Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Image Source Ltd RF
De Barvrouw

Deel 55: 'Ik maak me klaar
om flink te gaan zoenen'

T

Tijdens hun date flirt Frits met Babs. Maar naarmate het etentje vordert ontdekt Babs dat er nog veel oud zeer bij haar zit.

"Nee, dan had je hier niet met mij gezeten." Ik herhaal een deel van zijn zin om tijd te winnen. Ondertussen kan ik precies bedenken wat Tanja en mijn moeder nu tegen me zouden zeggen: "Weg met die zak hooi. Die eikel denkt zeker van twee walletjes te kunnen eten!" en "Babs, lieverd denk nou goed na; hij heeft je echt vreselijk slecht behandeld. Laat hem niet te dichtbij komen!"

Douchescène

Mijn moeder is een stuk netter dan Tanja. Ik schenk mezelf nog een glas wijn in. Houd het glas voor mijn gezicht en gluur via de wijn naar Frits. Het glas en de drank geven hem een lang, smal hoofd. Zijn ogen glinsteren terwijl hij ondertussen rustig afwacht tot ik reageer.

Eigenlijk verbaast deze opmerking mij niet. Sinds de douchescène is de spanning tussen ons toegenomen. Ik weet alleen niet hoe ik nu wil reageren en dus neem ik nog een slok. "Dat is zo", zeg ik uiteindelijk.

Verlaten

Frits schiet in de lach. "Daar heb je wel heel lang over nagedacht." Ik knik: "Lieve, rare, lekkere Frits. Als je het zo leuk vindt om tegenover me te zitten, waarom ben je dan weggegaan?"

Nu is het zijn beurt om diep na te denken. Ik zie zijn denkfrons dieper worden. Zo normaal, zo vertrouwd en toch zo ver weg. "Ik heb je pijn gedaan, hè?" zegt hij zacht. "Ja, duhhhhh. Dat was wel duidelijk. Je hebt niet alleen mij verlaten, maar ook de kinderen, ons huis. Alles. Je bent vertrokken en hebt weken niets van je laten horen."

Seks

Ik wapper de ober weg. "Wow. Ik wist niet dat het nog zo diep zat. Het is de laatste tijd zo gezellig tussen ons en je hebt toch ook weer een vriend?", reageert Frits. Eigenlijk wist ik zelf ook niet dat ik nog zo gefrustreerd was, dat ik de pijn nog zo goed kan voelen.

"We hebben er nooit echt over gesproken" schokschouder ik. "Je meldde je na twee maanden weer en dat was het." "We waren nooit goed in praten", antwoordt Frits. "We hadden lol, heerlijke seks, prachtige kinderen...

Maar eigenlijk wisten we van elkaar niet hoe we over al die zaken dachten en wat we voelden." Mijn mond zakt open van verbazing. Praat hier Frits? Is dit de man die nooit tot een goed gesprek te verleiden was?

Pijn

"Ik heb het wel geprobeerd..." begin ik. "Toen was het misschien al te laat." Ik kan hem geen ongelijk geven. Ook ik heb te lang alles voor lief genomen. Pas toen het duidelijk was dat het niet meer goed zat, ondernam ik actie.

Fout van mij, maar ook van hem. En dan stel ik de vraag waar ik het antwoord eigenlijk niet op wil weten: "Praat je nu wel?" Een 'ja' doet pijn, maar een 'nee' eigenlijk ook. Want dan heeft hij nog steeds niets geleerd. 

Tranen

Hij knikt. Ik slik. Snel pak ik het menu om mijn tranen achter te verbergen. "Maar ik hield en houd wel heel veel van je", fluistert Frits. Hij streelt mijn hand, ik duik nog verder weg achter de kaart en wenk de ober.

"Ik wil graag de dessertwijn, heb niet zo’n honger." "Net zei je nog van wel. Kom op Babs je moet iets eten." "Nee", zeg ik dwars. "Ik heb nu geen honger meer. Een glas dessertwijn is prima."

Slingers

Ik heb geen zin meer in dit gesprek. Natuurlijk kan ik nu nog gaan doorvragen over wat hij dacht en voelde en ik kan ook vertellen over wat ik dacht en voelde, maar wat heb ik daaraan? Ik gooi het over een luchtige boeg: "Anna is volgende week jarig." "Weet ik. Wat ga je doen?" "Ik dacht aan een Frozen-party."

"Leuk", knikt Frits. "De vriend van mijn collega heeft een bedrijf dat kinderfeestjes organiseert. Kostuums, eten, spelletjes... Alles. Zal ik hem eens vragen?" "Nee, feestjes organiseer ik zelf. 

Hysterisch stadsgedoe om dat uit te besteden aan een partyplanner. Maar je mag wel de slingers komen ophangen, want dat haat ik." "Waarom haat je dat?", vraagt Frits geamuseerd. "Ik ben er te klein en te onhandig voor."

Tafelmanieren 

Frits lacht: "En je collega komt je daar niet bij helpen of zeept hij alleen je rug in onder de douche?" Ik glimlach en zeg niets. Frits rekent af en helpt mij opstaan. Hij heeft in ieder geval tafelmanieren. Ik sta iets minder damesachtig op. Te veel wijn. Ondersteund door Frits loop ik naar de garderobe, daar pakt hij mijn jas en houdt die voor.

Ik steek mijn armen in de mouwen en dan slaat Frits zijn armen om me heen en trekt me tegen zich aan voor een knuffel. Ik grijp mijn kans en maak me klaar om flink te gaan zoenen.

Ik zal hem eens laten zien hoe kwetsbaar die perfecte relatie van hem is. Ik ga op mijn wankele tenen staan, hef mijn gezicht op, leg mijn handen op zijn wangen en... spuug hem helemaal onder.                            

'De Barvrouw' op WhatsApp

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon.
- Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw.
- Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding.
- Lees hier meer over de WhatsApp-dienst.