Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Dagboek van een minnares

Deel 110: ‘Waar zou dat
condoom kunnen zijn?’

I

Ik smeet het dekbed over de condoomverpakking en realiseerde me toen weer dat ik helemaal geen kleren aan had. Mark staarde verlekkerd naar mijn lichaam en maakte aanstalten om zich ook uit te kleden. Maar…

“Eh. Jij wilde me toch een tijdje niet zien? Om na te denken?”
“Dat klopt, schatje. Maar dan realiseer ik me weer dat ik niet zonder je kan.”
“En Josien dan?”
“Josien en ik zijn uit elkaar. En ze kan me niet voorschrijven wat ik doe met mijn leven.”

Toen drong tot me door wat er gisteravond was gebeurd. Ik was dus stomdronken geworden, door Erik naar bed gebracht, was door hem uitgekleed en had blijkbaar ook seks met hem gehad? Ik kon me er niets van herinneren. Maar het moest wel, want anders was er geen lege verpakking geweest. En waar zou het condoom zélf dan zijn gebleven?  

Vluggertje

Pijlsnel stapte ik uit bed. “Sorry, Mark, ik moet douchen, anders kom ik te laat op mijn werk.”
“Ik weet zeker dat mijn broertje niet voor 10 uur begint. Een vluggertje kan toch wel?” Hij kuste me in mijn nek en onwillekeurig voelde ik een kriebel in mijn buik. Maar nee, ik móest eerst weten wat er vannacht precies was gebeurd. Ik maakte me van hem los en rende naar de douche.

Armband

Razendsnel droogde ik me af, trok een broekpak aan en begon te rommelen in mijn prullenbakken. Waar zou dat condoom kunnen zijn?
“Wat doe je?” Mark verscheen in de keuken, een spoor van croissantkruimels om zich heen strooiend. Ik kieperde de ene vuilniszak leeg in de andere. Geen condoom.
“Ik eh, ik zoek die armband, die ene weet je wel, die ik van jou heb gekregen. Misschien heb ik hem per ongeluk weggegooid,” loog ik, terwijl het zweet me uitbrak.

Boos

“Zal ik in je slaapkamer gaan zoeken?”
“Nee, Mark, dat hoeft niet. Eigenlijk wil ik dat je gaat.”
“Hoezo? Ben je boos op me? Heb ik iets verkeerds gedaan?”
De manier waarop je me behandelt, verdient bepaald geen schoonheidsprijs, dacht ik. Maar dat was niet het belangrijkste wat me nu bezighield. 
“Nee, nou ja, ik word een beetje moe van al die wisselende boodschappen die je me geeft. Het ene moment zeg je dat je van me houdt en het volgende moment wil je me even niet zien. Ik wil gewoon weten waar ik aan toe ben.”

Cadeautjes

Mark kuste me. “Dat begrijp ik, schatje.” Hij zweeg even. “Vind je het goed als we hier zondag Sinterklaas vieren met de kinderen? Ik kan dat moeilijk in het Hilton doen.”
“Oké. Wat willen ze voor cadeautjes?”
“Evie maak je blij met iets van Frozen en Isa houdt van Barbies. Dan ben ik hier rond 5 uur, goed?”
Ik zuchtte. “Goed.” Als hij nu maar wegging!

Spoorloos

Ik zocht mijn hele huis af, maar waar ik ook keek, het condoom was en bleef spoorloos. Ik snapte er niets van. Misschien moest ik blij zijn dat Erik überhaupt een condoom had gebruikt, maar dat we blijkbaar seks hadden gehad terwijl ik me daar niets van kon herinneren, zat me behoorlijk dwars. Bovendien zou ik in nuchtere staat nooit met Erik naar bed zijn geweest. Denk ik.

Dokter

Ineens kreeg ik een ingeving. Zou het condoom zijn afgegleden? Of misschien zijn geknapt? Met andere woorden: zou het nog ‘in mij’ zitten?
Het zweet brak me uit. Het was vrijdag. Ik moest dan wel vandaag naar de dokter. Ik kon er moeilijk nog het hele weekend mee blijven rondlopen. Maar mijn werk dan? Het was mijn allereerste dag!

Buikgriep

De assistente van mijn huisarts liet weten dat ik vandaag om half 12 terechtkon. Tja, ik kon dus niet anders dan mijn werk afbellen, wat ik dan ook met lood in de schoenen deed. Gelukkig was Frank erg aardig toen ik hem vertelde dat ik buikgriep had. “Sterkte en tot maandag!”
“Bedankt,” stamelde ik. Poeh, wat voelde ik me schuldig.

Zwanger

Bij het inwendig onderzoek liet mijn huisarts weten geen restanten van een condoom te kunnen ontdekken. Gelukkig. “Maar voor de zekerheid wil ik wel wat soa-testjes doen. Heb je wisselende bedpartners?”
Wat moest ik zeggen? Dat ik dat niet wist? Dat klonk ook zo stom. Dus zei ik maar ‘ja’.

Ze onderzocht me snel, gaf me wat buisjes mee en zei dat ik die bij het artsenlaboratorium kon inleveren. “Over een week heb ik de uitslag, dus tot die tijd moet je het veilig doen. Zou je ook zwanger kunnen zijn?”
“Nee, ik slik de pil,” antwoordde ik. En voor het eerst was ik daar blij mee.

Anonieme beller

Thuis zat ik een beetje lamgeslagen op de bank. Hoe moest ik tegen Mark zeggen dat we een week niet konden vrijen? Voor het eerst in mijn leven hád ik ook geen zin om met hem te vrijen.
De telefoon ging. Anoniem. Degene aan de andere kant van de lijn zweeg. “Erik?” Geen antwoord. Hm, vreemd.
Ik hing uiteindelijk op en stuurde Erik een appje. ‘Hebben wij seks gehad?’ Hij antwoordde niet en ik probeerde het van me af te zetten.

Geheimpje

Op zondag kocht ik een enorme berg aan chocolade, marsepein en pepernoten, plus een paar diepvriespizza’s. De meisjes reageerden verrukt. “Wij mogen nooit snoep van mama!”
Gelukkig lachte Mark. “Zeg dan maar niks tegen mama, goed? Het is ons geheimpje.”

Ontspannen

Evie was blij met haar Frozen-kleurboek en ik had blijkbaar een goed Barbiejurkje uitgezocht. Want voor het eerst kreeg ik zelfs een knuffel van Isa. Eindelijk kon ik me weer een beetje ontspannen. Ik leunde tegen Mark aan toen mijn telefoon ging. Het was Erik. Ik nam op.

Hij begon tegen me te schreeuwen. “Of we seks hebben gehad? Wat denk je zelf!” Hij maakte zoveel kabaal dat ik van schrik de telefoon een stukje van mijn oor hield. En dat had ik niet moeten doen. Want aan Marks gezicht zag ik dat hij alles hoorde…  

 

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten

  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer

  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding

  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!

  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer

  • Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!

Er is nu een serie en een boek rondom 'Dagboek van een minnares'. Hier lees je alles wat je moet weten.