Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: hollandse Hoogte
Dagboek van een minnares

Deel 160: Zou ze gelijk hebben?
Had Mark een nieuwe vriendin?

Redactie VROUW

J

“Ja, Fleur gaat met me mee,” loog ik tegen Mark. “Dus dat komt goed. Maar ik moet nu gaan. Ik houd je op de hoogte!” Met bonkend hart zat ik naast Javier in de auto terwijl allerlei horrorscenario’s door mijn hoofd spookten. Zou ik straks verder moeten met één borst? Of zouden er ook uitzaaiingen zijn? Ging ik dood?

Op de Mammapoli werd ik hartelijk ontvangen door een vrouwelijke arts van een jaar of veertig. 
“Wil je vriend mee naar binnen?”
“Nee, dat hoeft niet,” zei ik haastig toen Javier opstond. Dat ging me nu weer iets te ver. Hij mocht in de wachtkamer blijven zitten.

Knobbeltje

De arts bevoelde mijn borst en ontdekte inderdaad het knobbeltje. “Hm, ik weet het niet,” zei ze. “Je mag zo naar beneden voor een mammografie en een echoscopie. Dan zie ik je volgende week terug voor de uitslag.” En ook de radiologe twijfelde. “Het lijkt op een fibroadenoom, dat is een goedaardig gezwel dat veel jonge vrouwen hebben. Aan de andere kant heeft het wel een rare vorm. Ik ga een biopt nemen. Dan neem ik een klein hapje uit het gezwel en kunnen we kijken of het goed- of kwaadaardig is.”

Naar mijn gevoel stond ik pas uren later weer buiten. Al die tijd had Javier braaf op me zitten wachten. “En?” Als ik niet beter wist, zou ik denken dat hij gespannen was. Dat was natuurlijk belachelijk. We kenden elkaar net! “De score is BI-RADS 4,” zei ik. “Dat betekent dat de afwijking verdacht is, maar niet typisch voor een kwaadaardige tumor. Maandag krijg ik de uitslag.”

Ex

“Oké,” zei Javier. “Afwachten dus. Zullen we ergens een broodje gaan eten? Ik moet straks weer naar mijn restaurant.” “Of we kunnen naar jouw huis gaan,” stelde ik voor. “Ik ben bang dat ik misschien moet huilen en dat wil ik niet in een openbare gelegenheid.” Javier grijnsde een beetje schaapachtig. “Dat zou ik wel willen, maar dat is op dit moment een beetje moeilijk. Ik woon weer bij mijn moeder. Mijn vriendin en ik woonden in een huis dat haar ouders voor haar hadden gekocht, dus toen het uitging, moest ik daar weg.” Zijn gezicht vertrok. Blijkbaar had zijn ex hem veel pijn gedaan.

Vreemdgaan

“Zijn jullie lang samen geweest?” “Bijna tien jaar. Ze ging vreemd met mijn beste vriend. En ik kan je zeggen: zo belazerd worden, is het ergste wat je kan overkomen. Vreemdgaan vind ik het meest verderfelijke wat je een ander aan kunt doen. Ben jij wel eens vreemdgegaan?” Ik schrok. “Ik? Nee, nooit.” “Waarom ben je eigenlijk nog single? Je bent zo’n knappe meid.” Ik besloot niets over Mark te zeggen. Hij zou vast niet veel begrip hebben voor mijn relatie met een getrouwde man. Dus antwoordde ik lafjes dat ik gewoon erg kritisch was.

Niet sexy

Al kletsend reden we naar de supermarkt en ik vergat bijna het nare onderzoek dat ik achter de rug had. Ik kon best terug naar mijn werk, maar zo’n extra dagje vrij was natuurlijk ook wel lekker. Javier gooide brood, eieren, kaas en tomaat in het mandje. “Ik ga de lekkerste uitsmijter voor je bakken die je ooit hebt geproefd.” “O. Ik mag alleen geen brood.” “Van wie mag je dat niet? Ben je allergisch?” “Ik doe een dieet zonder koolhydraten.” Javier zuchtte. “Doe normaal. Een vrouw die niet eet is niet sexy. Bovendien heb je gewoon koolhydraten nodig.”

En dus at ik bij mij thuis braaf de uitsmijter op die inderdaad goddelijk was. En toen ging mijn telefoon. Shit, het was Mark! Ik drukte hem weg.
“Moet je niet opnemen?”
“Nee, eh, het is mijn moeder. Die spreek ik later wel.”
“Nou, die is vast hartstikke ongerust! Ze wil natuurlijk weten hoe het met je gaat.”
Ik zei maar niet tegen hem dat ik haar niet eens had verteld dat ik een knobbeltje in mijn borst had. Ze was toch alleen maar met Henk bezig.

Mark belde weer. Nu liep ik naar de keuken. Ik hoopte dat ik net kon doen alsof het mijn moeder was.
“Hoe is het gegaan, schatje?”
Ik vertelde het hem en ook dat ik maandag de uitslag kreeg.
“Ik zal kijken of ik dan wel met je mee kan. Zal ik anders zo meteen naar je toekomen?”
“Eh, nee nu komt het niet zo goed uit. Kun je vanavond ook?”
“Helaas, vanavond moet ik op de kinderen passen. Josien is er niet.”

Uitslag

Balend hing ik op en liep terug naar de kamer waar Javier zijn jas aan het aantrekken was. 
“Ik moet naar mijn werk. Red je het wel in je eentje?”
“Tuurlijk. Dank voor je tijd.”
Hij gaf me aai over mijn hoofd. “Ik zie je maandag.”
“Maandag?”
“Ja, als we de uitslag horen. Dan ga ik natuurlijk weer mee. “
Oeps, zat ik straks met twee mannen in het ziekenhuis? Nou ja, ik keek wel hoe ik me daar uit redde.

Ik keek hem verbaasd na. Ik had nog nooit meegemaakt dat een man me niet meteen in bed probeerde te krijgen. Hij had me niet eens gezoend! Zou hij me niet aantrekkelijk vinden? Ik bekeek mijn mail. De uitslag van de lootjes was bekend. Wie zou ik hebben getrokken? Als het maar niet Henk was. Maar ik had Henk natuurlijk wel. Dat kon er ook nog wel bij.

Een ander

De uren kropen voorbij. Ik bestelde een pizza – mijn dieet was nu toch al mislukt en ik maakte mezelf gek met gedachten aan kanker. Uiteindelijk stuurde ik Mark maar een appje. ‘Even kletsen?’
Meteen ging mijn telefoon. Josien! Mijn hart bonkte. Wat moest ze van mij?
“Is Mark niet bij jou?”
“Nee, die is toch thuis? Hij moest op de kinderen passen, zei hij.”
 “Nou, hier is hij niet,” zei Josien bits. Hij heeft zijn telefoon thuis laten liggen. Ik dacht dat ie bij jou zou zitten. Maar blijkbaar heeft ie je ingeruild voor een ander.”

En toen hing ze op. Mijn hart bonkte. Zou ze gelijk hebben? Had Mark een nieuwe vriendin?!

ALS EERSTE EEN SEINTJE ALS ER EEN NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES ONLINE STAAT?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

Zet het nummer 06-13651435 in je contacten

Stuur de tekst ‘dagboek aan’ via WhatsApp naar bovenstaand nummer

NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding

Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!

Afmelden? App ‘dagboek uit’ naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier!

Er is nu een serie en een boek van Dagboek van een minnares. Hier lees je alles wat je moet weten.