Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: HH EyeEm Mobile GmbH
De Barvrouw

Deel 60: 'De hele zaak ligt bezaaid
met jouw kleding!'

A

Achter Edith zie ik de jolige kop van haar vriend en mijn neef Jasper. Hij buldert van het lachen. Ook Edith lacht uitbundig terwijl ze vrolijk met mijn slipje heen en weer zwaait. "Volgens mij is dit van jou. Liefje, wat ben je toch slordig" zegt Edith tegen mij. "En jij trouwens ook" gaat ze verder tegen Benjamin. "De hele zaak ligt bezaaid met jouw kleding!"

Benjamin grijnst: "Ik weet het, we waren nog bezig met ehhh opruimen." Edith giert het uit: "Ja, dat dachten wij ook. Even opruimen. Ze zwaait de vleestang nog een keer heen en weer. Mijn slipje zwaait vrolijk mee. "We zagen hier nog licht branden, dus kwamen we nog even een borrel doen", begint Jasper. "Maar we willen natuurlijk niet het opruimen verstoren" proest Edith. 

Vleestang 

"“We waren hier net klaar", antwoordt Benjamin rustig. Hij staat nog steeds met ontbloot bovenlijf, maar dat stoort hem niet. Hij doet geen enkele poging om zichzelf te bedekken. Ik daarentegen verlang hartstochtelijk naar mijn ondergoed; het voelt bloot en kaal onder mijn rok.

"Ik lust nog wel een borrel", gaat Benjamin verder. En tegen mij: "Jij ook?" Ik knik. In het voorbijgaan graai ik naar de vleestang en verdwijn naar het toilet om een en ander weer op orde te brengen. 

Papiertje

Als ik terugkom is Benjamin weer aangekleed en zit het gezelschap rond een fles wijn. Benjamin praat hen bij over het feest van die avond. "Goed gedaan, liefje", complimenteert Edith mij. "Graag gedaan. Ik vind het leuk om meer te doen. Wat meer verantwoordelijkheid bedoel ik", antwoord ik.

Edith springt daar gretig op in: "Oh, in dat geval: zou jij Sociale hygiëne willen halen? Ik vind het wel fijn als er nog iemand dat papiertje heeft. En als je meer verantwoordelijkheid wil is het goed om te weten wat wel en wat niet kan en mag in een horecabedrijf. Ik betaal!" Ik hap toe en eindig de avond dus toch nog met iets leuks.

Oudergesprek 

Vlak na de voorjaarsvakantie houdt de juf van Anne oudergesprekken. "De voorjaarsschoonmaak", noemt ze dat in de appgroep. "Dag papa en mama van Anne. Zullen we even zitten?", zegt ze als wij binnenkomen.

Ze wijst naar twee minikrukjes aan een kleutertafel. De juf zelf zakt langzaam met een hand op haar buik en een in haar rug op haar stoel. Als ze mij ziet kijken, knijpt ze samenzweerderig haar ogen even dicht: "Ja, dat heb je goed gezien… ik krijg ook een kindje." 

Platte buik

Ze vouwt haar handen op haar nog platte buik en wrijft erover alsof het een 8 maanden-buik is. "Maar geen zorgen hoor, ik blijf lekker tot het eind werken. Ik ben niet zo’n vrouw waarbij de hele wereld alleen maar om haar zwangerschap draait."

"Leuk" knikken wij. "En dan gaan we nu kijken in het grote boek van de juf. Ja, niet alleen Sinterklaas heeft een groot boek" grapt ze. "Anne is een krachtig kind. Ze let goed op alles om haar heen." Draagt de juf voor uit eigen werk?

Misselijk

"Toen ik de klas vertelde dat ik zwanger wilde worden, heeft ze er iedere dag naar gevraagd. Zo schattig. Het duurde namelijk even voor ik zwanger was. Dat komt door mijn man. Hij heeft van die trage..." Ik voel een giechelbui opkomen. Dus bijt ik op mijn lip en knik meelevend.

"En Anne is erg zorgzaam. Ze had het meteen door toen ik misselijk was. Die misselijkheid was alleen maar in het begin hoor. Na zo’n week of 8 is dat gestopt. Volgens mijn schoonmoeder wordt het een jongetje, want dat had zij ook. Alleen heb ik trek in Indiaas eten. Dat had zij niet…"

Zaadje

Tien minutenlang worden we bijgepraat over haar zwangerschap. Over onze dochter gaat het nauwelijks. Ze heeft het inmiddels over de conceptie of zoals zij het omschrijft 'toen zijn zaadje bij mijn eitje kwam'. Ik durf Frits niet aan te kijken, bang dat ik in lachen uitbarst.

Gelukkig duren de 10 minuten-gesprekjes op deze school ook echt maar 10 minuten, want ik houd het niet meer. Eenmaal buiten slaat Frits een arm om me heen en zegt: "En adem uit." Ik gier het uit. "Wat een mens, dat stemmetje!" Ik snak naar adem.

Buurvrouw

"Ze lijkt op Petranella uit het dorp" merkt Frits op. "Ja, dat is waar" knik ik en ik denk aan onze vroegere buurvrouw die ook altijd dacht dat de hele wereld om haar zwangerschap draaide.

"'Toen zijn zaadje bij mijn eitje kwam…'" praat ik haar na en ik brul het weer uit. "Haar man heeft trage...", vult Frits aan. Hij lacht met me mee. Zijn arm nog steeds om mij heen. "Babs?" hoor ik opeens achter me. "Jullie hebben Anne’s rapportje laten liggen." Ik draai me om en kijk recht in het gezicht van Anne’s juf.

'De Barvrouw' op WhatsApp

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon.
- Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw.
- Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding.
- Lees hier meer over de WhatsApp-dienst.