Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: hollandse hoogte - Cultura Images RF
De Barvrouw

Deel 44: 'Het oogt intiem,
maar schijn bedriegt'

Redactie VROUW

I

In deel 44 van De Barvrouw kan Babs (43) het beeld van ex-man Frits met zijn nieuwe vriendin op schoot maar niet loslaten.

Ik schiet in de lach: "Ik nog gek op Frits? Echt niet!" "Weet je het zeker?" vraagt Gio: "Jullie zitten elkaar steeds uit te dagen en hij raakte behoorlijk van slag toen ik vertelde hoe wij elkaar hebben leren kennen." Gio kijkt me vragend aan. "Dat was een leuke tijd", zucht ik in de hoop dat Gio het Frits-onderwerp verder laat rusten.

Grap

"Wat gebeurt daar?" We zijn inmiddels weer bij de huisjes aangekomen. Ik wijs naar onze oudste zonen die gebukt onder het raam van de buren staan. Ze komen omhoog en gluren door het raam. Jurre houdt iets in zijn hand waarmee hij zwaait en dan duiken ze weer weg. Nu we dichterbij komen zie ik dat Jurre iets zwart vasthoudt. 

"Wat is dat?" "Onze afstandsbediening", proest Gio. De jongens zetten met onze afstandsbediening de televisie van de buren op een ander net. Verwarring bij de buren, want voor hen verandert het kanaal uit zichzelf. 

Dus zetten zij de televisie weer terug waarna hij binnen enkele ogenblikken weer uit het niets van zender verandert. Ik vind het een goede grap, maar de buurman blijkbaar niet. Hij komt net op dat moment naar buiten en rent briesend achter de jongens aan. Gio zet de sprint in om de boel te gaan sussen. En zo is alle aandacht van het Frits-onderwerp weg. 

Kwal

Ik ben het echter niet vergeten. Eenmaal thuis roer ik het onderwerp aan bij Tanja. Zij heeft vandaag voor me gekookt en de kinderen opgevangen terwijl ik aan het werk was. Nu alles op bed ligt en ik de restjes opeet begin ik er meteen over. "Volgens Gio zijn Frits en ik nog steeds gek op elkaar." Tanja kijkt op: "Je bent gek op wie?"

"Ik ben gek op Frits" zeg ik hardop. Ik probeer de betekenis van die woorden te bevatten. "Zegt Gio", vul ik aan. "Frits. De kwal", sist Tanja. "Gio denkt dat je nog gek bent op Frits. En wat denk je zelf?"

Ruzie

Ik haal mn schouders op: "Tja, het is niet gek dat ik nog steeds van hem houd. We zijn pas anderhalf jaar uit elkaar, na een relatie van 22 jaar. Ik denk er eigenlijk niet zo vaak over na. Behalve afgelopen zomer op de camping."

Tanja kijkt me vragend aan en ik vertel haar van de ruzie om 5 uur ’s ochtends voor mijn caravan en dat ik die ruzie met chips en wijn heb gevolgd tot hij haar op schoot trok. "En dat beeld laat me niet meer los", verklaar ik.

Dikke ex

Tanja schudt vol ongeloof haar hoofd: "Wat doe je jezelf toch aan? Je vrijt met werkelijk het lekkerste ding dat je ooit in bed hebt gehad en zult hebben, maar denkt aan die dikke pad met vlashaartjes."Ik kijk haar verontwaardigd aan. Ze kijkt uitdagend terug: "Wat is er zo speciaal aan hem?" 

Ik haal mijn schouders op. "Het is meer dat beeld van haar op zijn schoot", verdedig ik mezelf zwakjes. "Wat is er met dat beeld? Waarom ben je zo gefocust op het beeld van je dikke ex met zijn neptietvrouw op schoot?" Ze kijkt me vragend aan. "Nou", stamel ik "het zag er zo vertrouwd uit. Zo geborgen."

Schone schijn

"Ach meisje toch." Tanja pakt mijn hand en houdt even haar mond. "Geloof me: zo intiem was het niet. Allemaal schone schijn. Hoe geborgen was je toen hij je keer op keer bedroog? Het óógt intiem. 

En op het moment voelt het misschien ook wel zo, maar je weet toch dat daar meer bij komt kijken?" Even zitten we samen zwijgend aan tafel. Gedachteloos schenk ik nog een wijntje in en veeg mijn bord schoon met een korst brood."

Confectiemaat

"He!". Tanja schrikt op. "Wat doe je nu? Je bent toch op dieet?" Ik kijk haar betrapt aan: "Ik begin na mijn verjaardag. Dat komt even handiger uit." "Tuurlijk", ik hoor haar cynisme. "Wat ga je doen met je verjaardag?".

"Het is maar 44", grijns ik. "Het enige opmerkelijke eraan is dat ik nu net zo oud ben als mijn confectiemaat." "Ieder jaar is het vieren waard", antwoordt Tanja. Dat klopt en eigenlijk heb ik mijn plannen al klaar. "Ik vraag Benjamin voor de avond ervoor. Zodat ik in zijn armen 44 word. Op de dag zelf ga ik met de kinderen iets leuks doen."

Het nieuwe jaar

Tanja rolt met haar ogen. "In zijn armen 44 worden of wippend het nieuwe jaar in?" Ik haal mijn schouders op. "Dat is toch ongeveer hetzelfde?" Ik negeer de hoofdschuddende Tanja, pak mijn telefoon en app naar Benjamin: "Mag ik volgende week vrijdag in jouw armen 44 worden?". Voor de zekerheid stuur ik er nog een kussende smiley achteraan. Ik zie dat Benjamin mijn appjes opent en begint te typen…

'DE BARVROUW' OP WHATSAPP

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

-Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon
-Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw
-Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
-Lees hier meer over de WhatsApp-dienst