Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: EyeEm Mobile GmbH
De Barvrouw

Deel 47: 'De badkamer van je ex binnen gaan,
is nooit een goed idee'

Redactie VROUW

E

Even is de puinhoop groter dan ik kan bevatten. Anna trekt het douchegordijn weg en roept blij "Mama! We hebben taart". En vervolgens, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is: "Hoi Benjamin. wat doe je?" Benjamin grijpt ondertussen een handdoek om zijn edele delen mee te bedekken en steekt een hand uit naar Frits. Die schudt verbluft de hand. Jurre staat in de deuropening met een taart in zijn handen.

Hij kijkt om zich heen. Ik zie z'n koppie betrekken, dan laat hij de taart vallen en rent naar zijn kamer. Ik hoor de deur slaan, mijn hart krimpt ineen. "Misschien was nu de 'noodgevalsleutel' gebruiken niet zo’n goed idee", mompelt Frits. "De badkamer van je ex binnen gaan is nooit een goed idee", snerp ik. Ik pak mijn badjas en ga naar Jurre. Wat ik ga doen weet ik nog niet. Mijn pedagogische kennis schiet even te kort.

Blote moeder

Jurre ligt op bed met zijn armen om Beer heen. Hij snikt onbedaarlijk: "He jochie", zeg ik. Ik kruip naast hem en trek hem tegen me aan. Hij duwt me niet weg. Gelukkig. Zachtjes strijk ik over zijn haren. Ik zeg niets. Na een paar minuten verandert het huilen in snotteren.

Hij haalt flink zijn neus op en blijft liggen. Ik blijf hem aaien niet wetend wat ik moet zeggen. Eigenlijk heb ik ook geen flauw idee waarom hij nu precies huilt: had hij mijn verjaardag anders voorgesteld? Is het om Frits? Is het om Benjamin? Gaat het om zijn blote moeder?

Seks

Net als ik het hem wil vragen zegt Jurre: "Mijn hart is ongeveer zo groot." Hij balt zijn vuist en zwaait die omhoog. "Zo groot?", vraag ik verwonderd. "Ja", knikt hij serieus. "En ik eet ieder jaar acht spinnen." "Acht", huiver ik. "Ja, jij ook", antwoordt hij en voegt daar aan toe: "Ik weet heel veel. En ik weet ook wat grote mensen doen. Dat heet seks en dat deed jij met Benjamin."

Voor ik kan antwoorden zegt hij: "Ik weet ook dat Sinterklaas niet bestaat. Dat heeft papa verteld." Aha Frits heeft het grote geheim verteld. Jurre leek een rotsvast geloof te hebben in de Sint, maar zijn vriendjes en vriendinnetjes geloofden allang niet meer. Frits en ik hebben daarom vorig jaar al afgesproken dat we het Jurre moesten vertellen zodra hij ook maar enige vorm van twijfel zou laten zien.

Sinterklaas

Tot nu toe gaf hij geen krimp, maar blijkbaar is dat dit weekend veranderd. "Hoe vind je dat?" vraag ik. "Stom", antwoordt Jurre. "Ik wil dat alles blijft zoals het is. Ook Sinterklaas." "Sorry", mompel ik. "Dingen veranderen. Maar er zitten ook mooie kanten aan."

"Welke dan?", vraagt Jurre terwijl hij zich half omdraait om mij aan te kijken. "Je kunt me nu nog beter helpen", antwoord ik. "Met Anne bijvoorbeeld." Hij kijkt al weer iets vrolijker. "Dan knipoog ik wel als het over Sint gaat", stelt hij voor. "Goed plan." Ik knuffel hem dankbaar. 

Leukste man

We blijven even zo liggen. Ik hoor de voordeur slaan. Welke heer zou nu weg zijn? Ik druk mijn neus nog wat dieper in Jurres haar. Eigenlijk maakt het me niet uit. De leukste man is gebleven en ligt naast me. Anne komt de kamer in. Ze klimt bovenop me en zegt tegen Jurre: "Papa heeft het cadeautje in jouw tas gestopt.

Hij is naar huis en Benjamin is naar het werk." "O", antwoordt Jurre. "Ik dacht dat ik Sinterklaas hoorde." Knipoog. Ik knuffel beiden tegelijk. "Kom, ik heb zelf ook nog een taart. Die gaan we lekker opeten."

Vrijende ouders

Natuurlijk moet het gesprek met Jurre en misschien ook wel Anne over vrijende ouders nog gevoerd worden, maar deze periode is al opwindend genoeg en laf stel ik het uit. 

Een week later vieren we Sinterklaas in de kroeg. Jasper - mijn neef en man van mijn baas Edith - speelt Sinterklaas. Sasha is Piet. En Jurre mag Sint ontvangen. Hij kent alle kinderen die zijn aangemeld voor deze woensdagmiddag, zodat hij Sint kan helpen met de namen.  

Pietpakje

"Dus jij fluistert de naam van het kindje tegen Jasper", repeteer ik met hem als hij woensdagmiddag bij mij aan de bar zit. "En laat niet aan Anne merken dat Jasper Sint is!" "Maaaaaaaam", zucht hij. "Dat heb je al honderd keer gezegd. Natuurlijk doe ik dat niet!"

"Kijk eens wie we hier hebben?". Sasha heeft haar Pietpakje al aan: haar borsten vallen bijna uit het strakke topje en haar benen lijken nog langer door het korte broekje. Leuk voor de vaders.

"Als dat onze gastheer niet is!" Jurre draait zich om en geeft haar een knipoog. Sasha schiet spontaan in de lach. "Toe maar, charmeur." Ze kijkt me uitdagend aan, zet een hand op haar heup en zegt. "Ach waarom niet? Ik scheel tenslotte minder in leeftijd met Jurre dan jij met Benjamin." 

'De Barvrouw' op WhatsApp

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon
- Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw
- Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding

​Lees hier mee over de WhatsApp - dienst