Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw in bed
Foto: EyeEm Mobile GmbH | Hollandse Hoogte
Dagboek van een minnares

Deel 127: ‘Had ik het bij beide mannen
nu voorgoed verpest?’

T

Twee mannen die om een vrouw vochten. Als ik dat in films zag, leek me dat wel wat. Maar nu ik zelf in het middelpunt stond, was het toch een stuk minder romantisch.

Bovendien was het niet echt een vechtpartij. Leroy gaf Mark een vuistslag op zijn oog en verliet het huis, terwijl Mark zich kermend op de bank liet zakken. En ik? Het was me gelukt om de sjaal van mijn ogen te krijgen, maar mijn handen zaten nog steeds vastgebonden.

 

“Kun je misschien mijn polsen losmaken?” Het was nogal vernederend om op mijn knieën te moeten toekijken hoe de twee liefdes van mijn leven op de vuist gingen. Dat deed Mark en ik trok pijlsnel mijn kleren weer aan. Ik haalde wat ijs uit de koelkast en deed het in een theedoek. “Hier, leg dit maar op je oog.”

“Dit gaat zeker blauw worden. Hoe leg ik dit uit aan mijn vrouw?”
“Dat lijkt me geen probleem, Mark. Je hebt toch een open relatie? Jullie vertellen elkaar toch alles?”
“Ja, maar Josien heeft er wel moeite mee dat ik jou nog zie. Ze vindt je een bedreiging voor onze relatie. En dat ben je natuurlijk ook.”
“Dat komt omdat jij niet echt een keuze maakt. Je belooft ons allebei van alles, maar eigenlijk wil je deze situatie gewoon in stand houden.”

Hij keek op. “Alsof jij te vertrouwen bent. Jij rotzooit achter mijn rug met andere kerels.”
“Mark, als jij voor mij zou gaan, zou ik je niet bedriegen met andere mannen. Maar zolang jij nog met je vrouw naar bed gaat, heb ik jou geen verantwoording af te leggen. Toch?”
Mark zei niets, trok zijn jas aan en sloeg de deur hard achter zich dicht. Had ik hem nu weggejaagd? Dat was nu ook weer niet de bedoeling. En hoe maakte ik het nu weer goed met Leroy?

Met Pasen zat ik bij mijn moeder, terwijl mijn zus de hele tijd verliefd om de nek van haar vriendje hing. Het was heel stil in huis zonder mijn vader en ik voelde me eenzaam en verdrietig. Had ik het bij beide mannen nu voorgoed verpest?

Ik wist dat Mark het niet fijn vond als ik hem zou appen als hij met zijn gezin was en met Leroy durfde ik al helemaal geen contact meer op te nemen. Van de mannen zelf hoorde ik niets en ik was dan ook blij toen het eindelijk dinsdag was en ik weer aan het werk kon.

Zodra ik binnen was, zag ik aan Franks gezicht dat er iets goed mis was. “Morgen verschijnt er een interview met de ex-vriendin van Leroy, waarin ze vertelt dat hij losse handjes heeft. Hij zou haar regelmatig in elkaar hebben geslagen en ook in bed sm-spelletjes hebben willen doen. In het kader van MeToo wil ze nu aangifte tegen hem doen. Maar dat is nog niet het enige. Mark vertelde dit weekend dat Leroy hem bij jou thuis een klap heeft verkocht. Ook hij is van plan om naar de politie te gaan. Ik ben hier op z’n zachtst gezegd niet blij mee.”

Koortsachtig dacht ik na. Dit was slecht nieuws voor Leroy. Frank vervolgde: “Dit zou Leroy veel problemen kunnen opleveren. Als dit allemaal klopt, wordt-ie zo de serie uitgeschreven en kan hij al z’n schnabbels ook wel op zijn buik schrijven. Kijk maar naar wat er met Bill Cosby is gebeurd. Mensen houden er niet van als mannen hun handjes niet thuis kunnen houden.” Hij keek me aan en zei: “Leroy is jouw verantwoordelijkheid. Jij bent nu zijn manager.”

Hij ging verder. “Wat deed hij overigens bij jou thuis? Ik neem aan dat je een zakelijke en professionele relatie met hem hebt. Dat betekent dat jullie op vriendschappelijke wijze met elkaar om kunnen gaan, maar niet dat jullie band persoonlijk en intiem wordt. Voor die wintersportreis was Leroy nog gelukkig met zijn vriendin. En dit is haar wraak.”

“Maar Frank,” protesteerde ik. “Hoe moet ik dit dan aanpakken? Ik heb geen idee, ik ben toch alleen maar officemanager? Ik heb dit soort dingen nooit eerder gedaan.”

Frank keek me aan. “Ik weet het ook niet. Jij hebt deze problemen veroorzaakt, dus jij mag ze ook gaan oplossen. Dat gebeurt er nu eenmaal als je in andermans relatie gaat stoken. En als je het niet oplost, zit niet alleen Leroy zonder werk, maar jij ook. Succes ermee.”
Hij liep weg en ik bleef in paniek achter. Ik moest dit gaan oplossen? Maar hoe dan? 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe aflevering van Dagboek van een Minnares?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst ‘dagboek aan’ via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App ‘dagboek uit’ naar hetzelfde nummer
  • Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!

Er is nu een serie en een boek rondom ‘Dagboek van een minnares’. Hier lees je alles wat je moet weten.