Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Hand op buik
Foto: Hollandse Hoogte | EyeEm Mobile GmbH
Dagboek van een minnares

Deel 132: Moest ik voor de zekerheid
een gaatje in het condoom prikken?

I

Ik zei niets. Hoe groot was de kans nou dat ik met die ene eileider spontaan zwanger zou raken van één vrijpartij? Aan de andere kant sloeg mijn fantasie wel meteen op hol. Ik zat in het midden van mijn cyclus, dus helemaal uitgesloten was het niet. 

Een kindje van Mark en mij, dat was mijn grootste droom. Maar wat zou dat betekenen voor mijn relatie met Leroy? Moest ik voor de zekerheid een gaatje in het condoom prikken om hem in de waan te laten dat de baby ook van hem kon zijn?

Schandaal 

En terwijl al die gedachten door mijn hoofd schoten, stond Mark op en deed zijn kleren aan. “Ik moet naar huis. Morgen vroeg op.”
“Morgen? Dan is het zaterdag!”
“Eh ja, Josien en ik gaan een weekje naar Kreta met de kinderen. Sorry.”
“Jeetje Mina. Ik dacht…”
“Dat ik weg zou gaan bij Josien? Dat gaat ook een keer gebeuren, liefje. Maar dan moeten de kinderen wat groter zijn.”

En toen stond hij op en liep de deur uit. Ik probeerde in slaap te komen, maar bleef de hele nacht klaarwakker. Zou dat door die coke komen? Ik moest de volgende dag verplicht naar een festival dat één van onze ‘talenten’ zou presenteren. Zij lag nogal onder vuur omdat ze een journalist had uitgescholden die daarna een heel lelijk stuk over haar had geplaatst. En omdat Eline ook vakantie had, mocht ik dat samen met Frank gaan oplossen. 

Uiteindelijk viel ik in slaap, om al heel vroeg door Frank gewekt te worden. ‘Ik haal je om 11 uur op, zorg dat je klaarstaat,’ appte hij.
Geradbraakt stond ik bij de voordeur. Ik voelde me afschuwelijk. Alsof ik een kater had, maar dan keer 10. Hoe moest ik dit vandaag in godsnaam volhouden?
Tot overmaat van ramp begon Frank me in de auto ook nog eens flink de les te lezen.
“Je ziet er niet uit. Veel gedronken gisteren?”
“Ja,” loog ik.
“Zie je mijn broer nog weleens?”
“Nee, nooit.”
“Mooi. Volgens mij gaat het heel goed tussen hem en Josien. Bovendien kan ik niet nog een schandaal gebruiken. Zorg maar dat je heel goed op Leroy past.”

Ik rolde met mijn ogen en haalde twee paracetamol uit mijn tas. Hopelijk hielp dat een beetje. Desalniettemin had ik het gevoel dat de ogen van Frank de hele middag in mijn rug brandden. Ik zorgde dat ik alleen maar water dronk en dat ik me zo goed mogelijk gedroeg. Ik was doodsbang om mijn baan te verliezen, want ik had het juist zo naar mijn zin. Nog nooit had ik zoveel vrijheid en tegelijkertijd verantwoordelijkheid gehad.

Zonder condoom 

De rest van de week bracht ik zoveel mogelijk bij Leroy door. Hij wilde dat we met onze wederzijdse moeders zouden kennismaken, maar ik wilde daar nog even mee wachten. Dat voelde toch wel heel erg serieus, terwijl mijn hart eigenlijk toch nog steeds meer bij Mark lag dan bij hem. Ik maakte me ook zorgen over die onbeschermde vrijpartij. Waren mijn borsten niet wat groter dan anders? Voelde ik me ’s morgens niet een beetje misselijk?

“Wat mij betreft kunnen we het best zonder condoom doen,” zei ik tegen hem. “Dat is toch veel lekkerder?”
“Nee,” zei Leroy. “Ik wil dat we ons eerst allebei laten testen voordat we dat doen. En bovendien wil ik alleen bewust en gepland aan kinderen beginnen. Ons kindje moet welkom zijn. Je wil nog niet eens samenwonen, dus wat mij betreft zijn baby's nog helemaal niet aan de orde.”
Ik voelde paniek. Moest ik zeggen dat ik weer met de pil was begonnen? Een gaatje in het condoom prikken? Straks was ik zwanger en dan zou Leroy meteen weten dat het niet van hem was. 

Ik besloot alles uit de kast te trekken en ontving hem naakt met alleen een paar hooggehakte laarzen aan.
“Schatje, wat een verrassing. Je ziet er waanzinnig sexy uit zo.”
“Sttt,” zei ik. "Vandaag draaien we de rollen om. Ik ben de baas en jij doet wat ik zeg.” Ik bond een sjaaltje voor zijn ogen en daarna maakte ik zijn handen vast aan het bed. Toen verwende ik hem met mijn mond en tenslotte ritste ik een condoomverpakking open en deed het condoom halfslachtig om. Ik ging bovenop hem zitten en er gebeurde precies wat ik hoopte: het gleed af. 
“Shit,” zei ik en hoopte dat het geloofwaardig klonk. “Ik heb het condoom niet goed omgedaan, geloof ik.”
“En nu?”
“Nu niks. Ik word vast wel ongesteld.”

Beter een kippetje dan een varkentje

Leroy gebaarde dat ik hem los moest maken en keek me een beetje vertwijfeld aan. “Ik begrijp soms niets van jou, weet je dat?”
“Het ging per ongeluk.”
“Ik weet niet of ik je kan geloven. Is het je om mijn geld te doen? Zodat je straks lekker veel kinderalimentatie kan opeisen?”
“Huh? Nee, natuurlijk niet!” Dat was inderdaad geen moment in mijn hoofd opgekomen.  
“Nou, ik weet het niet. Ik heb je heel duidelijk uitgelegd dat ik geen ongewenst kind wil omdat ik zelf maar al te goed weet hoe dat voelt. En vervolgens luis je me erin!”
Ik voelde de tranen in mijn ogen branden. "Misschien kun je beter weggaan.”
“Ik denk het ook,” zei Leroy woedend. En binnen 5 minuten sloeg hij de voordeur met een keiharde klap achter zich dicht.

Ik pakte mijn telefoon. Wat zou Mark nu aan het doen zijn? Even op Josiens Facebookpagina kijken.
En daar stond Josien, in vol ornaat op het strand. Onder een foto van zichzelf in een piepkleine bikini had ze de tekst ‘I love my curves’ gezet. Ik stikte van jaloezie. Waarom was zij wel met Mark op vakantie en ik niet? Dat was toch niet eerlijk? In een opwelling schreef ik: ‘Beter een kippetje dan een varkentje’, als reactie onder de foto. Zo. Nu was ik tenminste niet meer de enige die zich rot voelde. 

WIL JE ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst ‘dagboek aan’ via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App ‘dagboek uit’ naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!

Er is nu een serie en een boek van Dagboek van een minnares. Hier lees je alles wat je moet weten!