Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Daphne Deckers
Foto: Eigen Beeld
Daphne Deckers

'Een 'poezenpruik' heeft wel iets
vrouwelijks en mysterieus'

columnist

Daphne Deckers

S

Schrijfster/presentatrice Daphne Deckers geeft haar kijk op het leven. Deze week heeft ze het over de terugkeer van de 'poezenpruik'.

Vorige week werd ik door een vriendin van mij uitgenodigd om samen een dagje naar de spa te gaan. Heerlijk, zo met de feestdagen voor de deur; nog even je schouders laten kneden voordat je twee weken in de keuken staat.

Regenwoud

Terwijl we ons omkleedden om te gaan douchen, zag ik dat mijn vriendin geen brazilian meer had maar een heel eh, regenwoud. Ik weet niet hoe dat met jou zit, maar ík zie mijn vriendinnen niet vaak poedelnaakt.

We gaan meestal samen winkelen of lunchen en dan komt het niet direct in me op om te vragen: 'Goh, wat neem jij voor broodje, en wat doe je tegenwoordig met je schaamhaar?'

Rats, rats, rrrats

Dus ik was een beetje verrast, qua weelderigheid. Mijn vriendin moest er hartelijk om lachen. 'Heb je de memo gemist?' vroeg ze. 'The bush is back! Vrouwen zijn helemaal klaar met al dat waxen en scheren en laseren.' Ja, dat kan ik me levendig voorstellen. Want wat ís het een pijnlijk gedoe. 

Daar lig je dan, met je benen wijd: rats, rats, rrrats! Of je zit heel gênant op handen en knieën, terwijl een strenge mevrouw ('Gewoon blijven ademen!') gloeiendhete wax op plekken smeert waar normaal de zon niet schijnt. Waarom doen wij onszelf dit aan?

Kipfilet

Dat je geen pakje shag uit je bikini wilt zien hangen - oké. Maar waarom moet het zo kort? En zo kaal? Of, zoals een gay vriend van mij ooit zei: 'Als een kipfilet uit de koelvitrine?' Omdat het al meer dan twee decennia in de mode is. Maar wie bepaalt dat eigenlijk? En wie bepaalt dat het nu eindelijk weer voorbij is?

Van de huidige generatie jonge mannen zijn er vermoedelijk maar weinig die een vrouw met een natuurlijke toef schaamhaar 'in het wild' hebben gezien. Ze noemen dat niet voor niks een patchouli, naar de muskusgeur uit de seventies. Of een vintage pussy.

Poezenpruiken

Mensen zeggen dat die kale venusheuvels uit de porno komen, maar tot de jaren 80 en zelfs 90 zag je nog gewoon gezellige poezenpruiken in de Playboy. En ik moet zeggen: 'Dat had wel iets vrouwelijks. En iets mysterieus.'

Schaamhaar hoort er trouwens te zitten: het is niet vies of onhygiënisch, maar beschermt tegen frictie en bacteriën. Met een geschoren poes heb je meer kans op een infectie - maar ook meer kans op een man.

Flossen

In een Engelse rondvraag bekende 46% van de mannen dat ze hun vriendin van onderen liefst zo kaal mogelijk zien; 12% wil een landingsbaantje en voor 30% is de verkeerde begroeiing zelfs een reden om de relatie te beëindigen, 'want niemand wil flossen'. Wat een idioterie! Niet willen 'flossen' is een kutargument.

Vrouwen worden geacht zich door hipsterbaarden en Movembersnorren heen te tongen, dus vooruit - wees een kerel. En trouwens: je bent toch geen paard? Als je 'het gras uit de grond trekt', doe je ergens iets niet goed. Dus the bush is back? Ik hoop het. Lekker met een wollen muts de kerst in!  

Gerelateerde onderwerpen