Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouwenhand met champagneglas
Foto: Jamie Grill | Hollandse Hoogte
Dagboek van een minnares

Deel 114: ‘Met een ‘cadeautje’ moest je toch
een beetje voorzichtig omgaan?’

E

Er viel een doodse stilte aan tafel, die werd onderbroken door de schrille stem van mijn moeder, die zich afvroeg wat er aan de hand was.
“Is je vriend nou weg? Erg beleefd is hij niet.”

​Ik zuchtte. Ze had natuurlijk wel een punt. Op het moment dat hij hoorde dat zijn ex misschien een ander had, was hij weggelopen. Waarschijnlijk dus naar haar…

Afwas

Mijn zus en ik deden samen de afwas. Mijn moeder vond afwassen goed voor de ‘bonding’ en hoewel ik dat onzin vond, hadden we nu wel tijd om ongestoord te kunnen praten.
“Ik denk dat Maarten het met Josien heeft aangelegd om jou en mij dwars te zitten. Dat kan toch niet anders?” Gedachteloos veegde Frederique hetzelfde kopje drie keer droog.
“Tja, of hij vindt haar echt leuk en laat zowel ons als Mark met rust. Drie vliegen in één klap.”
Maar dat geloofde ze niet. En ik heel eerlijk gezegd ook niet.

Varkensoogjes

Gelukkig stond Mark die avond gewoon weer bij mij op de stoep.
“Josien zegt dat ze inderdaad een avond uit is geweest met Maarten, maar dat het daarbij blijft. Ze vond het irritant dat hij het alleen maar over zichzelf had.”
Ik dacht aan de wanstaltige ex van mijn zus die er altijd een beetje morsig uitzag. Alsof hij wekenlang in dezelfde broek en trui liep. Bovendien had hij varkensoogjes en vlezige lippen. Niet iemand die je in het donker tegen wil komen.
‘Als hij haar maar niet tegen zich in het harnas heeft gejaagd,’ dacht ik, maar ik hield veiligheidshalve mijn mond.

Champagne

“Kom, laten we naar bed gaan,” zei ik. “Ik heb een fles champagne meegekregen van mijn ouders. Daar kan ik leuke spelletjes mee bedenken. Jij ook?”

Ik kreunde toen hij even later de champagne in mijn navel goot. Dat was nou precies wat ik bedoelde.

Daarom was ik toch teleurgesteld toen bleek dat ik op tweede kerstdag niet bij zijn moeder was uitgenodigd. “Ze vindt het nog te vroeg, het spijt me.”
“Hoezo? Ik ben nu toch jouw vriendin?”
“Ik ga alleen met de meisjes, het spijt me. En nee, Josien komt niet. Dat wilde je toch vragen?”
Ik zei niets. Ik wist niet zeker of ik hem moest geloven, maar dat wilde ik wel heel graag.

Gouden ring

Hij kuste me. “Ik ben de komende dagen met Isa en Evi. Ik zie je op oudejaarsavond bij Fleur.”
“Dan pas?!”
Mark zond me een waarschuwende blik. “Maak geen dingen kapot, Laura. Zie onze relatie als een cadeautje. Een cadeautje is fijn als je dat af en toe krijgt. Niet elke dag. Dan is het geen verrassing meer, dan ben je niet meer blij als je elkaar ziet. Toch?”
Ik dacht aan samenwonen, of sterker nog: Mark op zijn knieën, een gouden ring, aan mezelf met een dikke buik en een heel klein jongetje dat sprekend op Mark leek…  

Maar ik vermande mezelf en zei: “Natuurlijk lieverd. Veel plezier bij je moeder!”
“Ben je nou boos?”
“Helemaal niet. Ik ga de hele middag oude kerstfilms kijken op Netflix. Zin in!”

Spierbundel

De rest van de week kroop voorbij. Ik besteedde mijn vrije dagen aan het opruimen van mijn huis, het inplakken van foto’s en uiteindelijk toch ook maar aan de sportschool, ook al wist ik dat ik daar Erik tegen zou komen.
En inderdaad.
“Woon jij hier of zo?”
“Ik ben hier elke dag, schat. Die spieren krijg ik niet vanzelf.” Tevreden keek hij naar zijn spiegelbeeld. “Trouwens, hoe is het met je soa?”

“Die ik van jou had?”
“Echt niet. Ik wil graag met jou naar bed, maar alleen als je bij je volle bewustzijn bent. Hij kwam wat dichterbij staan. “Als je smeekt om meer, meer, meer en als je mijn naam uitgilt.”
“Dat gaat nooit gebeuren.”
“Wedden van wel?” Hij bracht zijn mond vlakbij mijn oor. “Ik kan likken als Lassie.”
Ik sprong achteruit. “Getver!”
Erik lachte. “En toch vind je me leuk.”

Moment suprême

Op de fiets naar huis dacht ik na over zijn woorden. Hij was inderdaad best leuk. Grappig, slim, sportief en… single. En fout, dacht ik erachteraan. Aan de andere kant geloofde ik eigenlijk wel dat hij geen misbruik van me had gemaakt. En dat betekende dus dat Mark óf was vreemdgegaan of nog steeds seks met Josien had. Maar dat kon ik me eigenlijk niet voorstellen. Hij zei toch dat zijn huwelijk echt voorbij was?

Ik appte hem hoe laat hij bij het oud-en-nieuwfeestje van Fleur zou verschijnen en hij beloofde dat hij er voor tienen zou zijn.
‘Dan pas? Het begint al om 7 uur!’
‘Ik moet eerst even naar Josien. Het is de eerste oudejaarsavond zonder kinderen. Maar op het moment suprême ben ik bij jou. Goed?’
‘Oké dan.’

Aftellen

Het was bomvol bij Fleur thuis, ik denk dat er wel 30 mensen waren. Iedereen had iets te eten en te drinken meegenomen, en er stonden overal spelletjes. Ik deed mee aan ‘30 Seconds’ en ik won met sjoelen, maar ik telde de minuten af tot het 10 uur was.

Hij kwam niet. Niet om 10 uur en nog steeds niet om half 11. Om kwart voor 11 hield ik het niet meer uit en begon ik te hem appen. Met een ‘cadeautje’ moest je toch een beetje voorzichtig omgaan?  
‘Waar blijf je?’
Geen antwoord. Zelfs maar één streepje.
Om 11 uur belde ik, maar zijn telefoon stond uit.

Gelukkig nieuwjaar

En toen hield ik het niet meer. Ik belde en appte. Belde en appte. Belde en appte. Maar er gebeurde niets.
Het zweet brak me uit. Zou hij soms een ongeluk hebben gehad? Of… ik durfde het bijna niet te denken, tot de gevreesde woorden op mijn schermpje verschenen. Het was bijna middernacht.

‘Het spijt me Laura. Ik ben terug bij Josien’. 

WIL JIJ ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst 'dagboek aan' via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App 'dagboek uit' naar hetzelfde nummer
  • Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!

Er is nu een serie en een boek rondom 'Dagboek van een minnares'. Hier lees je alles wat je moet weten.