Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw doet kousen aan
Foto: Hollandse Hoogte | Gpointstudio
Dagboek van een minnares

Deel 135: ‘Ik appte het kamernummer stiekem
ook naar de fotograaf’

D

De blik in de ogen van Leroy maakte me bang. Had zijn ex dan toch gelijk gehad? Zij had hem immers beschuldigd van mishandeling. En wat deed ik? Ik dacht alleen aan mijn eigen baan en zorgde ervoor dat haar uitspraken in het interview met Story volledig teniet werden gedaan. Ik schaamde me en nam me voor om haar te bellen.

Omdat ik me niet echt op Leroy concentreerde, zag ik zijn hand niet aankomen en voordat ik besefte wat er gebeurde, kreeg ik een harde klap van hem in mijn gezicht. Voor de zoveelste keer was ik mijn vader dankbaar voor het feit dat hij ons op karate had gedaan. Want voordat Leroy verder kon gaan, handelde ik instinctief en gaf hem een goed gemikte trap in zijn kruis.

Op het moment dat hij dubbel sloeg, rende ik naar de deur en haalde die van het slot. Gelukkig woonde Leroy boven een druk winkelcentrum, zodat hij me in een oogwenk kwijt was en sprong ik in een taxi.

 

Aangifte 

Thuis keek ik in de spiegel en zag mijn oog al aardig opzwellen. Wat moest ik nu doen? Aangifte? Misschien moest ik het eerst met Frank bespreken, tenslotte was het zijn cliënt. Ik maakte een foto van mijn oog en stuurde dat naar Frank.
‘Kijk? Dat heeft je lievelingetje Leroy gedaan,’ appte ik.
‘O wat vervelend. Laten we het morgen even bespreken, goed? Dan doen we meteen je beoordelingsgesprek. Dat moet voor 1 juni.’
Hm. Dat was niet echt de reactie waarop ik had gehoopt.

Ik bekeek mezelf verder in de spiegel. Zag ik er anders uit? Werden mijn borsten en buik al dikker? Ik zag eigenlijk geen verschil. Maar goed, ik was dan ook nog geen week overtijd. Een klein stemmetje in mijn achterhoofd zei dat ik natuurlijk nog helemaal geen zekerheid had of ik daadwerkelijk zwanger was, maar dat stemmetje duwde ik weg. Natuurlijk was ik zwanger. Ik had twee keer onveilig gevreeën, terwijl ik middenin mijn vruchtbare periode zat. Ik had allang overtijd moeten zijn. En ik voelde me anders. Moe, misselijk en prikkelbaar. Dus: zwanger. Dat kon niet anders. 

Contract verlengen 

De volgende dag had ik mijn gesprek met Frank. Hij had een heel beoordelingsformulier ingevuld en stak meteen van wal. “Eigenlijk ben ik niet zo tevreden over je. Je komt vaak te laat, je gaat stipt op tijd weg en je hebt je de afgelopen tijd vier keer ziek gemeld. Ik vind dat je de kantjes ervan afloopt.”
Ik hapte naar adem. “Wat oneerlijk! Ik knap al jullie rotklusjes op. En ik heb Leroy toch goed begeleid? Dat hoort niet eens tot mijn takenpakket.”
“Je bedoelt dat je met hem naar bed gaat? Lekker professioneel. Maar goed. Ik verleng je contract met 6 maanden, zodat je kunt laten zien dat je jezelf verbetert. Mocht ik dan nog niet tevreden zijn, dan moeten we je helaas laten gaan.”

Ik wees op mijn oog. “Zal ik dan maar meteen aangifte doen?”
“Dat is goed,” zei Frank. “Zal ik dan je contract maar gewoon níet verlengen?”
Ik zuchtte. Zou ik het hem vertellen van de plannen van zijn compagnon Eline om voor zichzelf te beginnen en Leroy mee te nemen? Aan de andere kant zou ik de zaak dan misschien nog erger maken. Dus ik besloot mijn mond te houden en te kijken of ik het op een andere manier kon oplossen. Ik tekende het contract waardoor ik in elk geval nog tot 1 december in dienst bij Frank zou zijn.

Plannetje 

Ik verzon een plan, waarmee ik zowel mijn baan kon behouden als Leroy voor schut kon zetten. En dus belde ik Martijn, mijn contact bij Story. “Wil je een scoop?”
“Natuurlijk, altijd. Is het soms uit tussen jou en Leroy?”
“Ja, en dat niet alleen, hij heeft me in elkaar geslagen omdat ik zwanger ben van een ander.”
“Wat?! Zo, dat is zeker een goed verhaal. Zal ik je komen interviewen?”
“Nee, want dan wordt Leroy weer boos. Ik wil dat het lijkt alsof jullie mij betrappen. Kan dat?”
Martijn vertelde dat het de normaalste zaak van de wereld was dat BN'ers dingen in scène zetten voor de roddelbladen, dus dat hij gewoon een fotograaf kon sturen als ik bijvoorbeeld mijn minnaar thuis ontving.

Dat was nog een hele uitdaging, want die minnaar had ik al weken niet gezien. Maar goed, daar moest ik toch hoognodig mee praten. Dus stuurde ik hem een appje. ‘We moeten praten. Morgen 17 uur, Hilton?’
‘Kan het ook een uurtje eerder?’
‘Nee, want je broer houdt mijn werktijden flink in de gaten.’ Mijn hart zong en niet alleen omdat mijn plannetje leek te gaan lukken. Ik ging Mark weer zien!

Fotograaf 

Gelukkig was het warm buiten. Ik trok een loeistrak jurkje aan en de hoogste hakken die ik kon vinden. Mijn buik was nog even plat als altijd. Ik zag Frank goedkeurend naar me kijken, niet alleen vanwege die jurk, maar ook omdat ik al om 8 uur binnen was, denk ik. 
Mark zat al in de bar van het hotel toen ik binnenkwam. Hij was een beetje zenuwachtig. Tot mijn genoegen zag ik een verlangende blik. 
“Je wilde praten?”
“Ja, zei ik, terwijl ik mijn jurkje nog strakker trok. ‟Maar misschien moeten we daar nog even mee wachten? Zal ik vragen of er nog een kamer vrij is?”

En toen Mark knikte, voltrok zich het ritueel dat ik vroeger al zo vaak had bewandeld. Gewapend met een creditcard ging ik naar de receptie, boekte een kamer en appte het nummer naar Mark, zodat hij 10 minuten later naar boven zou gaan en hopelijk niemand ons samen zou zien.
Maar dit keer was het anders. Want nu appte ik niet alleen het kamernummer naar hem, maar ook naar de fotograaf. Nu werd ik ook zenuwachtig. Hoe zou Mark reageren als er straks ineens ‘per ongeluk’ een foto van ons samen zou worden gemaakt?

WIL JE ALS EERSTE OP DE HOOGTE ZIJN VAN DE NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

  • Zet het nummer 0613651435 in je contacten
  • Stuur de tekst ‘dagboek aan’ via WhatsApp naar bovenstaand nummer
  • NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
  • Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!
  • Afmelden? App ‘dagboek uit’ naar hetzelfde nummer
  • Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!
  • Er is nu een serie en een boek van Dagboek van een minnares. Hier lees je alles wat je moet weten!