Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: EyeEm Mobile GmbH
De Barvrouw

Deel 62: 'Opeens weet ik weer
waar die vibrator ligt'

P

Pffft, wat moet ik nu? Naar huis gaan omdat daar een vermoedelijk ziek kind is of toch naar Frits in de hotelbar? Anne zègt dat ze ziek is en mijn moeder klonk nogal gejaagd. Zou ze willen verbergen dat Anne ziek is zodat ik me geen zorgen maak?

Ik klem de telefoon nog wat steviger tegen mijn oor en luister naar de geluiden uit mijn woonkamer. Eigenlijk hoor ik niets ziekigs. Los van PlaysStation-geluiden op dit tijdstip, klinkt het als een gewone donderdagavond. Ik druk de verbinding weg en app naar mijn moeder: "Is Anne echt ziek?"

Happig

Ik hoop dat ze het berichtje nog voor het eind van mijn dienst beantwoordt. Dat is over een half uur. Als ik me dan snel hier op het toilet opfris, kan ik om 21:30 uur in de bar van het Mhotel zijn. Niet stipt om 21 uur; dat staat te happig.

Na mijn dienst diep ik mijn weekendtas op uit het voorraadhok en loop ermee naar de wc. Mijn moeder heeft een grijnzende smiley teruggestuurd. Lekker onduidelijk. Ik moet een keer aan Jurre vragen of hij haar de betekenis van de smileys uitlegt. "Wat bedoel je daarmee?", app ik terug. Er komt geen antwoord.

String

Op de wc rits ik mijn weekendtas open en zoek naar mijn string; op sommige zaken kun je maar beter voorbereid zijn. Ik diep van alles op, maar niet mijn string. Hoe kán dat nou? Ik weet zeker dat ik hem hierin heb gedaan!

Al spittend stuit ik op de tutu van Anne’s pop en dan begint het me te dagen. Ik heb niet goed gekeken en in plaats van de string de tutu van de pop erin gedaan. Balen. Dan maar in 'de grote boze bangmaker' naar de hotelbar. Ik fris me een beetje op en trek een vers jurkje aan.

Drankje

Jasper fluit bewonderend als ik de zaak weer in loop: "Ga je uit?" Ik kleur. "Jahhh, ik heb afgesproken met Frits.". "Met Frits?" herhaalt hij verbaasd. "Ja, met Frits. We moeten het een en ander uitpraten. Het ligt nogal ingewikkeld. Wil je om die reden dus alsjeblieft niets tegen je moeder zeggen?" 

Zijn moeder is de zus van mijn moeder. Wat zijn moeder weet, weet mijn moeder ook. "Natuurlijk. Heb je nog tijd voor een drankje? Ik wil je iets vragen" antwoordt Jasper. Ik kijk op mijn telefoon. 20:45 uur. Een ieniemienie drankje tegen de zenuwen red ik wel. Van een drankje word ik net iets makkelijker en grappiger. Vind ik zelf. Ik knik en bestel een wijntje.

Verjaardag

Jasper heeft mijn hulp nodig bij het organiseren van Edith’s verjaardag. Ze wordt komende maand 50 en hij wil flink uitpakken: feest in de kroeg met haar lievelingsband, vuurwerk, champagne en een leuk thema.

"Ik dacht aan Venetiaans carnaval. Dus veel goud en maskers... Lekker over de top." Blijkbaar heeft hij er al goed over nagedacht. Hij ratelt aan een stuk door. Ondertussen appt mijn moeder: "Ik bedoel dat alles ok is. De kinderen slapen en ik duik zo jouw bed in." Ik ben weer iets gerustgesteld.

Taxi

Terwijl ik haar app lees, zie ik dat het al 21:15 uur is. "Ik moet gaan", onderbreek ik Jasper. "Kunnen we er een andere keer verder over praten?" "Ja, maar..." protesteert hij. "Sorry schat, maar ik heb om 21 uur afgesproken en moet nog met het OV."

"Dat red je niet meer", zegt Jasper droog. Ik knik: "Maar ik ga het wel proberen", zeg ik terwijl ik opsta en mijn tas pak. "Neem een taxi", stelt Jasper voor. "Ik betaal." Een gul aanbod van mijn neef. Helaas betreft het een snorder die heg noch steg weet in de stad.

Hotelbar

Hij verdwaalt continu. Ik zit achterin de taxi mezelf op te vreten. Waarom ben ik niet meteen gegaan? Waarom heb ik me laten verleiden door Jasper? Je zal zien dat Frits al weg is. De tijdstress maakt me nog zenuwachtiger. 

Maar zodra ik in de hotelbar Frits zie, verdwijnen mijn zenuwen als sneeuw voor de zon. Net zoals in die fantasie zit Frits in pak aan de bar. Zijn stropdas af, jasje uit en mouwen opgestroopt. In zijn hand houdt hij een glas whisky. Ik schrijd naar hem toe en laat als ik voor hem sta mijn jas van mijn schouders glijden.

Vibrator

Hij staat net op tijd op om de jas op te vangen. "Je weet het nog", fluister ik schor. "Natuurlijk", antwoordt hij. "Wij zijn nog steeds veel meer dan alleen de ouders van twee fantastische kinderen." "Ja, daar moeten we het over hebben", herinner ik hem.

Hij knikt, reikt mij een glas wijn aan en pakt mijn weekendtas over. "Zo, die is aardig zwaar. Wat zit er allemaal in? Dat harde ding waar Jurre ooit zijn enkel op verstuikte?" Ik grinnik. "Nee, dat ligt thuis." En terwijl ik dat zeg, verschiet ik van kleur. Want opeens weet ik waar die vibrator ligt: in mijn bed. Het bed waar mijn moeder nu induikt..." 

'De Barvrouw' op WhatsApp

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon.
- Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw.
- Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding.
- Lees hier meer over de WhatsApp-dienst.