Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte/EyeEm Mobile GmbH
De Barvrouw

Deel 19:
'Schat, kom ons redden'

I

In de nieuwe aflevering van De Barvrouw probeert Babs te voorkomen dat anderen ontdekken waardoor haar zoon daadwerkelijk in het ziekenhuis belandde. Daarna valt Babs op de valreep in in het café.

'Moeder mishandelt kind met vibrator', 'Zoon levenslang gehandicapt door seksspeeltje', 'Onzorgvuldige vrouw oorzaak verminking 9-jarige'... De meest bizarre krantenkoppen schieten door mijn hoofd.

Wegdrukactie

Ondertussen voel ik de vragende blikken van zijn vader en de arts prikken en ik voel de hoogrode kleur op mijn wangen. "Oh, mijn boek", stamel ik. "Nee, het was rond", huilt Jurre. Ik grijns omdat ik even niet weet wat ik anders moet doen. Gelukkig gaat mijn telefoon. "Babs, alsjeblieft niet nu", bromt Frits.

Ik druk het gesprek weg en zie nog net dat het mijn baas Edith is. Edith laat zich niet afschrikken door mijn wegdrukactie. Ze belt meteen weer. Als ik die ook wegdruk stuurt ze een app. Zonder hem te openen, zet ik het geluid van mijn telefoon uit.

IJs erop

"Is de enkel gebroken?", vraag ik aan de arts. "Nee, gelukkig niet, maar hij heeft hem wel flink verstuikt. Een paar dagen omhoog met ijs erop en proberen om af en toe te lopen. Heeft hij er al op gestaan?" "Ja, in huis en een paar stappen naar de taxi". "Deed dat extra pijn?", vraagt hij aan Jurre: "Een beetje meer". "Mooi, dan denk ik dat het wel meevalt. De zwelling neemt na een paar dagen af. Als het dik blijft, moeten jullie terugkomen."

"Mag ik vanmiddag voetballen?" vraagt Jurre hoopvol. De arts schiet in de lach: "Vanmiddag is te snel, maar over een week of twee speel jij weer de sterren van de hemel." "Beloofd?", vraagt Jurre voor de zekerheid. "Beloofd, kleine Messi."

Extra terrasdienst

Jurre wil niet meer in de rolstoel. Aan de arm van Frits hinkelt hij door het ziekenhuis. Anne kopieert meteen zijn gedrag en hinkelt aan mijn arm. "Je moet niet zo stom doen", snauwt Jurre. "Ik heb echt een zeer been, jij doet maar alsof."

"Nietes", antwoordt Anne. Ik wil net tussen beiden komen als mijn telefoon weer begint te trillen. Nu neem ik Edith wel op: "Schat, kom ons redden. Onze vaste zondagkracht heeft afgezegd, de afwashulp is ziek, Sasha is onbereikbaar en het wordt vanmiddag prachtig weer. Kun je alsjeblieft een extra terrasdienst draaien?"

Fooiendag

Ik zucht en denk na. Ik voel me schuldig ten opzichte van Jurre en had me daarom voorgenomen hem vanmiddag extra te verwennen. Van de andere kant is op zondag werken, zeker als het terrasweer, is een goede fooiendag. "Schat. Ben je daar nog?" vraagt Edith.

"Ja, ja. Ik heb vandaag de kinderen en Jurre heeft net zijn enkel verstuikt, dus ik denk…" Mijn zin blijft hangen terwijl ik Frits een vragende blik toewerp. Die knikt en mimet: "Ga maar." Ik glimlach dankbaar naar hem. "Ik kom je redden", zeg ik tegen Edith. Ze hangt opgelucht op.

Kus

"Jullie gaan zo met mij mee", kondigt Frits in de auto aan. De kinderen vinden het prima, zolang de extra controller maar mee mag (Jurre) en het Prinsessenkookboek (Anne). Frits zet mij af om de spullen te verzamelen.

Als ik hem de tasjes geef buigt hij zich voorover en geeft me een kus: "Je bent lief." Zegt hij en voegt er lachend achteraan: "Vergeet je niet je bed op te ruimen?". Bulderend om zijn grap stapt hij weer in. Ik zwaai ze uit, nog een beetje overrompeld door de kus.

Peuterbadje

Ik ben rond lunchtijd op mijn werk. Het is inderdaad ontzettend druk; het terras zit vol. Edith heeft een peuterbadje laten vol lopen waar de plaatselijke jeugd naar hartenlust in rondspattert. "Fijn dat je er bent", roept Edith zodra ze me ziet.

"Wil je beginnen met de afwas en het glaswerk ophalen? We lopen erg achter." Ik pak een leeg blad van haar aan en begin met het verzamelen van het gebruikte servies en het wegwerken van de vaat. Achter de bar werkt Benjamin zich in het zweet om alle bestellingen bij te houden.

Verwennen

Het blijft de hele middag druk. Het weer blijft goed zodat ook veel mensen besluiten om op het terras te eten. Gelukkig is het zondag. Een avond waarop iedereen redelijk op tijd naar huis gaat. Rond een uur of 22 keert de rust terug.

Edith ploft neer op een barkruk: "Ik ben bekaf." "Ga lekker naar huis", antwoordt Benjamin. "Wij sluiten zo wel af." "Echt?" Edith twijfelt, ze houdt graag de controle. Ik val Benjamin bij: "Doe maar. Jij bent hier al vanaf vanochtend vroeg. Ga lekker naar Jasper en laat je verwennen." Dankbaar accepteert Edith het aanbod.

IJsklontje

Als de laatste klant is vertrokken schenkt Benjamin een glas witte wijn voor mij in. Vragend houdt hij er een ijsblokje boven. "Graag", knik ik. "Ik heb het nog steeds loeiheet." "O ja?", Benjamin trekt zijn wenkbrauwen op: "Dan moet je het klontje eigenlijk niet in je glas laten smelten." "O", antwoord ik: "Vertel eens, waar dan wel?"

'De Barvrouw' op WhatsApp

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

-Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon
-Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw
-Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
-Lees hier meer over de WhatsApp-dienst