertigste verjaardag niet zou vergeten.

Hoewel mijn vriendinnen vroegen of ik geen groot feest wilde geven en mijn ouders me vast ook in het zonnetje wilden zetten, had ik daar allemaal geen zin in. Ik wilde maar één ding: een romantische avond met Mark. Maar moest ik daar dan zelf bij hem om zeuren?

Ik lag de hele nacht wakker. Uiteindelijk stond ik op om mijn aanvraag voor een WW-uitkering bij het UWV online in te vullen. Het beviel me eigenlijk prima om thuis te zitten. Lekker Netflixen, een beetje naar de sportschool, shoppen… veel beter dan me tegen een hongerloontje voor een baas uit te sloven.

'Wat doe jij hier?'

Vervolgens nam ik de trein naar de woonplaats van mijn ouders en pakte de bus naar het ziekenhuis. Op de afdeling Neurologie liep ik meteen David tegen het lijf, die net zijn ronde deed. 

“Hoe gaat het?”

“Redelijk. Ik geloof dat je zus na de herfstvakantie bij je ouders intrekt met de kinderen. Als mijn huis dan verkocht is, gaan we samen wat zoeken. Het is voor haar onmogelijk om nog langer samen te wonen met Maarten. Hij is haar regelrecht aan het bedreigen. Maar wat doe jij hier?”

“Ik kom een vriendin opzoeken. Josien heet ze. Op welke kamer ligt ze?”
David noemde het kamernummer.
Ik liep door de gang. Daar was haar kamer. De deur stond open. Zachtjes liep ik naar binnen.

Gelukkig, Josien sliep. Ik sloop langzaam dichterbij. Er lag een kussen op de stoel naast haar. Even dacht ik aan mijn fantasie om het kussen hard en snel op haar gezicht te duwen, net zo lang tot ze geen adem meer zou halen.

Ik pakte het kussen en keek naar haar. Ik wilde het zo graag. Maar zou ik het ook durven? 

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer
  • Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!

Er is nu een serie en een boek rondom 'Dagboek van een minnares'. Hier lees je alles wat je moet weten.