Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Dagboek van een minnares
Foto: Hollandse Hoogte | Caiaimage
Dagboek van een minnares

Deel 185: ‘Laura, ik ben
smoorverliefd op je’

F

Fleur roerde in haar thee en zuchtte. “Kun je het misschien een keer ergens anders over hebben?”

“Wat bedoel je?”

“Je hebt nu meer dan drie jaar een relatie met Mark en altijd als we met elkaar afspreken, gaat het alleen maar over hem. Goed, je hebt hem dus een klap gegeven. Ik zou zeggen: ‘dat werd tijd’. Hij behandelt je vreselijk. Eens. Maar vertel eens, hoe gaat het op je werk?”

Artiestenmanager

“Goed wel. We hebben het heel druk. Er is een vacature voor een agent. Ik hoop dat ik betrokken word bij de sollicitatieprocedure. We hebben het nu heel leuk met ons drietjes, dus ik hoop dat die agent bij ons team past.”

“Wat let je om zelf te solliciteren?”

“Ik?! Dat kan ik helemaal niet.” Mijn gedachten zwierven weg. Zou ik dat kunnen, artiestenmanager zijn? Dat betekende veel avonden werken, chauffeur spelen, onderhandelen over tarieven, interviews regelen… Heel leuk, maar ook arbeidsintensief.

“Natuurlijk kun je dat wel. Je bent er hoogstens een beetje te lui voor. Nu heb je een lekker baantje van 9 tot 5,” zei Fleur. “Maar wil je dat de rest van je leven doen?”

“Ik zal er over nadenken,” zei ik en zweeg. Ik wilde graag met haar bespreken of ik Deborah zou dreigen dat ik haar man zou vertellen dat ze seks had gehad met Mark, maar ik wist niet of ik dat zou durven.

Verwijten

We dronken samen een fles wijn leeg, maar de sfeer kwam er niet meer in. Ik voelde de verwijten van Fleur in de lucht hangen. Ik praatte alleen maar over mijn relatie met een getrouwde man, ik was niet ambitieus genoeg, kortom: er deugde niet veel aan mij blijkbaar. Dus we namen snel afscheid.

Even later was ik thuis. Ik dacht na en belde mijn zus om te overleggen of ik moest solliciteren op die baan. Frederique zei meteen dat ik dat moest doen en dat ze me wel wilde helpen met een brief. Ze vertelde ook dat mamma en Henk bezig waren een trouwdatum te plannen. “Ik ben haar aan het overhalen om op huwelijkse voorwaarden te trouwen, maar ik heb het er nog niet doorheen,” zei ze.  

Nadat we hadden opgehangen, googelde ik naar Deborah. Ze bleek te werken als coach en op haar website stonden zowel haar huisadres als haar telefoonnummer vermeld. Ik besloot naar haar huis te fietsen en haar recht in haar gezicht te zeggen dat ik haar man zou vertellen dat ze met Mark naar bed was geweest – als zij tegen Josien zou zeggen dat ik op de meisjes had gepast.

Rolstoel

Deborah woonde in een vrijstaand huis in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Ik schatte dat het minimaal een paar miljoen zou opleveren als het in de verkoop werd gedaan. Dat kon zij vast niet van haar coachingpraktijk betalen als haar man haar de deur uit zou zetten.

Ik belde aan. Het duurde even voor er werd opengedaan. Ik zag een tengere man met een bril op. Hij zat in een rolstoel. Oei. Dit had ik niet verwacht.

Impotent

“Is Deborah thuis?”

“Nee, die is er helaas niet,” zei de man vriendelijk. “Kan ik een boodschap doorgeven? Wie kan ik zeggen dat er is geweest?”

Ik begon te stotteren. “Niemand. Laat maar. Ik moet weg!”

De man keek me bevreemd aan toen ik wegholde. Ik voelde me heel schuldig dat ik in hun huwelijk zat te stoken. Misschien was hij wel harstikke impotent en vond hij het prima dat zij af en toe seks buiten de deur zocht. 

Uiteindelijk appte ik Mark. ‘Ik denk dat we moeten praten. Heb je tijd om langs te komen deze week?’

‘Eens.’ appte hij terug. ‘Ik laat je nog wel weten wanneer.’ 

Natuurlijk. Ik werd weer eens in de wachtstand gezet.

Naaktfoto’s 

Ondertussen had ik ook nog steeds contact met Tom. Na die ene keer dat ik hem naaktfoto’s had gestuurd, was onze mailconversatie weer ‘gewoon’. Ik appte hem met de vraag of ik zou solliciteren naar de functie van agent en hij zei meteen ‘doen!’

En hij wist ook alles over het debacle met Deborah. Hij klaagde af en toe over zijn vrouw, maar daar had ik geen zin in. Eén getrouwde man met een moeilijk huwelijk vond ik wel genoeg.

Kinderwens

Toch leek het me wel leuk om hem weer eens te zien. Dus toen hij voorstelde iets te gaan drinken, zei ik meteen ja. Eigenlijk was Tom de ideale man voor mij. Van mijn eigen leeftijd, knap, gezellig en met een enorme kinderwens. Alleen jammer dat ook hij aan een vrouw vastzat. Geen idee wat voor vrouw eigenlijk. Hij vertelde nooit iets over haar. 

Smoorverliefd

Hij zat al aan de bar toen ik binnenkwam en kuste me vol op mijn mond. Verrast keek ik om me heen. “Ben je niet bang dat je wordt betrapt? Iedereen kan ons zien!”

“Dat kan me niet schelen,” zei hij. “Want ik moet je iets zeggen. Laura, ik ben smoorverliefd op je. Als ik bij mijn vrouw wegga, wil jij me dan hebben?!” 

ALS EERSTE EEN SEINTJE ALS ER EEN NIEUWE AFLEVERING VAN DAGBOEK VAN EEN MINNARES ONLINE STAAT?

Meld je dan aan voor onze exclusieve WhatsApp-dienst:

Zet het nummer 06-13651435 in je contacten

Stuur de tekst ‘dagboek aan’ via WhatsApp naar bovenstaand nummer

NB: je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding

Vanaf nu word je als eerste op de hoogte gesteld van de publicatie van een nieuwe aflevering. Snel en gemakkelijk via WhatsApp!

Afmelden? App ‘dagboek uit’ naar hetzelfde nummer

Meer weten over deze WhatsApp-dienst? Klik hier