Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: hollandse hoogte - Caiaimage
De Barvrouw

Deel 45: 'Nog steeds geen reactie,
zelfs geen blauwe vinkjes'

Redactie VROUW

I

In deel 45 van De Barvrouw ontdekt Babs dat haar lichaam een tikkeltje ouder is dan haar echte leeftijd. Maar dat weerhoudt haar er niet van om haar 44ste verjaardag goed te vieren. Met Benjamin...

"Natuurlijk prinses. Ik spuit graag de slagroom op je taart." Ik weet niet wat hij er precies mee bedoelt, maar het klinkt goed. Ik kijk nu al uit vrijdag. Niets is erger dan in je eentje jarig worden.

Vrije avond

Nu Edith weer de scepter zwaait over de kroeg mogen Benjamin en ik weer samenwerken. "Maar ik sta wel achter Sasha’s keuze", laat Edith mij weten. "Ik vind het gewoon te veel gedoe voor mezelf om jullie niet samen te laten werken.

Maar verder blijft werk en privé strikt gescheiden." Oei. Niet het juiste moment om voor ons allebei een vrije avond te regelen. Ik dien alleen mijn eigen verzoek in voor vrijdag en vertrouw erop dat Benjamin zelf iets regelt. 

Dieet

Na mijn verjaardag ga ik echt op dieet. Het dieetboek ligt al klaar. Om mijn goede voornemens te onderstrepen heb ik voor vandaag een afspraak gemaakt bij de sportschool. Ik word ontvangen door Jerol.

Hij is niet meer zo heel erg jong en ook niet superstrak. Ook de klanten zijn niet ontzettend hip, strak of jong. Eerder het tegenovergestelde. Het maakt me iets enthousiaster voor mijn sportplan. In zo’n omgeving durf ik me meer te laten gaan. Sportief gezien.

Weegschaal

Jerol zet me tegen een meetlat en daarna op de weegschaal. Al pratend over vetetende spieren word ik op de loopband gezet. Ik krijg een band om mijn pols. De loopband begint op kruipsnelheid en gaat dan langzaam over op wandelsnelheid: "We moet kunnen blijven praten", zegt Jerrol. "Geef maar aan wanneer dat niet meer gaat." "Dat kan Babs heel lang volhouden."

Nee... Sasha! Ze laat haar hand over de gespierde arm van Jerol glijden en kijkt daar verlekkerd bij: "Babs kan praten als de beste". Jerol draait zich naar haar om: "En jij niet?" vraagt hij geamuseerd. Sasha lacht overdreven hard terwijl ze haar hoofd in haar nek gooit: "Dat ligt eraan met wie ik praat", antwoordt ze. Nu lacht Jerol.

Scheet

Terwijl Jut en Juul lekker kletsen gaat de loopband steeds harder en harder. Ik ben nu al van flinke wandelpas overgeschakeld naar een rustig hardlooppasje. Het automatische aanpassingssysteem rolt vrolijk door. Het begint nu op een hardlooptempo te lijken. Moet ik al iets zeggen, of houd ik het nog vol? Ik wil niet opgeven waar Sasha erbij staat. 

Terwijl ik heftig maar in stilte overleg met mezelf voel ik mijn darmen rommelen: "Ik heb honger", schiet het door me heen. Het gerommel houdt aan en verplaatst zich door mijn lijf en net het moment waarop ik doorheb waar het zich náár verplaatst, ontsnapt de scheet.

Gewicht

Ik probeer hem klein te houden, maar dat maakt het erger. Hij knettert. Het tempo is inmiddels opgevoerd naar marathonsnelheid, maar mijn rode hoofd komt niet door het hardlopen. Sasha lacht besmuikt. "Juist", zegt Jerrol: "We zijn hier klaar. Loop je even mee?"

Hij gaat weer terug naar de weegschaal, daar voert hij nog het een en ander in en draait dan de 'kassabon' uit: "Kijk, hier staat je gewicht." Ik knipper nog een keer goed met mijn ogen want het gewicht op de bon is 2 kilo meer dan thuis. "Ik houd vocht vast en heb zware botten", mompel ik.

Leeftijd

"Dat valt wel mee, hoor." Jerol wijst op cijfers en percentages op de bon: botmassa, vochtpercentage, vetmassa en vetvrije massa. Alles staat erop. Heel confronterend allemaal. "Een wat is die 50?" vraag ik. "Dat is je leeftijd, je metabolische leeftijd."

Fijn. Nog voor ik mijn wettelijke 44ste verjaardag heb gevierd, is mijn lijf al aan haar vijftigste verjaardag begonnen. Dit weerhoudt mij er niet van om lekkere dingen te kopen voor mijn vrijdagavond: kaasjes, een taartje, champagne... Een verjaardag vier je nou eenmaal niet met een wortel.

Slagroom

Ik heb ook een spuitbus met slagroom gekocht. Ik weet het niet zeker, maar misschien doelde Benjamin daar wel op. Om hem alvast op te warmen stuur ik hem een foto van mijn decolleté. Met tussen mijn borsten de slagroomspuit en vraag erbij: "Suggesties?"

"Daar kan ik wel iets mee", antwoordt Benjamin.
"Hoe laat ben je hier?", vraag ik
"Ruim op tijd om flink te spuiten."

Drinken

Tevreden hijs ik me in het lingeriesetje en kies een zwart, glimmend jurk voor er overheen. Eronder netkousen met hoge pumps. Keurig aangekleed en opgemaakt zit ik op de bank. Het is 22 uur. Benjamin zal zo wel komen. Ik schuif nog een beetje met de hapjes, overweeg alvast een glas te drinken. Wat zit die netpanty strak. Op de wc zie ik dat de tailleband een lelijk rode striem op mijn huid maakt. Ik verwissel hem voor een gewone panty.

Toch maar alvast een glas? Het is nu bijna 23 uur. Waar blijft ie nou? Ik app nog een keer, maar het blijft stil. Ik schenk mezelf een tweede glas in en staar naar mijn telefoon. Nog steeds geen reactie, zelfs geen blauwe vinkjes. Het blijft stil. Het enige wat ik hoor is de klok die de tijd wegtikt en uiteindelijk twaalf keer slaat... 

'DE BARVROUW' OP WHATSAPP

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon
- Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw
- Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding
- Lees hier meer over de WhatsApp-dienst