Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Vrouw met mobiel
Foto: Arman Zhenikeyev HH
De Barvrouw

Deel 65: 'Stiekem elkaar blijven zien,
werkt verwarrend'

W

"Wat ik met het thuisfront wil?" herhaalt Frits. Hij mompelt de zin nog een keer voor zich uit. Hij is duidelijk bezig tijd te rekken. Opeens heb ik er geen zin meer in. Ik denk dat hij het prima vindt om mij er als minnares bij te hebben. Hij gaat niet voor mij en voor ons gezin kiezen. Los van feit dat ik dat ook niet wil, doet het wel pijn.

Daarbij vind ik het vernederend om die wens te moeten aanhoren. En dus zeg ik het zelf maar: "Het is mooi geweest. Het was heerlijk om met je te vrijen maar laten we er nu maar meteen een punt achter zetten." Frits kijkt vragend op en ik vervolg: "Jij en ik zijn geen relatiemateriaal voor elkaar. En dat wil ik wel in een relatie met kinderen. Stiekem elkaar blijven zien, werkt verwarrend."

Badjas 

Ik kijk naar zijn grote lijf. Het hangt een beetje voorover. Door de half opengevallen badjas ziet hij er een beetje ranzig uit. Als een vies oud mannetje. 'Ik heb de juiste keuze gemaakt', denk ik terwijl ik mijn tas begin te pakken.

'Al verklaart hij me nu de eeuwige liefde. Zonder elkaar is het beter. En dit keer loop ìk weg.' Ik geef hem een kus. Hij pakt mijn hand in een poging mij langer vast te houden, maar ik schud beslist mijn hoofd: "Dag Frits." De hoteldeur slaat achter me dicht. 

Berichten

Het voelt als een nieuw begin. Ik stap in de tram en kijk hoe de stad aan me voorbijtrekt. Net alsof ik het allemaal voor de eerste keer zie. Helderder dan ik het ooit heb gezien. Blij klik ik mijn telefoon aan. Twee appgesprekken.

Vier berichten van Tanja: Waar ben je nou?Hé doos!, Ik neem aan dat je bij die dikke pad blijft? en Laat ff weten x. Glad vergeten dat ik haar zou laten weten of ik bij haar zou blijven slapen of niet. Zo maar even bellen. De ander is van mijn moeder: Kinderen blij en gevoed op school afgeleverd en Bel me. Wil iets bespreken.

Vibrator 

Ik verschiet weer van kleur en voel me een betrapte puber. Zou ze mijn vibrator hebben gevonden of zou ze door hebben gehad bij wie ik de nacht heb doorgebracht? Even flits ik dertig jaar terug en ben ik weer de tiener die te laat thuis kwam, onvoldoende huiswerk maakte en had staan te zoenen op het plein waar het hele dorp me kon zien.

Het liefst zou ik net als toen mijn kop in het zand steken en haar met allerlei omtrekkende bewegingen mijden. Maar daar ben ik niet volwassen voor geworden. Ik haal diep adem en bel haar vanuit de tram. Elektronische verloofde of ex-verloofde. Welke misdaad moet ik gaan verklaren? 

Koor

'Hi mam hoe gaat het?" "Oh dag lieverd. Het gaat prima. Ik moest vanochtend zo om Jurre lachen…" En ze begint enthousiast een verhaal over Jurre die probeerde zijn voetbal mee naar school te smokkelen. Ik lach en hum op gezette tijden terwijl ik me nog steeds afvraag wat nou zo dringend was.

Als er na vijf minuten nog geen misdaad gemeld is, onderbreek ik haar: "Wat wilde je nou bespreken, mam?" Ik hoor haar slikken. Zou zij ook om de brei heendraaien? "Nou kijk lieverd. Het zit zo."

Gewipt

Ze haalt weer even adem: "Mijn koor bestaat vijftien jaar en nu willen we graag een keer optreden. Kan dat in jouw kroeg denk je?" Ik moet moeite doen om het niet uit te proesten: geen confrontatie met mijn stoute ik. Gewoon een optreden van een dameskoor. Ik beloof met Edith te praten en hang dan lachend op.

Het is nog vroeg. De kinderen gaan vandaag naar de opvang. Dus ik heb nog een hele dag zonder verplichtingen voor me. Ik app Tanja dat ik er aankom en even later zit ik op haar bank met een kop koffie in mijn handen: "Goede keus", knikt ze tevreden als ik haar mijn verhaal vertel: "Gewipt en gewonnen." 

Tinder

Ik glimlach flauwtjes: "Het voelt wel goed, maar het doet ook wel een beetje pijn." "Natuurlijk", knikt Tanja. "En daar helpt maar één ding tegen. Geef je telefoon eens?" Ze klikt, tikt en giechelt en geeft hem dan terug: ze heeft Tinder gedownload en mijn profiel ingesteld met de meest zwoele foto die ze van mij kon vinden.

"Mijn God; wat is dit?" vraag ik onnozel. "Tinder, dat weet je best." Tanja hangt over de bankleuning om al het moois te aanschouwen. Als een blij kind swipete ze de foto’s op mijn scherm naar links en rechts.

"Kijk nou wat een poepie!" Ze wijst naar een blonde versie van Benjamin. "Dat is net Benjamin. Dat helpt niet" protesteer ik: "Ach joh, maakt het uit" sust ze en swipete naar rechts: "Hoppa." De volgende foto popt al weer op: "Nee!" hoor ik achter me. Ik kijk op het scherm in twee hele blauwe ogen. Ogen die ik direct herken...

'DE BARVROUW' OP WHATSAPP

Wil jij direct een seintje via WhatsApp als de nieuwe aflevering van De Barvrouw online staat? Dat kan!

- Sla 06-13651435 op als contact in je telefoon.
- Stuur het bericht 'Barvrouw aan' naar ons via WhatsApp als je updates wilt ontvangen over De Barvrouw.
- Je ontvangt geen bevestiging van je aanmelding.
- Lees hier meer over de WhatsApp-dienst.