Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/Anke Teunissen
De Barvrouw

De Barvrouw: Deel 12
'Het is zo stil in huis zonder de kinderen...'

I

In deze nieuwe aflevering komt de ex van barvrouw Babs langs in het café en zoekt ze weer contact met de gitarist.

Benjamin leunt over de bar heen naar de Aziatische. Het leeftijdraadspelletje begint bij 18. Ik haal opgelucht adem als ze de 21 passeren. Hij is in ieder geval niet de helft jonger dan ik.

Formule

Uiteindelijk blijft de teller steken op 25. "Jammer", zegt de Aziatische 50plusser. "Te jong voor De Wet Mee Naar Bed." Ik kijk haar vragend aan. Volgens de wet is 25 jaar een legale leeftijd. Ze giechelt: "Als wij uitgaan hebben wij een wet. Iedereen mag mee naar huis, maar hij/zij mag niet minder in leeftijd schelen met je jongste kind dan met jou."

Ze pakt haar mobiel en rekent het me voor. "Ik ben 52, mijn jongste is 16. Dat is 36 jaar verschil. De helft daarvan is 18. Dus hij moet minimaal 16 plus 18 jaar oud zijn. 34 jaar dus." Het duizelt me. Ik ben niet goed met cijfers en al helemaal niet als ik daarmee een zelfverzonnen formule moet berekenen. Ze ziet mijn verwarring en legt het mij nog een keer grootmoedig uit.

Voetje

"Hoe oud was je toen je je jongste kreeg?' "36". "Ok, de helft daarvan is ook 18" gaat ze verder: "En je bent nu?" "42." "42 min 18 is 24. Dus alles boven de 25 jaar scheelt minder in leeftijd met jou dan met je jongste kind. Kortom, je mag met Benjamin naar bed."

Joelend proost de hele groep op deze conclusie. Benjamin trekt quasi-vragend zijn wenkbrauwen op. Ik steek mijn tong naar hem uit. "Kijk", mengt haar vriendin zich met het gesprek: "Wij mogen weer wel met hèm naar bed." Ze wijst naar de deur. Ik draai me om, daar staat Frits met Anne op zijn arm. Ze heeft haar koppie tegen zijn schouder gelegd en houdt demonstratief haar voetje omhoog.

Tussen de spaken

"Heeft papa gedaan", roept ze. "Met zijn fiets." Uit de groep vrouwen stijgt een verontwaardigd 'ohhh' op. De krengen. Frits staat er ongemakkelijk bij. Hij laat Anne op een barkruk zakken en loopt naar mij. Vol belangstelling gevolgd door de dames aan de bar. Ik hoor een van hen giechelen: "Ik zou het daar best op kunnen."

"Anne is met haar voetje tussen de spaken gekomen. Ik dacht dat het wel even kon zonder stoeltje. Het is maar een klein stukje naar het voetbalveld." "Ook bij kleine stukjes gebeuren ongelukken" mengt de oudste 50-plusser zich ongevraagd in het gesprek. "Ja hoor", schampert de dame die net meende het wel 'op Frits te kunnen': "Jij hebt Semmetje nog steeds in een stoeltje. Al 20 jaar."  De groep proest en tettert door.

Hinken

Ik buig me over Anne: "Ben je naar de dokter geweest?". "Nee. Het valt wel mee. Ze kan erop staan, maar ze wilde per se naar jou toe. Kan ze even een uurtje blijven? Dan haal ik haar na Jurres training weer op." Ik kijk vragend naar Benjamin. Die knikt goedmoedig: "Laat haar maar even hier. Altijd een eer om voor een prinses te werken." Anne kijkt me triomfantelijk aan. Onvoorstelbaar, die man heeft tekst voor vrouwen van elke leeftijd. Frits maakt zich opgelucht uit de voeten.

Ik schenk een limonade voor Anne in en vraag: "Doet je voetje nog pijn?" "Een beetje." Ze klimt zonder een spier te vertrekken van de barkruk en gaat dan demonstratief  met een pijn vertrokken gezicht lopen hinken. Bij de pooltafel staat ze even stil om de meelijdende blikken van de gasten in ontvangst te nemen en hinkt dan op haar andere been weer terug.

Mooie man met kind

Voor de bar blijft ze staan. "Ik zie het al", zegt Benjamin: "De prinses heeft een uitzonderlijke vorm van aanstelleritis." Hij tilt haar op en zet haar op zijn heup. "Ik denk dat je hier wel goed zit", gaat hij verder tegen Anne "maar dan moet je me wel helpen met de drankjes." 

Anne knikt serieus. Samen brengen ze een blad drankjes weg. Benjamin houdt het blad met één hand vast. Bij de tafel aangekomen geeft Anne alle drankjes aan de mensen op de tafel. De dames zuchten smachtend bij het aanzien van mooie man met kind.

Stil

Na een uurtje is Frits terug en moet prinses Anne haar troon verlaten. Ze doet het onder protest, waarop Frits aanbiedt om de kinderen nog een nachtje te houden, zodat ze 'pannenkoeken voor de schrik' kunnen eten.

ik stem toe, maar heb daar bij thuiskomst al weer spijt van. Het is zo stil in huis zonder de kinderen. Een beetje doelloos zapp ik wat op tv, vouw de was en ruim 'm op. Uit verveling pak ik mijn telefoon en app naar de gitarist. Eens kijken of hij ook op een weekdag beschikbaar is.

Leuke verassing

"Yummy Mummy wil weten hoe het met Gitarist Nis is." Flauw, maar iets leukers kan ik niet bedenken.

"De Gitarist oefent. En hoe is het met Yummy Mummy?" antwoordt hij.

"Yummy Mummy verveelt zich" beken ik.

"No need. De Gitarist heeft een hele leuke verassing voor Yummy Mummy."

De Barvrouw op WhatsApp

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

-Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon
-Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw
-Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
-Lees hier meer over de WhatsApp-dienst