Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Dagboek van een minnares

Deel 148: Josien gaat vreemd...
en stiekem film ik álles!

Redactie VROUW

O

Opgewonden keek ik toe hoe Manuel de echtgenote van mijn minnaar kuste. Ze had haar armen strak om zijn nek geslagen en keek niet op of om, waardoor ik het tafereel ongegeneerd kon filmen. Voorzichtig streek Manuel het haar uit Josiens gezicht. Zou hij het nou echt lekker vinden om met die dikke pad te zoenen of zou hij het alleen maar doen om mij te pleasen?

Ik begon te filmen. Wat zou Mark er van denken als hij zijn vrouw met een wildvreemde en veel jongere Spanjaard zou zien tongworstelen? Zou hij jaloers en boos worden of zou het hem niets kunnen schelen? Of zou dit net het extra zetje zijn dat hun scheiding zou bespoedigen?

“Come with me to my room,” kreunde Manuel, maar dat ging Josien helaas te ver. Nee, ze wilde haar man niet bedriegen en die kus kon al helemaal niet. Die zogenaamde ‘open relatie’ was dus alweer verleden tijd. Goed dat ik dat wist. Helaas zag ik dat ze aanstalten maakten om op te staan, dus maakte ik me uit de voeten.

Ik stopte mijn telefoon in mijn zak en ging naar mijn kamer. Morgen moest ik alweer vroeg een groep gillende kleuters entertainen. Eigenlijk vond ik kinderen vrij vervelend, maar mijn zus zei dat zij ook alleen haar eigen kinderen leuk vond. Dus het gegil van mijn eigen kind zou me vast niet storen.

Ik legde mijn hand op mijn buik. Hoe lang zou ik nu zwanger zijn? Een abortus was vast nog mogelijk. Maar wat er ook gebeurde, dit kind zou ik niet laten weghalen. Mark had gelijk: mijn huis was te klein voor twee personen en ik had een tijdelijk contract. Frank zat vast niet te wachten op een werkneemster die er vier maanden tussenuit zou gaan om daarna drie dagen per week te gaan werken. Want ik kreeg natuurlijk geen kind om het fulltime naar de opvang te brengen.

Ik kon er niet van slapen. Zou ik het financieel wel redden als alleenstaande moeder? Zou ik Mark kunnen dwingen tot een vaderschapstest? Wat nu als Leroy toch de verwekker zou zijn? En… zei een heel klein stemmetje in mijn achterhoofd, moest ik geen zwangerschapstest kopen om te kijken of ik écht wel in verwachting was?

De volgende dag wachtte me een teleurstelling. Mark stuurde me een appje dat zijn vakantie erop zat en dat ze al op het vliegveld waren. Ik aarzelde. Zou ik hem het filmpje nu al sturen? Of zou ik nog even wachten? Ik stuurde hem een appje dat ik hem zou missen en dat ik zelf zaterdag thuis zou komen. Hij antwoordde dat Josien het hele weekend bij haar moeder zou zijn, dus dat hij me van Schiphol zou komen halen. Dat was fijn nieuws!

Ik sleepte me door de laatste dagen heen. Nu Mark er niet meer was, kostte het me nog meer moeite om overdag al die kleine narcistjes te vermaken en ’s avonds gezellig te doen tegen mensen die zich bezighielden met plat vermaak zoals bingo, karaoke en een talentenjacht. Maar ik hield het vol met het idee dat ik Mark bijna weer zou zien en hem dan een hele nacht voor mezelf zou hebben.

Eindelijk was het zaterdag en landde ik na een vlucht die eindeloos leek te duren op Schiphol. Daar stond hij dan, mijn lieve, knappe minnaar. De vakantie had hem blijkbaar goed gedaan, want hij zag er nog steeds bruin en uitgerust uit. Ik vloog hem om zijn hals, maar hij keek schichtig om zich heen of er geen bekenden waren die ons zouden kunnen zien. Irritant was dit toch.

Eenmaal thuis trok hij me naar zich toe en kleedde me vaardig uit. Naakt ging ik op zijn schoot zitten en duwde mijn borsten tegen hem aan. “Zie je al verschil? Vind je ze niet groter geworden?”

Hij omvatte mijn beide borsten met zijn handen en bekeek ze grondig. “Misschien zijn ze inderdaad wat dikker. Maar ik vind ze altijd heerlijk, schatje.”
“En mijn buik? Zie je al wat?”
Hij zuchtte. “Lieverd, dit gesprek is niet zo goed voor mijn libido. Moeten we het hier nu echt over hebben?”
“Eigenlijk wel,” zei ik opstandig.
“Goed, dan gaan we het erover hebben. Heb je nagedacht over wat ik zei? En ben je al bij de dokter geweest? Want hoe eerder de abortus achter de rug is, hoe beter.”
“Ik wil geen abortus Mark, echt niet.”
“Lieverd… luister nou eens naar me. Het is nog geen kind, het is alleen nog maar een klompje cellen. Nu is het nog een ingreep van niks, maar hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt. Zal ik maandag met je meegaan naar de huisarts?”
“Je kunt me niet dwingen.”
“Ik wil je ook helemaal niet dwingen, ik wil dat een kind een beslissing van ons sámen is. En nogmaals: onze zoon of dochter moet zich gewenst voelen. Door ons allebei.”

Onze zoon of dochter, dat klonk eigenlijk wel heel fijn. Ik keek naar hem. Zou een abortus nu echt de beste optie zijn? Ik wilde deze baby zo graag. Mark kon me dat toch niet aandoen?

Toen stond hij op en grabbelde in zijn jaszak. “Ik heb een cadeautje voor je. Ik wilde je het eigenlijk morgen pas geven, maar nu is het eigenlijk wel een goed moment.” Hij overhandigde me een klein doosje.

Ik pakte het uit. Er zat een ring in van één van de duurste juweliers uit de stad. En op de ring prijkte een joekel van een diamant. Dit moest hem heel veel geld hebben gekost. “Jeetje Mark, dat is toch veel te gek!”
“Een bewijs om te laten zien hoeveel ik van je houd.”
“Wauw. Ik ga even in de badkamer kijken hoe de ring staat. Daar is het licht beter.”

De ring paste precies en stond me fantastisch. Ik maakte meteen even van de gelegenheid gebruik om te gaan plassen. En toen stond mijn hart stil. Ik zag bloed. Help. Had ik me die zwangerschap dan toch ingebeeld?!

Als eerste een seintje als er een nieuwe aflevering van Dagboek van een Minnares online staat?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

Zet het nummer 06-13651435 in je contacten

Stuur de tekst ‘dagboek aan’ via WhatsApp naar bovenstaand nummer

NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding

Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!

Afmelden? App ‘dagboek uit’ naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!

Er is nu een serie en een boek van Dagboek van een minnares. Hier lees je alles wat je moet weten.